Izobražena, fina ženska s fantom iz kmetije?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

- matjazd --> NE, jaz nisem s kmetije, živim v mestu

To pa zelo dvomim, ker se popolnoma ločiš od ostalih punc. Tako kot se tebi zdijo kmečki fantje popolnoma drugačni, se meni zdiš ti popolnoma drugačna.
Imam sodelavko iz kmetije, ki je bolj razgledana, urejena in pametna od vseh ostalih sodelavk (aja potem se res loči ja).
Zato sem mislil, da si pa ti mogoče, ker se popolnoma ločiš od ostalih punc.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

oh imaš nerazčiščene pojme o drugačnosti, nekako nisva na isti valovni dolžini. Tudi moji sošolci, tisti, ki so s kmetije, so zelo prijazni, razgledani in podobno, pa še vseen se ne vidim v zvezi z nobenim izmed njih zaradi stvari, ki sem jih prej naštevala, po katerih se pač razlikujejo od ostalih, mestnih fantov :roll: ... tko da...
Imam občutek, da si to nekako žaljivo vzel, brez potrebe res, ker ni blo tko mišljeno...pač povem svoje mnenje...zakaj bi lagala? Zato, da ne bi vsak drugi na forumu nasprotoval mojemu mnenju in me zaradi mnenja, ki je drugačno napadal? Glej, to se meni zdi brez veze, jaz sem raj iskrena, tako tu, kot v real life-u . Hvala bogu, da imam prijatelje, ki to iskrenost cenijo in niso takoj užaljeni, kot tudi jaz nisem, ker se zavedam, da tudi mene marsikdo zaradi določenih lastnosti, navad ipd. ne bi imel za punco. Kaj čmo, smo si različni :wink:
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Re: Kaj bi?

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

Jela napisal/-a:In zakaj je pomembno dejstvo, da je on s kmetije? Se ti ne zdi dovolj dober ali kako? Všeč ti je.. zmešal ti je srce, itd.. Pomembno je samo to.

Punce ne gre zame in ne gre za to ali je dober ali ne. Očitno ji je dober, ker ji je tako všeč, ker je priden, delaven, resen, družaben, postaven, simpatičen, gospodarski, poželjenja vreden,... ja, ja tako ga mi je danes opisala.
Gre samo za to, da se boji, da ji ne bi zneslo hodit v zdajšnjo službo, in da se ne bi znašla na kmetiji. No mislim, da ji fizično delo ne diši preveč.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Meni je pa popolnoma jasno, da razmišlja glede službe in kmetije. Če jo to že zdaj moti najbrž nima smisla, da se spušča v to vezo. Bolje prej premislit, kot se navezat na fanta in ne najti izhoda.

Zdaj bi pa še rada videla talente, ki ločite kmete od nekmtov :lol:
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Shimmie_ »

Pa bi imela ta tvoja prijatlca ful deleč do svoje službe. če bi bila pri njemu?
Kar se pa tiče dela na kmetiji.. jst sm s kmetije, žal, ampak ti lahko povem, da na kmetiji ni samo trdo delo. Zdaj je en kp strojev in res ostane zlo zlo mal fizičnega dela. Res minimalno. Vsaj pri nas je tako, pa živim na gorski kmetiji, kjer je 20 % ravnih travnikov. Pa ni težkega dela. No zdj je tud odvisn v katero dejavnost je kmetija usmerjena.

Glede na to, kako je prjatlca opisala tega fanta ji bo vrjetn žou, če se ne bo odločla zanj.
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a la HauteCouture »

Shimmie_ napisal/-a:Zdaj je en kp strojev in res ostane zlo zlo mal fizičnega dela. Res minimalno.

me pa res zanima kakšno kmetijo imate vi..
Sol lucet omnibus.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Majhno, hribovsko :)
Lej, ne morš rečt da se vse dela na roko, Maš stroje za košenje trave,za sejanje in pobiranje krompirja koruze itd. saj veš kaj mislm. Kar se tiče hleva je tud tega dost. Je pa dejstvo, da morš bit pr vsaki stvari fizično prisoten.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Na majhni kmetiji imate stroj za sejanje in pobiranje krompirja? Blagor vam :D mi čeprav imamo ogromno strojev, tega nimamo in kar na roko pobiramo.

Sej js bom tud kmet (vsaj po imetju), ampak ne bom obdelovala. Njive bom oddajala, živine ne bo; le njivca ob hiši :D Imamo pa srečo, da imamo 95% površine popolnoma ravne, ter veliko gozda.

Je pa vseeno, navkljub strojem veliko dela.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Ne sj mi nimamo stroja, hotla sem samo napisat kaj vse obstaja.., Drugače pa tud mi pobiram krompir na roko :) Se da nardit tko da je zabavn. Hotla sm sam povedat, da ni več tok fizičnga dela kot ga je bilo in kukr si nekateri predstavljajo.
Tud na kmetih se da lepo živet in ni treba non stop delat.
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a la HauteCouture »

Se da lepo živet na kmetih ja.. ampak v štalo je treba it dvakrat na dan (minimalno), ni dopustov, nadure ki jih delaš nikogar ne zanimajo, odvisen si od vremena, stroji so dragi, hrana za živali je draga, odkupna cena mleka, mesa.. ostaja enaka, zaradi česar se ti danes sploh ne splača imet kmetije, če nimaš velike in če ne vložiš ogromno truda in dela vanjo. Če imaš pa majhno, pa dvomim, da lahko živiš od nje.
Sol lucet omnibus.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Se popolnoma strinjam s tabo, kar si napisala. Z majhno kmetijo se defenitivno ne da preživet, na primer naša se uvršča med hobi kmetijo, ker ima oče službo. Tud recmo prodajna cena mleka, mesa skoz pada.. kar je pa po mojem mnenju sramota, ker je vloženega vlik truda, dobiček je pa porazno nizek. Drugače je na velikih kmetijah, kjer se ukvarjajo izključno s kmetijstvom, kjer lahko kandidirajo za evropski denar itd.
Uporabniški avatar
janeva
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a janeva »

Res je, da se majhne kmetije ne splača imet.

Ampak, mi imamo doma precej veliko kmetijo. Imamo novo štalo...torej na prosto molžo (to pomeni, da je 40 krav pomolženih v dobri 1 uri), ogromno strojev, ki nam precej olajšajo delo (na roke še samo tu in tam kaj postorimo) in denarja smo imeli vedno dovolj. Tudi hišo imamo novo in lahko rečem da živimo na nivoju.
Res je še vedno dosti dela, ampak mi vseeno potujemo (vsaj enkrat letno)..bili smo v Egiptu, Tuniziji, Angliji, vsako letu na morju...si pač dobimo kakšne fante tu okol, ki za kakšen teden molzejo namesto nas.
Ne bom govorila o številkah, ampak sem prepričana da sama, s svojo službo, povprečno plačo, ki jo bom imela in tudi povprečno partnerjevo plačo ne bom živela tako dobro kot živita moja ati in mami.

In tudi oblačim se tako kot mestne dekline...in ne boste verjeli...tudi petke imam :D Večinoma ljudje, ki jih spoznam mislijo da sem kakšna fesy damica in so večinoma ful presenečeni, ko povem da prihajam iz kmetije. Način kako govorim, ni nič drugačen od mojih prijateljic iz bližnjega mesta.

Me zanima kako bi evva (ne zameri) ocenila mojega brata in bratranca (oba študirata v lj, sta postavna in se ful dobr oblačita)?
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

janeva mi je všeč tale tvoj opis in kar jaz poznam kmete je res tako. Povsod pa se jasno najdejo izjeme.
Imam sorodnike, ki živijo na kmetiji. Moram reči, da so vsi člani zelo urejeni, in ko jih srečaš v mestu niti pomisliš ne, da sploh kaj fizično delajo, ker delujejo precej fini. Ravno tako vsako leto gredo na dopust. Najprej so stari starši skrbeli za kmetijo, ko je bila mlada družinica na dopustu, zdaj so že otroci tako veliki, da lahko poskrbijo, ko gospodarjev ni doma. Starejša punca je sedaj že poročena s fantom, ki ima tudi kmetijo. Hecno mi je tole, ko jo je prvič pripeljal domov, ko mu je rekla mama, da če misli, da bo ta punca prišla na kmetijo, se precej moti, ker je tako fina in najbrž motike še nikoli videla ni, kaj šele uporabljala :D
Uporabniški avatar
firex
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Promorska

Neprebrana objava Napisal/-a firex »

janeva napisal/-a:Res je, da se majhne kmetije ne splača imet.

Ampak, mi imamo doma precej veliko kmetijo. Imamo novo štalo...torej na prosto molžo (to pomeni, da je 40 krav pomolženih v dobri 1 uri), ogromno strojev, ki nam precej olajšajo delo (na roke še samo tu in tam kaj postorimo) in denarja smo imeli vedno dovolj. Tudi hišo imamo novo in lahko rečem da živimo na nivoju.
Res je še vedno dosti dela, ampak mi vseeno potujemo (vsaj enkrat letno)..bili smo v Egiptu, Tuniziji, Angliji, vsako letu na morju...si pač dobimo kakšne fante tu okol, ki za kakšen teden molzejo namesto nas.
Ne bom govorila o številkah, ampak sem prepričana da sama, s svojo službo, povprečno plačo, ki jo bom imela in tudi povprečno partnerjevo plačo ne bom živela tako dobro kot živita moja ati in mami.

In tudi oblačim se tako kot mestne dekline...in ne boste verjeli...tudi petke imam :D Večinoma ljudje, ki jih spoznam mislijo da sem kakšna fesy damica in so večinoma ful presenečeni, ko povem da prihajam iz kmetije. Način kako govorim, ni nič drugačen od mojih prijateljic iz bližnjega mesta.

Me zanima kako bi evva (ne zameri) ocenila mojega brata in bratranca (oba študirata v lj, sta postavna in se ful dobr oblačita)?

lepo napisano mi tudi imamo hobi kmetijo tako 2 ali 3 zivali pa ce clovek sreca koga od nas v mestu ne bo rekel da smo s kmetije.Pustimo oceta im mater ker sta v letih ampak mene in sestro pa se ewa ne bi rekla da sva s kmetije.
Pa imam veliko prijateljev iz mesta ki so prepolni sami sebe leni cel dan relacija tv racunalnik kuhinja ne znajo sami poprijeti za delo, vse kar je vazno je kako so obleceni itd
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Zdej sm se spomnla, da smo mi imeli dve kozi pa kure sredi Ljubljane 15 let nazaj! :o A to je še dovoljen? A ni zdej kao nek zakon, da ne smeš. No, sam nismo mel gnoja in teh smrdečih zadev (hvala bogu), tko da tehnično je bla samo hiša s kozami pa kurami. I got the best of both worlds hahahahaha. :D
Odgovori