Kontracepcijske tabletke
-
- Sramežljivka
-
- Sramežljivka
- black_ariella
- Komunikatorka
sama do zdaj nisem jemala tabletk... zdaj pa sem se odločila, da je čas, da začnem tudi jaz to "prakticirat"... mam sicer kar nekaj vprašanj glede vsega tega, pa se bom probala pogovorit z ginekologinjo...
trenutno pa me najbolj muči tole: menstruacije ne dobim vedno točno na določen dan... zato tudi sedaj ne vem, kdaj točno jo dobim. in me skrbi, da se ne bo to zgodilo glih za vikend (takrat pa ginekologinja ne dela)... kaj v tem primeru storit, glede na to, da tabletke morem začet jemat prvi dan menstruacije? naj grem že prej po recept? ga bom dobla že prej? kakšne so kaj vaše izkušnje?
trenutno pa me najbolj muči tole: menstruacije ne dobim vedno točno na določen dan... zato tudi sedaj ne vem, kdaj točno jo dobim. in me skrbi, da se ne bo to zgodilo glih za vikend (takrat pa ginekologinja ne dela)... kaj v tem primeru storit, glede na to, da tabletke morem začet jemat prvi dan menstruacije? naj grem že prej po recept? ga bom dobla že prej? kakšne so kaj vaše izkušnje?
- positive vibration
- Cosmofrik
Seveda lahko greš prej po recept in potem lepo čakaš, čakaš, čakaš----da pride M in na prvi dan popapcaš tabletko, pa si zaščitena že od 1.dne dalje.
Tako da....ti kar pojdi h ginekologu. Saj z menstruacijo se nikoli ne hodi h ginekologu, kaj pa, če te bo treba še kaj pregledat, ne moreš bit tam z menstruacijo.
Tako da....ti kar pojdi h ginekologu. Saj z menstruacijo se nikoli ne hodi h ginekologu, kaj pa, če te bo treba še kaj pregledat, ne moreš bit tam z menstruacijo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
tabletke bi si lahko že priskrbela in jih imela doma, pa potem čakala na M, če je neredna, kot sama praviš. Se pravi, čimprej pojdi po tabletke, počakaj na M. in jih začni jest. Lahko jih začneš tudi pozneje med 2. in 5. dnevom ciklusa, samo takrat na začetku nisi zaščiteta, kak teden se mi zdi. V navodilih ti pa vse lepo piše.
Z M. se načeloma res ne hodi h ginekologu, saj takrat razen pogovora in recepta za tabletke, ti nič drugega ne more uredit... Zdej pa odvisno od posameznice kdaj in zakaj rabi ginekologa.
Z M. se načeloma res ne hodi h ginekologu, saj takrat razen pogovora in recepta za tabletke, ti nič drugega ne more uredit... Zdej pa odvisno od posameznice kdaj in zakaj rabi ginekologa.
- black_ariella
- Komunikatorka
ko sem jaz šla po tabletke, se me je zdravnica odločila najprej pregledat, ker sem že imela spolne odnose. tako da dvomim, da boš kar tako čez prišla, samo recept pa adijo. pregled je itak v tvoje dobro. ne razumem najbolj to idejo: sex ja, ginekološki pregled pa ne (sploh če ga še nisi nikoli imela).
Vsak raj ima svojo kačo.
-
- Kofetarica
Pregled pred prvim jemanjem tabletk ni nujen (če si še nedolžna potem ti itak ne more šarit spodaj), je pa nujen pogovor z ginekologinjo, tehtanje in seveda meritev krvnega pritiska. Poleg tega pa te mora izprašat še o raznih boleznih v družini, saj če obstaja kakšna večja nagnjenost k venski trombozi potem je jemanje tabletk pač precej tvegano. Tudi visok krvni pritisk zna bit problem. Pa še več je takšnih faktorjev, zaradi katerih bi bilo zelo neodgovorno, če bi začela s tabletkami preden bi se v živo pogovorila z ginekologinjo. Na podlagi vsega tega ti potem ona (ali on) predpiše primerne tabletke.
- positive vibration
- Cosmofrik
^^ Se strinjam. Prej ali slej boš morala na "pravi" ginekološki pregled in če je slučajno res kaj narobe, je bolje da se prej odkrije (pa tudi če se tebi zdi vse ok).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- black_ariella
- Komunikatorka
stara sem 25 let... pa sem mela že preglede, zato sem napisala tudi, da ga trenutno ne rabim... nisem pa nikoli še jemala tabletk, zato mi ni blo glih čist jasno, če jih dobim "kar tak". ampak sem danes šla, pa zrihtala - itak je pogovor nujen. vem, da mi ne more zdravnica kar na pamet predpisat nekih tabletk.
in ne, ne izmikam se pregledom
in ne, ne izmikam se pregledom