Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^Kero knjigo to mislš Geografija na maturi? Vem, da obstaja ena mejhna knigca sam tista mi je za en drek, ker pišejo res sam osnove notr.

Recimo za občo mi je tanov učbenik pa čist fajn, pa use piše notr.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Knjiga Geografija na maturi je bulšit, Afrike imaš notri na primer 3 strani. Edino obča je še kr dobro napisana, kr ene 80 strani je, tak de se ti splača recimo obči del prekopirat al kaj. Za Slovenijo imam jaz kopirano iz neke modre knjige samo regije, svet in Evropo pa iz učbenika Geografske značilnosti sveta/Evrope (Mladinska založba). To je bilo do zdaj vedno dovolj tako pri testih, kot pri reševanju starih matur, razen tistih vprašanj kjer ti druga kot splošna razgledanost in malo logičnega sklepanja ne pomaga dosti. :)
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

^cherry^ napisal/-a:
sončk napisal/-a:Ej kako se ve učite psihologijo? :D Jst si berem učbenik, pa podčrtujem, pa izpisujem, pa zravn si primere pišem, pa razmišlam, da bi si delala miselne vzorce za vsako poglavje.

Js sm si lani na netu (dijaski.net) našla full fajne zapiske od vseh snovi, ker je vse vn iz učbenika, sam full na krajše. Tak da ti mogoče priporočam kej takega, ker men je bil tist učbenik čist tumač predebel. :D

Mene pa zanima, kak se učite zgodovino?
Jaz še sploh nisem začela Sploh ne vem, kak se naj zraven spravim... Upam, da bom prišla skozi.

Uč se iz tiste knjige, zgodovina na maturi 2009, kjer so vse teme zbrane. Nam jo je sicer profesorca lani odsvetovala ampak je na maturi (vsaj men se je tk zdel) vse iz tiste knjige. Pa še precej razumljivo in na kratko je napisano. :wink:

:eek: Meni se v Pavlihovi Zgodovini na maturi 2009 ne zdi nič kratko napisano....se mi zdi da je ogrooomnooo nekih nepomembnih informacij...groza in strah...Jaz sem si izpiske nardila iz vsake teme in šla po maturitetnih polah kaj točno se zahteva pri kateri temi......Drugače pa je ogroomnooo jaz sem komaj pri 3. temi :(
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

Liena napisal/-a:Knjiga Geografija na maturi je bulšit, Afrike imaš notri na primer 3 strani. Edino obča je še kr dobro napisana, kr ene 80 strani je, tak de se ti splača recimo obči del prekopirat al kaj. Za Slovenijo imam jaz kopirano iz neke modre knjige samo regije, svet in Evropo pa iz učbenika Geografske značilnosti sveta/Evrope (Mladinska založba). To je bilo do zdaj vedno dovolj tako pri testih, kot pri reševanju starih matur, razen tistih vprašanj kjer ti druga kot splošna razgledanost in malo logičnega sklepanja ne pomaga dosti. :)

Senegačnikove knjige za Svet in Evropo so svetovne...pa še priloge v polah so iz njegovih knjig
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

ŽuŽa napisal/-a:^^Kero knjigo to mislš Geografija na maturi? Vem, da obstaja ena mejhna knigca sam tista mi je za en drek, ker pišejo res sam osnove notr.

Ja, je res za en drek tista knjiga, sam še vedno boljš k učbenik...

Za občo je še kar kul učbenik, celine pa grozno.
Za Slovenijo mislim, da je pa en star učbenik fajn. Sicer sem se pa js učila samo iz zapiskov. Žal ne kej preveč dost, ker sam 4 pisala (pa bi lahko komot 5, če bi dejansko rabila točke za faks in bi se mal bolj učila).

Ne se preveč prestrašit mature, ni tak težka.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

^^ se strinjam. Ko enkrat daš maturo skoz, vidš, da je to čist neka splošna izobrazba (poleg tega pa eno snov nadgrajuješ in guliš skozi vsa 4 leta v šoli). Men je en izpit na faxu neprimerno večji safr kt pa je bla matura :D :D
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

^^ne strinjam se, da je matura splošna izobrazba, predvsem ne matematika. O vektorjih in kotnih funkcijah pomoje ne bom nikoli več slišala in jih ne bom nikoli potrebovala.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

^Ampak ni pa npr. nekih težkih in zapletenih primerov na maturi. Tudi sama nisem marala matematike, in če bi imela 15 let nazaj možnost izbire, a se hočem učit matematiko ali ne, še danes najbrž ne bi znala rešiti enačbe. :lol:
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Ma saj jaz se tudi strinjam, da je matura en splošen pregled celotne srednje šole, ni nekih elitnih primerov, kot smo jih mi imenovali. Ampak če hočeš neke zavidljive rezultate, je pa vseeno treba pokazati malo več kot le splošno razgledanost.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

*mala* napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:^^Kero knjigo to mislš Geografija na maturi? Vem, da obstaja ena mejhna knigca sam tista mi je za en drek, ker pišejo res sam osnove notr.

Ja, je res za en drek tista knjiga, sam še vedno boljš k učbenik...

Za občo je še kar kul učbenik, celine pa grozno.
Za Slovenijo mislim, da je pa en star učbenik fajn. Sicer sem se pa js učila samo iz zapiskov. Žal ne kej preveč dost, ker sam 4 pisala (pa bi lahko komot 5, če bi dejansko rabila točke za faks in bi se mal bolj učila).

Ne se preveč prestrašit mature, ni tak težka.

To knjigco mam že doma, oziroma že lani sem si it tm skopirala Slovenijo pa Občo,letos sem pa sam še Azijo pa Srednjo Evropo.

Drgač pa un učbenik za slovenijo, mislš unga zelenega? Ta zelen je res fajn, medtem ko sedanji je polom, ful je tko nepregledno use napisan za moje pojme.

Maturo sem dala itak že skos, vem da ni težka, sam še usejen me je pa strah tud letos :? . Pa sej bo. Sam res bi rada 4 pisala, al pa usaj tisto 3.
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

a bi se dalo kateri skenirat ali pa slikat plonk za slovenščino? proooosim če ma kdo čas, nikjer več ga ni možno dobiti.

Hvala.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja jst sm oblubila skene, pa mi žal skenerja ne rata priključt. Tistga cdja, k je bil za zravn, ne najdem. Slikat se ga pa ne da, ker je res na mejhno napisano, pa narjen je iz take gladke odbojne folije, tko da se res nč ne vid. Sto posto ga dobiš v Konzorciju v Ljubljani!
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fragolaa »

Ok tnx useno...

Ljubljana pa je kar precej oddaljena od mene :D
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _tejcha »

Mislim da se te plonke da dobit v vsakem DZSju