Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Danes sem dobila KT Yaz. Zdravnica je rekla, da pri jemanju teh KT ni krvavitev (ženska nima menstruacije). V navodilih pa tega nisem zasledila. Kako je zdaj s tem?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Sem že večkrat pisala sem že prej, govorila sem o tem da že 8 let jemljem tabletke in ni nič narobe z mano itd. Zdaj sem v enem letu dvakrat prekinila z jemanjem - enkrat za probo glede glavobolov (sem že pisala da ni bilo povezave), no sedaj pa zaradi dlesni.

Namreč, nenadoma so se mi vnele dlesni in prišlo je do te sropnje, da so mi vedno bolj krvavele ob ščetkanju. Zamenjala sem zobno pasto in ščetko po priporočilu zobozdravnika, pa ni bilo nič bolje. Nakar me vpraša, če sem noseča. Rečem, da ne, jemljem pa tabletke. In itak, ker tudi tabletke pomenijo vnos hormonov in nihanje le-teh sploh pri meni, ko sem dvakrat v letu nehala pa spet začela je rezultat tu.

Sedaj jih kak mesec ne jemljem več (in jih tudi ne mislim več) in dlesni se normalizirajo.
Uporabniški avatar
acerola
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a acerola »

Lastovica napisal/-a:Danes sem dobila KT Yaz. Zdravnica je rekla, da pri jemanju teh KT ni krvavitev (ženska nima menstruacije). V navodilih pa tega nisem zasledila. Kako je zdaj s tem?

dobiš menstruacijo ampak šibko
tko je men moja rekla
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

No ja... pri meni je bila prva celo močnejša kot ponavadi (na Logestu) in je dlje trajala... Ampak je treba upoštevat, da se telo še prilagaja.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Maychy napisal/-a:No ja... pri meni je bila prva celo močnejša kot ponavadi (na Logestu) in je dlje trajala... Ampak je treba upoštevat, da se telo še prilagaja.

Kot prvo šteješ tisto, ki se je začela na isti dan, ko si vzela prvo tabletko, ali tisto, ki si jo dobila, ko si pojedla prvo škatlo do konca?
G N R
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a G N R »

*ka!a* napisal/-a:
piškotek* napisal/-a:
G N R napisal/-a:mene pa nekaj zanima:) če je punca noseča (tega ne ve), jemlje kontracepcijske tabletke potem ima normalno menstruacijo kljub nosečnosti?

ja

ja dejte no, a ni tko, da je pač tista kao menstruacija šibkejša, niti ni tko zlo rdeče barve, kot "prava" menstruacija,... tko da, ni ravn zlo normalna...

kaj zdaj, ve katera bolj točno?:) js sem iskala informacije pa nism nikjer nič zasledila..
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

G N R napisal/-a:
*ka!a* napisal/-a:
piškotek* napisal/-a:
G N R napisal/-a:mene pa nekaj zanima:) če je punca noseča (tega ne ve), jemlje kontracepcijske tabletke potem ima normalno menstruacijo kljub nosečnosti?

ja

ja dejte no, a ni tko, da je pač tista kao menstruacija šibkejša, niti ni tko zlo rdeče barve, kot "prava" menstruacija,... tko da, ni ravn zlo normalna...

kaj zdaj, ve katera bolj točno?:) js sem iskala informacije pa nism nikjer nič zasledila..

Če mene vprašaš, je nima... glede na to da je menstruacija luščenje maternične stene, in če se ti jajčece vsadi v maternično steno, se ti ne bo ravno luščila, vsaj ne, če si noseča (no ja nekatere imajo tudi menstruacijo med nosečnostjo ampak mala vrjetnost)... mislim da pravtako ne dobiš tiste vmesne krvavitve, če jemlješ tabletke ko si noseča (pač ne veš)... nisem pa 100%... vprašaj ginekologa
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Lastovica napisal/-a:
Maychy napisal/-a:No ja... pri meni je bila prva celo močnejša kot ponavadi (na Logestu) in je dlje trajala... Ampak je treba upoštevat, da se telo še prilagaja.

Kot prvo šteješ tisto, ki se je začela na isti dan, ko si vzela prvo tabletko, ali tisto, ki si jo dobila, ko si pojedla prvo škatlo do konca?

Ko sem pojedla škatlo do konca.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

jz mam pa problem..

k sm bla na dopustu sem pozabila eno tabletko uzet.. sem zračunala da je ravno 12 ur in sem jo uzela.. no u bistvu je bilo 24 ur zdj premišljujem...

no in zdej sem celo škatlco pojedla do konca.. premor.. menstruacije pa ni.

what to do?
00ally00
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a 00ally00 »

°°°ČeŠnYa°°° napisal/-a:jz mam pa problem..

k sm bla na dopustu sem pozabila eno tabletko uzet.. sem zračunala da je ravno 12 ur in sem jo uzela.. no u bistvu je bilo 24 ur zdj premišljujem...

no in zdej sem celo škatlco pojedla do konca.. premor.. menstruacije pa ni.

what to do?

naredi test nosečnosti, da vidiš pr čem si pa da se ne sekiraš za brezveze.

Sam ne štekam čist dobr- vzela si eno tabletko, pol po 24ih urah nobene in kaj pol- a si čez naslednjih 24 ur vzela pozabljeno in uno k je bla takrat na vrsti al samo pozabljeno?
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

za nosečnost me ne skrbi, ker je tip že en mesec daleeeeč, tko da ;)

ne, takole je bilo... normalno sem jemala tabletke.. potem sem tisti dan pozabila.. jo vzela takoj ko sem se spomnila (je blo že 24 ur točno in ne 12 kot sem jaz računala) in potem čez nekaj ur še tisto tabletko za tisti dan.. torej ja.. 2 na en dan..

jao kaj meni ni jasno :roll:
dps
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a dps »

sem prav vesela, da sem našla ta forum.

tudi jaz sem pravkar nehala z jemanjem pa vidim da bo kar nekaj težav, dokler se ne bo telo porihtalo.

zanima me, ali ste sporočile ginekologom, da ste prenehale z jemanjem tablet? ali jih enostavno niste več jedle?

ena je pisala o vnetjih dlesni - jaz mam glede tega ful težave in hodim trenutno na kiretažo dlesni - sploh nisem vedela, da kt toliko vplivajo na vnete dlesni. upam da se mi zadeva čimprej porihta.

lp vsem
ana1986
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ana1986 »

In sier takole, prebrala sem si navodila stokrat, tudi po forumih itn. vendar me še vseeno nekaj bega - ob rednem jemanju kontracepcijskih tabletk si v 7dnevnem premoru zaščiten, saj takrat nastopi M- ali to pomeni, če se mi prične menstruacija 2.dan in konča 5.dan, sem šesti in sedmi dan kljub temu, da menstruacije več nimam, zaščitena? Najbrž da...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Da.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

ana1986 napisal/-a:In sier takole, prebrala sem si navodila stokrat, tudi po forumih itn. vendar me še vseeno nekaj bega - ob rednem jemanju kontracepcijskih tabletk si v 7dnevnem premoru zaščiten, saj takrat nastopi M- ali to pomeni, če se mi prične menstruacija 2.dan in konča 5.dan, sem šesti in sedmi dan kljub temu, da menstruacije več nimam, zaščitena? Najbrž da...

Zaščitena si tako 1. dan brez tabletke, kot tudi 7. dan brez tabletke.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Zaklenjeno