Matura [Združena tema]
Knjiga Geografija na maturi je bulšit, Afrike imaš notri na primer 3 strani. Edino obča je še kr dobro napisana, kr ene 80 strani je, tak de se ti splača recimo obči del prekopirat al kaj. Za Slovenijo imam jaz kopirano iz neke modre knjige samo regije, svet in Evropo pa iz učbenika Geografske značilnosti sveta/Evrope (Mladinska založba). To je bilo do zdaj vedno dovolj tako pri testih, kot pri reševanju starih matur, razen tistih vprašanj kjer ti druga kot splošna razgledanost in malo logičnega sklepanja ne pomaga dosti. 

- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
^cherry^ napisal/-a:sončk napisal/-a:Ej kako se ve učite psihologijo?Jst si berem učbenik, pa podčrtujem, pa izpisujem, pa zravn si primere pišem, pa razmišlam, da bi si delala miselne vzorce za vsako poglavje.
Js sm si lani na netu (dijaski.net) našla full fajne zapiske od vseh snovi, ker je vse vn iz učbenika, sam full na krajše. Tak da ti mogoče priporočam kej takega, ker men je bil tist učbenik čist tumač predebel.
Mene pa zanima, kak se učite zgodovino?
Jaz še sploh nisem začela Sploh ne vem, kak se naj zraven spravim... Upam, da bom prišla skozi.
Uč se iz tiste knjige, zgodovina na maturi 2009, kjer so vse teme zbrane. Nam jo je sicer profesorca lani odsvetovala ampak je na maturi (vsaj men se je tk zdel) vse iz tiste knjige. Pa še precej razumljivo in na kratko je napisano.

- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
Liena napisal/-a:Knjiga Geografija na maturi je bulšit, Afrike imaš notri na primer 3 strani. Edino obča je še kr dobro napisana, kr ene 80 strani je, tak de se ti splača recimo obči del prekopirat al kaj. Za Slovenijo imam jaz kopirano iz neke modre knjige samo regije, svet in Evropo pa iz učbenika Geografske značilnosti sveta/Evrope (Mladinska založba). To je bilo do zdaj vedno dovolj tako pri testih, kot pri reševanju starih matur, razen tistih vprašanj kjer ti druga kot splošna razgledanost in malo logičnega sklepanja ne pomaga dosti.
Senegačnikove knjige za Svet in Evropo so svetovne...pa še priloge v polah so iz njegovih knjig
ŽuŽa napisal/-a:^^Kero knjigo to mislš Geografija na maturi? Vem, da obstaja ena mejhna knigca sam tista mi je za en drek, ker pišejo res sam osnove notr.
Recimo za občo mi je tanov učbenik pa čist fajn, pa use piše notr.
Ja, je res za en drek tista knjiga, sam še vedno boljš k učbenik...
Za občo je še kar kul učbenik, celine pa grozno.
Za Slovenijo mislim, da je pa en star učbenik fajn. Sicer sem se pa js učila samo iz zapiskov. Žal ne kej preveč dost, ker sam 4 pisala (pa bi lahko komot 5, če bi dejansko rabila točke za faks in bi se mal bolj učila).
Ne se preveč prestrašit mature, ni tak težka.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:^^Kero knjigo to mislš Geografija na maturi? Vem, da obstaja ena mejhna knigca sam tista mi je za en drek, ker pišejo res sam osnove notr.
Recimo za občo mi je tanov učbenik pa čist fajn, pa use piše notr.
Ja, je res za en drek tista knjiga, sam še vedno boljš k učbenik...
Za občo je še kar kul učbenik, celine pa grozno.
Za Slovenijo mislim, da je pa en star učbenik fajn. Sicer sem se pa js učila samo iz zapiskov. Žal ne kej preveč dost, ker sam 4 pisala (pa bi lahko komot 5, če bi dejansko rabila točke za faks in bi se mal bolj učila).
Ne se preveč prestrašit mature, ni tak težka.
To knjigco mam že doma, oziroma že lani sem si it tm skopirala Slovenijo pa Občo,letos sem pa sam še Azijo pa Srednjo Evropo.
Drgač pa un učbenik za slovenijo, mislš unga zelenega? Ta zelen je res fajn, medtem ko sedanji je polom, ful je tko nepregledno use napisan za moje pojme.
Maturo sem dala itak že skos, vem da ni težka, sam še usejen me je pa strah tud letos

-
- Sramežljivka