Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

ja, se ti bo uredilo, jz sem krvavela 2 tedna skupaj po M, pri prvi škatlici, sem mislila zniret, ker se čez 1 teden šla na morje, ampak se je potem do morja krvavitev na srečo ustavila :)

Že pri drugi škatlic pa tega nisem imela več.
Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a miska20 »

eno vprašanje...po neumnosti mi je tabletka padla na tla, in je nikjer ne najdem...morala bi pojesti še 3, tako pa imam zdaj samo še 2, če seveda te ne najdem...kako je zdaj z mojo zaščito...koliko časa je zdaj prporočljivo uporabljati še drugo zaščitno sredstvo..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Če je zadnji teden jemanja, ni problem, da 1 dan prej zaključiš z jemanjem (kar so tudi navodila, če pozabiš tabletko v zadnjem tednu). Tako se ti pač cel proces postavi na en dan manj :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a miska20 »

jemljem diane...a potem ni nujna dodatna zaščita...in verjetno naslednjo škatlico začnem na isti dan kot ponavadi, a ne..
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Pozabljena tabletka v zadnjem tednu ni problem, ciklus boš pač samo skrajšala. Narediš 7-dnevni premor in začneš z novo škatlico..in NE na isti dan kot ponavadi ker si tudi "zadnjo" tabletko vzela prej. Ampak to vse bi moralo pisati v navodilih...jaz sem jemala Logest in se spomnim, da je bil v navodilih še en tak graf narisan kaj narediti glede na čas pozabljene tabletke in kako je z zaščito. Najbolj kritičen je običajno 2. teden jemanja.

Diane sem pa jemala že precej časa nazaj, vem pa da so tudi imele precej obsežna navodila.
Florabus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Florabus »

Konkubina če nimaš M med pavzo je to dober znak ( seveda ob testu nosečnosti ki je negativen)..

miska20 zaščito imaš.
Uporabniški avatar
spelaspela
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a spelaspela »

Zanima me a je normalno, da ko prenehaš jemat KT. ti menstruacija zamuja ?? =/
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Je normalno ja, ker zdej telo rabi čas da se navadi da je brez hormonov. Če jo ne bo dlje časa (več kot 3 meseca) pa pojdi h ginekologu.

Tole pišem pod predpostavko da nisi noseča, ker če bi bila, potem bi pač zato ne imela M.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

imam eno podobno trapasto vprašanje...

sicer sem že tretjič nehala jemati kontracepcijske, ampak kdo bi se tega spomnnil :D

koliko časa, tako, 'na uč' rabi telo da se navadi na spremembo in sproducira menstruacijo? Delam neke morske plane za maj, pa bo verjetno kot zanalašč točno takrat :(

kakšnih drugih sprememb pa ne pričakujem, jemala sem Yasminelle (prekinjam zaradi problemov s strdki), ampak v času jemanja ni bilo niti enega pozitivnega učinka - koža ista, itd... tako da sem nekako v pričakovanju, da bom samo manj cmerava :cry: :D
ima katera druge izkušnje?
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Tezko dat splosen odgovor, ker vsako telo drugace reagira na spremembe. Bos pomoje mogla kar pocakat, ker nobena od nas ne more predvidet, kdaj bos dobila. (edino ginekolog lahko priblizno napove, ce te pregleda :))
ladydi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ladydi »

Pozdravljene,

Približno eno leto sem jemala kontracepcijske tabletke Logest, ko so se mi začele pojavlati vmesne krvavitve. Ginekolog mi je zato predpisal močnješe tabletke Microgaynon. Ker je na internetu zelo malo zapisanega o njih, me zanima če jih uporablja še kera, kakšni stranski učinki,povečanje telesne mase...čudno mi je, da ne poznam nobene, ki bi jih uporabljala.

Hvala,
Lp:)
CocoStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a CocoStar »

živjo.jemala sem tabletke YAZ približno 10 mesecev zdaj pa sem se odločila da jih neham jemati. nisem jih vzela 4dni in nato sem včeraj zvečer dobila menstruacija.zadnja menstruacija je pa bila 1 TEDEN NAZAJ.
ali je možno da po 4 dneh prekinitve jemanja pride menstruacija ali je to vzrok nečesa drugega?

lp
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Globoko vdihni in izdihni, ponovi. :)
Resno, ne vem, zakaj se sekiras. Glede na to, da si na tabletkah, je moznost, da zanosis, zelo zelo majhna. Poleg tega mu pa ni prislo v tebi, tako da je moznost, da zanosis prakticno nicelna.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Relax! A se ti sploh "splača" seksat, ko se pa tak sekiraš? :D

Bi rekla, da so tabletke skoraj 100% zanesljive in da so tiste zanositve bolj posledica nerednega jemanja.
Vse bo ok, nisi noseča.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Če nimaš nobenih znakov, po katerih bi se dalo sklepat, da so tabletke prešvoh zate (vmesne krvavitve recimo) in če jih redno ješ, ni popolnoma nobenega razloga za paniko.

Glede na pripovedi kolegic o jemanju tabletk (da jim recimo vsak mesec vsaj tri pozabljene obstanejo v škatlici) se jaz tistim zanositvam ne čudim.

Pa še eno matematično dejstvo: Tudi kondom + tabletke skupaj ne dajo 100% zaščite. :P
Zaklenjeno