Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
liana6
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a liana6 »

Še enkrat:) Mene je zanimalo če katera kaj ve o tem da določeni ginekologi v sloveniji KT sploh ne bojo več predpisoval?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Prvič slišim tole.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

liana6 napisal/-a:Še enkrat:) Mene je zanimalo če katera kaj ve o tem da določeni ginekologi v sloveniji KT sploh ne bojo več predpisoval?

kje si pa to slisala?? jst tud prvic slisim :?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz vem samo, da predpisujejo zdaj celo letne recepte. :D Mislim, da imaš napačne informacije, lahko pa da je kaj v povezavi s kakšnimi koncesijami itd.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

Jaz pa imam eno vprašanje - že od samega začetka imam nereden ciklus (stara sem 19, prva menstruacija pri 12-ih). Neredno pomeni na najmanj 45 dni, ampak je čisto odvisno, včasih jo dobim tudi po 60-ih dneh ali več (posebno poleti) in imam že dovolj tega, da nenehno čakam, kdaj jo bom dobila :x Vem, da je nereden ciklus na začetku normalen, ampak po sedmih letih bi se pa že lahko uravnal. Drugače pa nimam težav (bolečin, premočnih krvavitev, previsoke/prenizke telesne teže ipd.).

Bi bilo sploh smiselno začeti s KT, če jih ne rabim zaradi zaščite ampak samo zaradi uravnavanja ciklusa? Bojim se vseh stranskih učinkov, vendar imam tega počasi dovolj. Bi morala zaradi tega do ginekologa ali mi jih lahko predpiše tudi osebna zdravnica?
There are no shortcuts to any place worth going.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Pomoje bi bilo pametno, da jih začneš jest, da se ti ciklus uredi. Vem pa tut, da je moja mami jedla neke KT samo za urejanje M (ne ješ jih skos, ampak je neka "terapija", ki traja npr. 2 meseca). Zdi se mi, da ti jih lahko predpišeta oba, ampak ponavadi splošni pošiljajo h ginekologom. Vseeno pa lahko mal o tem povprašaš svojo zdravnico. :)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

^^ Hvala :) V ponedeljek bom kar poklicala osebno zdravnico. Imam pri izbiri tabletk sploh kaj besede ali predpišejo "karkoli" oz. to, kar se njim zdi prav?
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
me2u
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me2u »

Živjo!

Imam en problemček, pa prosim za nasvete!

Torej, iz zavitka tablet sem prvi dve pozabila vzet, se pravi dva ni brez tabletk, potem pa sem normalno nadaljevala z jemanjem. Zadnji teden pa nisem končala tako kot bi mogla, ampak sem ponesreči tisti dve tabletki od prvega tedna pojedla in torej dva dni dlje jemala tabletke, menstruacija pa se mi je zatorej prestavila za dva dni. Zdaj pa me zanima, ali naj vzamem prvo tabletko iz novega zavitka isti dan kot vedno (recimo sobota), ali dva dni zamaknem jemanje (torej ponedeljek)? Hvala.
Trying to be something experimental.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

me2u napisal/-a:Živjo!

Imam en problemček, pa prosim za nasvete!

Torej, iz zavitka tablet sem prvi dve pozabila vzet, se pravi dva ni brez tabletk, potem pa sem normalno nadaljevala z jemanjem. Zadnji teden pa nisem končala tako kot bi mogla, ampak sem ponesreči tisti dve tabletki od prvega tedna pojedla in torej dva dni dlje jemala tabletke, menstruacija pa se mi je zatorej prestavila za dva dni. Zdaj pa me zanima, ali naj vzamem prvo tabletko iz novega zavitka isti dan kot vedno (recimo sobota), ali dva dni zamaknem jemanje (torej ponedeljek)? Hvala.

zamaknjeno, vedno mora biti osmi dan.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

aderyn napisal/-a:^^ Hvala :) V ponedeljek bom kar poklicala osebno zdravnico. Imam pri izbiri tabletk sploh kaj besede ali predpišejo "karkoli" oz. to, kar se njim zdi prav?

Mene je ginekologinja vprašala, če imam kakšne posebne izbrane in da mi jih lahko predpiše. Ker jih nisem imela, mi je predpisala tiste, za katere se je njej zdelo, da mi bojo najbolj ustrezale. :)
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a electra* »

Amm...meni neki ni točno jasnoo...če jaz zdaj začnem jemat tabletke v soboto, ampak bi raje začela jemat ob petkih,a to lahko kar zdaj začnem?
Zaj mam trenutno menstruacijo, torej lahko prvo tabletko vzamem zdaj v petek, namesto v soboto, al bi mogla na koncu meseca pač nehat jemat tabletke v četrtek, da bi potem lahko z petkom začela??
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

electra* napisal/-a:Amm...meni neki ni točno jasnoo...če jaz zdaj začnem jemat tabletke v soboto, ampak bi raje začela jemat ob petkih,a to lahko kar zdaj začnem?
Zaj mam trenutno menstruacijo, torej lahko prvo tabletko vzamem zdaj v petek, namesto v soboto, al bi mogla na koncu meseca pač nehat jemat tabletke v četrtek, da bi potem lahko z petkom začela??

Kolikor jst vem, je treba začet jemat tabletke na prvi dan menstruacije in si ne moreš izbirat al bo to petek ali sobota ali pa katerikol drug dan.Tako da pomoje jih bi mogla uzet na prvi dan.A to sprašuješ, ker jih jemlješ prvič, al jih jemlješ že dlje časa in bi si samo rada prestavila datum menstruacije?
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a electra* »

sprašujem ker bi si rada prestavla datum ja...jemlem že dalj časa in bi jo pač rada dobila en dan prej kot ponavadi...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

^Moraš počakat na naslednji ciklus in potem prej zaključit (v tvojem primeru na četrtek).
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

v primeru vmesnih krvavitev se kako ze jemlje KT? Neki 2 lahko vzames al kako?
Zaklenjeno