Kontracepcijske tabletke
Jaz pa imam eno vprašanje - že od samega začetka imam nereden ciklus (stara sem 19, prva menstruacija pri 12-ih). Neredno pomeni na najmanj 45 dni, ampak je čisto odvisno, včasih jo dobim tudi po 60-ih dneh ali več (posebno poleti) in imam že dovolj tega, da nenehno čakam, kdaj jo bom dobila
Vem, da je nereden ciklus na začetku normalen, ampak po sedmih letih bi se pa že lahko uravnal. Drugače pa nimam težav (bolečin, premočnih krvavitev, previsoke/prenizke telesne teže ipd.).
Bi bilo sploh smiselno začeti s KT, če jih ne rabim zaradi zaščite ampak samo zaradi uravnavanja ciklusa? Bojim se vseh stranskih učinkov, vendar imam tega počasi dovolj. Bi morala zaradi tega do ginekologa ali mi jih lahko predpiše tudi osebna zdravnica?

Bi bilo sploh smiselno začeti s KT, če jih ne rabim zaradi zaščite ampak samo zaradi uravnavanja ciklusa? Bojim se vseh stranskih učinkov, vendar imam tega počasi dovolj. Bi morala zaradi tega do ginekologa ali mi jih lahko predpiše tudi osebna zdravnica?
There are no shortcuts to any place worth going.
^^ Pomoje bi bilo pametno, da jih začneš jest, da se ti ciklus uredi. Vem pa tut, da je moja mami jedla neke KT samo za urejanje M (ne ješ jih skos, ampak je neka "terapija", ki traja npr. 2 meseca). Zdi se mi, da ti jih lahko predpišeta oba, ampak ponavadi splošni pošiljajo h ginekologom. Vseeno pa lahko mal o tem povprašaš svojo zdravnico. 

Živjo!
Imam en problemček, pa prosim za nasvete!
Torej, iz zavitka tablet sem prvi dve pozabila vzet, se pravi dva ni brez tabletk, potem pa sem normalno nadaljevala z jemanjem. Zadnji teden pa nisem končala tako kot bi mogla, ampak sem ponesreči tisti dve tabletki od prvega tedna pojedla in torej dva dni dlje jemala tabletke, menstruacija pa se mi je zatorej prestavila za dva dni. Zdaj pa me zanima, ali naj vzamem prvo tabletko iz novega zavitka isti dan kot vedno (recimo sobota), ali dva dni zamaknem jemanje (torej ponedeljek)? Hvala.
Torej, iz zavitka tablet sem prvi dve pozabila vzet, se pravi dva ni brez tabletk, potem pa sem normalno nadaljevala z jemanjem. Zadnji teden pa nisem končala tako kot bi mogla, ampak sem ponesreči tisti dve tabletki od prvega tedna pojedla in torej dva dni dlje jemala tabletke, menstruacija pa se mi je zatorej prestavila za dva dni. Zdaj pa me zanima, ali naj vzamem prvo tabletko iz novega zavitka isti dan kot vedno (recimo sobota), ali dva dni zamaknem jemanje (torej ponedeljek)? Hvala.
Trying to be something experimental.
- Mimi123
- Komunikatorka
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
me2u napisal/-a:Živjo!
zamaknjeno, vedno mora biti osmi dan.
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
aderyn napisal/-a:^^ HvalaV ponedeljek bom kar poklicala osebno zdravnico. Imam pri izbiri tabletk sploh kaj besede ali predpišejo "karkoli" oz. to, kar se njim zdi prav?
Mene je ginekologinja vprašala, če imam kakšne posebne izbrane in da mi jih lahko predpiše. Ker jih nisem imela, mi je predpisala tiste, za katere se je njej zdelo, da mi bojo najbolj ustrezale.

Amm...meni neki ni točno jasnoo...če jaz zdaj začnem jemat tabletke v soboto, ampak bi raje začela jemat ob petkih,a to lahko kar zdaj začnem?
Zaj mam trenutno menstruacijo, torej lahko prvo tabletko vzamem zdaj v petek, namesto v soboto, al bi mogla na koncu meseca pač nehat jemat tabletke v četrtek, da bi potem lahko z petkom začela??
Zaj mam trenutno menstruacijo, torej lahko prvo tabletko vzamem zdaj v petek, namesto v soboto, al bi mogla na koncu meseca pač nehat jemat tabletke v četrtek, da bi potem lahko z petkom začela??
- *pikapoka*
- Debatorica
electra* napisal/-a:Amm...meni neki ni točno jasnoo...če jaz zdaj začnem jemat tabletke v soboto, ampak bi raje začela jemat ob petkih,a to lahko kar zdaj začnem?
Kolikor jst vem, je treba začet jemat tabletke na prvi dan menstruacije in si ne moreš izbirat al bo to petek ali sobota ali pa katerikol drug dan.Tako da pomoje jih bi mogla uzet na prvi dan.A to sprašuješ, ker jih jemlješ prvič, al jih jemlješ že dlje časa in bi si samo rada prestavila datum menstruacije?