Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ribicaX »

^^ ne morem te ravno potolažit, ampak predsemenska tekočina je ravno toliko ''nevarna'' kot sama sperma. tudi v predsemenski tekočino so spermiji
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

missy* napisal/-a:tiste, ki ste kdaj vzele dve tablici KT zaporedoma, brez pavze, ali ste dobile mogoce vmes kaksne mozolcke, napihnjenost, karkoli?

Js nikoli nisem imela teh problemov pa to ziher naredim 1-2 krat na leto. Edino joške so me malo bolele kdaj. :)
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

majchy84, zoprna zadeva. Bo treba še kakšen drug način kontracepcije poiskat, da boš bolj mirna.

Sicer pa še enkrat ponavljam moj post:
Jaz sem si zdaj želela prestavit M za dva tedna, ker grem na tritedensko potovanje in si ne želim s sabo prenašat še tega.
Zgodilo se je, kar sem tako na tiho pričakovala. V ponedeljek naj bi vzela še zadnjo tabletko in potem naredila premor in normalno nadaljevala naprej. Ampak danes sem začela krvaveti (nizkodozne Yasminelle pač). Zdaj nameravam jemati tabletke lepo do ponedeljka, ampak zanima me, ali bo potem cikel normalno tekel dalje, da tiste tri tedne, ko bom po premoru normalno jemala KT ne bo krvavitev.
Če ima slučajno katera izkušnje s kakšno podobno situacijo. Zdi se mi, da bi potem moglo bit tiste 3 tedne normalno, ampak vseeno me misel, da bom imela M na potovanju, spravlja v slabo voljo.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Mja, problem je, ker so kondomi za zdaj edina kontracepcija, ki jo lahko imam. Edina alternativa je še maternični vložek, ampak to pride v poštev šele po prvi nosečnosti. Bomo vidli, kaj mi bojo v lekarni svetovali.

Drugače bi morala imeti premor ta teden? Če jemlješ kar naprej, zna biti, da boš ta teden še mal krvavela, načeloma naj bi bilo pa potem normalno naprej. Punce so govorile edino o kakšnih par kapljicah krvi med tistimi tremi tedni, če so prej prestavile menstruacijo.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja, danes vzamem še zadnjo tabletko, po dvotedenskem podaljšku jemanja, in imam potem premor in normalno naprej. No, upam, da bo potem, ko začnem z novo škatlico čisto okej, ker ne bo ravno vsakdan tuša, to pa ni najbolj prijetno potem. :)
liana6
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a liana6 »

Živjo!
Jz mam pa eno vprašanje, ki je povezano z kontracepcijskimi tabletkami. Sama že 5 let jemljem Logest in še nikoli prej nisem imela nobenih težav ki bi bile povezane s tem. Pred 5 meseci pa se mi je pojavila vmesna krvavitev po štirinajsti tabletki ki je trajala 3 dni, po končani škatlici pa sem imela normalno menstruacijo. Pri naslednji škatlici se je krvavitev pojavila že po 10 tabletki, trajala 5 dni, nato 6 dni nič in potem spet krvavitev, ki je trajala do konca premora med škatlicama. Poklicala sem ginekologa, ki me je naročil na pregled v naslednjih dneh. Opravil je pregled, dva tedna kasneje še vaginalni ultrazvok in je rekel da kaže vse vredu tko kot bi moral bit, in da bi se te krvavitve morale končat, rekel pa je tudi da mi nebi zamenjal tabletk naj kar ostanem na logest. Potem četrti mesec teh krvavitev res ni bilo več.
Začela sem s peto škatlico ko se mi je pri 2 tabletki spet pojavila krvavitev, trajala nekaj dni potem 2 dni nič, potem spet za nekaj dni in to se mi je ponavljalo do sedme tabletke šeste škatlice, ki sem jo zadnjič vzela včeraj, danes pa sem po nasvetu nehala jemat, da vidim kaj bo. Zaradi vsega tega sem malo spraševala okol kako pa kaj ko sem izvedela da v sloveniji nekaj ginekologov nebo več dajalo kontracepcijskih tablet, zaradi določenih razlogov , ki pa jih nisem izvedela.
Ali katera mogoče kaj ve o tem?
liana6
Sramežljivka
Sramežljivka

Aja še to povem da tabletke sem jemala točno in ni to razlog. :)
MrsM
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MrsM »

Tudi jaz imam eno vprašanje. Ker bi mogla dobiti menstruacijo ravno na morju, sem se odločla da ne naredim premora ( torej začela sem jemat tablete iz naslednjega zavoja). Zadnjo tableto sem vzela v petek, še danes pa o m. ni duha ne sluha. Možnosti , da bi bla noseča skoraj ni..

Še katera podobne iskušnje? :D
MrsM
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MrsM »

MrsM napisal/-a:Tudi jaz imam eno vprašanje. Ker bi mogla dobiti menstruacijo ravno na morju, sem se odločla da ne naredim premora ( torej začela sem jemat tablete iz naslednjega zavoja). Zadnjo tableto sem vzela v petek, še danes pa o m. ni duha ne sluha. Možnosti , da bi bla noseča skoraj ni..

Ah, zgleda da sem prehitro odprla forum :D :D
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

MrsM napisal/-a:Tudi jaz imam eno vprašanje. Ker bi mogla dobiti menstruacijo ravno na morju, sem se odločla da ne naredim premora ( torej začela sem jemat tablete iz naslednjega zavoja). Zadnjo tableto sem vzela v petek, še danes pa o m. ni duha ne sluha. Možnosti , da bi bla noseča skoraj ni..

to se tut men dogaja, ko prestavljam M. pride vedno po 4-5 dni po zadnji tabletki pa je pol use uredu.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

liana6 včasih postanejo tabletke premalo močne za določeno telo. Če se ti je vmesna krvavitev zgodila dvakrat zaporedoma, pojdi do ginekologa na posvet in skoraj gotovo bosta menjala KT. Meni se je tudi to zgodilo z Logest že po letu in pol, zdaj imam Yasminelle, ki so prav tako nizkodozne, ampak je zaenkrat še vre okej. To s krvavitvijo se ti lahko zgodi enkrat v letu, večkrat pa ne in je zato potrebna menjava. :)
liana6
Sramežljivka
Sramežljivka

kot sem že napisala, sem že bila pri ginekologu, te krvavitve pa so se ponavljale vsak teden, vendar mi je rekel da nebi zamenjala tabletk. zanimalo me je tudi to če katera kaj ve o tem da določeni ginekologi v sloveniji KT ne bojo več predpisovali?
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

liana6 napisal/-a:kot sem že napisala, sem že bila pri ginekologu, te krvavitve pa so se ponavljale vsak teden, vendar mi je rekel da nebi zamenjala tabletk. zanimalo me je tudi to če katera kaj ve o tem da določeni ginekologi v sloveniji KT ne bojo več predpisovali?

jst sm danes bla pri ginekologinji, sm tudi imela vmesne krvavitve, in je to zaradi nizkodoznih tabletk. tko da ne vem kaj dela tvoj G, moral bi ti jih zamenjat. :)

imela sem yarina tabletke, danes mi je pa dala tri regol, jih kera ze pozna, uporablja?
razlika je, da imas od 21 tabletk: 5 k jih pijes prvih pet dni po menstruaciji, nato 7, k so mocnejse, ostale so pa iste kot prvih 5, tko da moras po vrsti jih vzemat.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
arianna87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a arianna87 »

Hello punce!

Mam sam eno vprašanje. Torej tabletke uporabljam tretji mesec in zdej bi rada nehala (have no boyfriend anymore). A mislite da bi blo to dobro za moje telo, glede na to, da se je lihkar navadilo na tak novi ciklus?

Thanks! papa
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Vsekakor boljše, kot če jih jemlješ!

liana6, tako kot sva ti rekli jaz in Mimi, to je zaradi nizkodoznih tabletk. Meni je G rekel tudi, da če se krvavitev več kot 2x na leto ponovi, je celo riziko za zaščito.
Zaklenjeno