Kontracepcijske tabletke
Krčev na srečo nimam, tudi kakih drugih bolečin ne, je pa menstruacija močna kar se tiče količine krvi. Zdaj čez noč uporabljam tampon in vložek in se moram sredi noči zbuditi, da oboje zamenjam, ker je vse prepojeno. Prej takih problemov nisem imela, sem uporabila najmanjši vložek, pa je zdržal vse do jutra.
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
Stanko Pušenjak, ginekolog, glede medcikličnih krvavitev odgovarja takole:
Če se ob uporabi KT pojavljajo krvavitve sta lahko dva temeljna razloga: 1. premajhen odmerek in 2. napačna sestava. Drugo je daleč pogosteje kot prvo, tudi pri ženskah z večjo telesno težo. Sam problematičnim ženskam (glede na odziv na KT) predpisujem najraje "klasično tabletko druge generacije", Stediril-m ali Microgynon, ki sta zelo stabilna kombinacija estrogena in progestagena in zelo redko povzročata izvenciklične krvavitve.
- delfinchek
- Debatorica
Ko ste pisale, da najdete na sebi simptomov in da vam ni normalno, če so vmesne krvavitve - sem napisala, da sem imela 1x vmesno krvavitev in sem klicala ginekologa. Pred pogovorom z njim, sem si jaz že diagnosticirala raka na maternici. Pa načeloma nisem hipohonder, ampak se tudi meni vmesne krvavitve ne zdijo normalne (pa še pojavilo se mi je po parih letih jemanja KT).
Drugače sem pa jaz na Yasminelle. Sem imela že prej dokaj šibke in kratke menstruacije, na KT pa še bolj - 3 dni. Prej sem imela tudi zelo zelo hude bolečine, zdaj samo včasih minimalne. Nisem pa nikoli uporabljala drugih KT, tako da ne morem primerjati.
Drugače sem pa jaz na Yasminelle. Sem imela že prej dokaj šibke in kratke menstruacije, na KT pa še bolj - 3 dni. Prej sem imela tudi zelo zelo hude bolečine, zdaj samo včasih minimalne. Nisem pa nikoli uporabljala drugih KT, tako da ne morem primerjati.
Živjo,
sem v dilemi. Včeraj sem začela jesti tabletke Logest, saj se mi je proti večeru pojavila šibka krvavitev, s tabletkami pa začneš prvi dan menstruacije. Par ur pred krvavitvijo pa sem bila na gin. pregledu in že pri brisu se je videlo da bom najverjetneje še isti dan dobila menstruacijo.
Problem pa je ta, da danes krvavitve ni več bilo oz. sem samo enkrat na wc papirju opazila temnejšo sluz. Zdaj pa ne vem, a je možno, da je tabletka povzročile da krvavitve kar naenkrat ni več, ali je možno, da tisto včeraj ni bila menstruacija temveč kaj drugega (mogoče se mi je pri pregledu kaj "ranilo"?). Aja, čas pa ustreza mojemu mesečnemu perilu. No in zdaj sploh ne vem kaj naj storim, a naj vzamem tabletko al naj je ne vzamem, ker krvavitve ni več?
Jutri bom tako poklicala ginekologinjo, za danes bi pa potrebovala nasvet ali vzeti tabletko ali ne?
A je imela katera podobno izkušnjo?
Hvala!
sem v dilemi. Včeraj sem začela jesti tabletke Logest, saj se mi je proti večeru pojavila šibka krvavitev, s tabletkami pa začneš prvi dan menstruacije. Par ur pred krvavitvijo pa sem bila na gin. pregledu in že pri brisu se je videlo da bom najverjetneje še isti dan dobila menstruacijo.
Problem pa je ta, da danes krvavitve ni več bilo oz. sem samo enkrat na wc papirju opazila temnejšo sluz. Zdaj pa ne vem, a je možno, da je tabletka povzročile da krvavitve kar naenkrat ni več, ali je možno, da tisto včeraj ni bila menstruacija temveč kaj drugega (mogoče se mi je pri pregledu kaj "ranilo"?). Aja, čas pa ustreza mojemu mesečnemu perilu. No in zdaj sploh ne vem kaj naj storim, a naj vzamem tabletko al naj je ne vzamem, ker krvavitve ni več?
Jutri bom tako poklicala ginekologinjo, za danes bi pa potrebovala nasvet ali vzeti tabletko ali ne?
A je imela katera podobno izkušnjo?
Hvala!
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- White_Widow
- Cosmopolitanka
- White_Widow
- Cosmopolitanka
jaz sem pa glih mislila, da je pri nizkohormonskih problem, ker vsi poudarjajo kako jih je treba jemat zelo natančno..ker majo tok malo hormonov, da če ne vzameš ob uri (+/- 2, 3 ure), potem hormoni začnejo nihat..
ampak jaz sem itak vzela tabletko prej, ne kasneje, tko da tut pomoje ni panike
Hvala
ampak jaz sem itak vzela tabletko prej, ne kasneje, tko da tut pomoje ni panike

Hvala

White_Widow napisal/-a:jaz sem pa glih mislila, da je pri nizkohormonskih problem, ker vsi poudarjajo kako jih je treba jemat zelo natančno..ker majo tok malo hormonov, da če ne vzameš ob uri (+/- 2, 3 ure), potem hormoni začnejo nihat..
ampak jaz sem itak vzela tabletko prej, ne kasneje, tko da tut pomoje ni panike![]()
Hvala
ja, sj jst sm ti napisala da jo prej vzami; dejansko je bolj problem če jih prepozno ker potem "zmanjka" hormonov.
- White_Widow
- Cosmopolitanka