Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
ketyyy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ketyyy »

Krčev na srečo nimam, tudi kakih drugih bolečin ne, je pa menstruacija močna kar se tiče količine krvi. Zdaj čez noč uporabljam tampon in vložek in se moram sredi noči zbuditi, da oboje zamenjam, ker je vse prepojeno. Prej takih problemov nisem imela, sem uporabila najmanjši vložek, pa je zdržal vse do jutra.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

Stanko Pušenjak, ginekolog, glede medcikličnih krvavitev odgovarja takole:
Če se ob uporabi KT pojavljajo krvavitve sta lahko dva temeljna razloga: 1. premajhen odmerek in 2. napačna sestava. Drugo je daleč pogosteje kot prvo, tudi pri ženskah z večjo telesno težo. Sam problematičnim ženskam (glede na odziv na KT) predpisujem najraje "klasično tabletko druge generacije", Stediril-m ali Microgynon, ki sta zelo stabilna kombinacija estrogena in progestagena in zelo redko povzročata izvenciklične krvavitve.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Ko ste pisale, da najdete na sebi simptomov in da vam ni normalno, če so vmesne krvavitve - sem napisala, da sem imela 1x vmesno krvavitev in sem klicala ginekologa. Pred pogovorom z njim, sem si jaz že diagnosticirala raka na maternici. Pa načeloma nisem hipohonder, ampak se tudi meni vmesne krvavitve ne zdijo normalne (pa še pojavilo se mi je po parih letih jemanja KT).
Drugače sem pa jaz na Yasminelle. Sem imela že prej dokaj šibke in kratke menstruacije, na KT pa še bolj - 3 dni. Prej sem imela tudi zelo zelo hude bolečine, zdaj samo včasih minimalne. Nisem pa nikoli uporabljala drugih KT, tako da ne morem primerjati.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Živjo,

sem v dilemi. Včeraj sem začela jesti tabletke Logest, saj se mi je proti večeru pojavila šibka krvavitev, s tabletkami pa začneš prvi dan menstruacije. Par ur pred krvavitvijo pa sem bila na gin. pregledu in že pri brisu se je videlo da bom najverjetneje še isti dan dobila menstruacijo.
Problem pa je ta, da danes krvavitve ni več bilo oz. sem samo enkrat na wc papirju opazila temnejšo sluz. Zdaj pa ne vem, a je možno, da je tabletka povzročile da krvavitve kar naenkrat ni več, ali je možno, da tisto včeraj ni bila menstruacija temveč kaj drugega (mogoče se mi je pri pregledu kaj "ranilo"?). Aja, čas pa ustreza mojemu mesečnemu perilu. No in zdaj sploh ne vem kaj naj storim, a naj vzamem tabletko al naj je ne vzamem, ker krvavitve ni več?
Jutri bom tako poklicala ginekologinjo, za danes bi pa potrebovala nasvet ali vzeti tabletko ali ne?

A je imela katera podobno izkušnjo?
Hvala!
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

če si že začela, jemlji dalje. v primeru, da to ni bila M, pač uporabljaj to škatlico še dodatno zaščito
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

KT lahko zacnes jemati katerikoli dan v ciklusu. Priporocajo, da se prva vzame na 1. dan menstruacije zato, da se izkljuci morebitna nosecnost. Tako da lahko normalno nadaljujes.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

A tudi v primeru, da prej nisem imela KT in je to prva škatla nasploh (in ne prva tabletka v novi škatli)? Verjetno je vseeno...Malo preveč kompliciram, se mi zdi :D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Ja, sej glih prvič ni tak važno, kdaj v ciklusu jo prvič vzameš. Na prvi dan menstruacije bi se naj vzela, ker si v tem primeru že takoj zaščitena. Tako da ti pač prvi mesec jemanja uporabljaj dodatno zaščito, da bo ziher.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

A je mela katera probleme z želodcem ali s čim podobnim v času jemanja KT?

Mene je grooozno začel bolet želodec, zdej mam pavzo, pa se mi zdi, da se umirja...
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

A je kej narobe, ce sem pvo tabetko iz nove skatlice vzela ob 8. zvecer, zdaj pa bi rada jemala tabletke zjutraj? Sem mislia danes vzet ob 4, jutri ob 3, itd..? Ve kera?
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Pomoje je čist ok. Js sm tut to že nardila. Sej tut če pozabiš, maš 12 ur časa, da je še ok.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

če imaš kake nizko hormonske, lahko tudi vzameš danes ob osmih in že jutri zjutraj. za tiste z večjo vsebnostjo hormonov pa preberi v navodilih kaj je, če vzameš slučajno 2 tabletki. pri nizkohormonskih pa res ni panike :D
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

jaz sem pa glih mislila, da je pri nizkohormonskih problem, ker vsi poudarjajo kako jih je treba jemat zelo natančno..ker majo tok malo hormonov, da če ne vzameš ob uri (+/- 2, 3 ure), potem hormoni začnejo nihat..
ampak jaz sem itak vzela tabletko prej, ne kasneje, tko da tut pomoje ni panike :D

Hvala :)
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

White_Widow napisal/-a:jaz sem pa glih mislila, da je pri nizkohormonskih problem, ker vsi poudarjajo kako jih je treba jemat zelo natančno..ker majo tok malo hormonov, da če ne vzameš ob uri (+/- 2, 3 ure), potem hormoni začnejo nihat..
ampak jaz sem itak vzela tabletko prej, ne kasneje, tko da tut pomoje ni panike :D

Hvala :)

ja, sj jst sm ti napisala da jo prej vzami; dejansko je bolj problem če jih prepozno ker potem "zmanjka" hormonov.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja ja, sej sem razumela, kaj si napisala :) Hvala še enkrat, zdej jemljem zjutri :D

sam mam pa tok probleme s temi rjavimi izcedki (vmesne krvavitve?), sploh se ne ustavi, pa sem zdej pri drugi škatlici, pri prejšni je bil izcedek cel mesec..pa še ne neha :mad:
Zaklenjeno