Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ***str@wberry*** »

Mene pa sam neki zanima. Menstruacijo si hočem prestavit za en teden, ju3 bi mogla nehat jemat KT, torej tisti enotednski premor, bom pa kar nadaljevala še 7 dni, kar pomeni novo škatlico. Zanima pa me kako potem. A lahko za naslednjič popoijem sam ostalih 14 tabletk in naredim premor? Al bi mogla 21 tabletk uzet in normalno premor?
Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

^^ ne, zmer morš pol spet 21 tablet uzet... tole napol prazno tablico si pa pust za naslednič, ko boš hotla spet prestaut, da se ne boš zmedla in jih uzela premal...
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Najlepša hvala za odgovor :)
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

Mene pa zanima če je normalno da krvaviš prvi mesec uporabljanja kontracepcijskih tabletk? Malo več kot en mesec namreč jemljem Yasminelle in prve dva tedna je bilo vse v redu, zdaj imam pa vseskozi krvavitve. Je imela mogoče katera podobno izkušnjo? Je to kaj narobe ali je to samo privajanje telesa na te nizkodozne hormone?

Ker sem že pred leti jemala Logest in z njimi teh težav nisem imela, edino kasneje so se mi pojavili drugi stranski učinki, zaradi katerih sem jih potem tudi prenehala jemati.
summer wind
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a summer wind »

živjo! tabletke jemljem približno 4 leta in bi rada za nekaj časa prekinila. ali je bila katera v podobni situaciji? pred uporabo sem imela zelo močne krče, med uporabo pa so skoraj izginili ne. zanima me, če se bodo spet pojavili...

vidim, da je napačna tema :oops:
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Kokica mislim da je to normalno, lahko se pojavijo vmesne krvavitve, s časom pa se mora to uredit.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

summer wind napisal/-a:živjo! tabletke jemljem približno 4 leta in bi rada za nekaj časa prekinila. ali je bila katera v podobni situaciji? pred uporabo sem imela zelo močne krče, med uporabo pa so skoraj izginili ne. zanima me, če se bodo spet pojavili...

Jst sem jih jemala 6 let in sem prejšnji mesec prekinila z njimi samo zato, ker sem pozabila it v lekarno po nove škatle. :roll: Ravno tako kot ti, sem tudi jaz imela pred jemanjem tablet hude bolečine, krvavitev pa je bila ful močna. En teden nazaj sem prvič po 6 letih spet dobila pravo menstruacijo in bolelo me ni čisto nič, krvavitev je trajala 4 dni, mogoče je bila samo za odtenek močnejša kot med jemanjem tablet. Sicer to še ni zagotovilo, da bo vedno tako, ampak mislim, da ne bom šla nazaj na tablete.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz sem si pa zdaj želela prestavit M za dva tedna, ker grem na tritedensko potovanje in si ne želim s sabo prenašat še tega.
Zgodilo se je, kar sem tako na tiho pričakovala. V ponedeljek naj bi vzela še zadnjo tabletko in potem naredila premor in normalno nadaljevala naprej. Ampak danes sem začela krvaveti (nizkodozne Yasminelle pač). Zdaj nameravam jemati tabletke lepo do ponedeljka, ampak zanima me, ali bo potem cikel normalno tekel dalje, da tiste tri tedne, ko bom po premoru normalno jemala KT ne bo krvavitev.
Če ima slučajno katera izkušnje s kakšno podobno situacijo. Zdi se mi, da bi potem moglo bit tiste 3 tedne normalno, ampak vseeno me misel, da bom imela M na potovanju, spravlja v slabo voljo.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Rabim en nasvet: moja menstruacija zamuja že 73 dni, tako da sploh ne vem, kdaj bo prišla. Možnosti, da bi bila noseča, ni sploh. Danes zjutraj se je pa zgodilo, da je počil kondom. In zdj ne vem, ali naj grem po urgentno tabletko jutri ali naj počakam pa vidim, kaj bo? Nekak me ne mika jemat te tabletke, ker ne vem, kako bo to vplivalo name, ki ne smem jest KT, po drugi strani pa ne bi želela zanosit. Kakšen nasvet? :?
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Pa veš razlog oz. vzrok za takšno zamujanje M? Ali samo čakaš, da pride. Če je tako, bi jaz v vsakem primeru šla do ginekologa.
Za drugo stvar pa: Jaz bi vseeno vzela urgentno tabletko, razen če ti tako močno škodi, da lahko ogroža tvoje življenje.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

summer wind napisal/-a:živjo! tabletke jemljem približno 4 leta in bi rada za nekaj časa prekinila. ali je bila katera v podobni situaciji? pred uporabo sem imela zelo močne krče, med uporabo pa so skoraj izginili ne. zanima me, če se bodo spet pojavili...

jst ko sem za 3 mesece nehala, oohhh grozno je blo! tok me je mocno bolelo, tko da je pomoje odvisno od posameznika :)
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

tiste, ki ste kdaj vzele dve tablici KT zaporedoma, brez pavze, ali ste dobile mogoce vmes kaksne mozolcke, napihnjenost, karkoli?
majchy84
Debatorica
Debatorica

Liena napisal/-a:Pa veš razlog oz. vzrok za takšno zamujanje M? Ali samo čakaš, da pride. Če je tako, bi jaz v vsakem primeru šla do ginekologa.
Za drugo stvar pa: Jaz bi vseeno vzela urgentno tabletko, razen če ti tako močno škodi, da lahko ogroža tvoje življenje.

Najbrž se ciklus še ureja, ker sem pred pol leta nehala s KT. Sklepam, da zato zamuja. Noseča pa zihr nisem :D Sej zdj morm tako ali tako kmalu h ginekologinji, ker po 90 dneh moraš vzeti tablete za sprožitev menstruacije. Kar se tiče urgentne tabletke pa res ne vem - s KT sem morala nehati ravno zaradi krvnega strdka, ki se mi je naredil zaradi KT, in mi je že ginekologinja rekla, da pride urgentna tabletka v poštev v skrajnem primeru, ker je to pač močnejša doza KT. Joj sploh ne vem. Najbolš da jutri kr h ginekologinji pokličem, sej za urgentno tabletko velja do 72 ur ane? :?
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Aha, s tem imaš težave, to pa res ni ravno nedolžna zadeva. :? Res je najboljše, da jo pokličeš, mogoče ti pa kakšen drug način svetuje, čeprav ne vem kaj bi se lahko še uporabljalo kot kurativa. Mogoče pa je zdaj, ko se ti še ureja ciklus, zelo majhna možnost zanositve ali pa kaj takega...
majchy84
Debatorica
Debatorica

Grrr, kot zakleto ravno s tem tednom ginekologinja na dopustu in tista, ki jo običajno nadomešča, tudi :evil: Najbolš da grem kar v lekarno vprašat. Res ne bi se zafrkavala z urgentno tabletko, glede na to, da je rekla gin. le v skrajni sili. Sej mogoče ne bo nič narobe, ker sva ugotovila, da je počil kondom še pred izlivom. Ne vem edin, kolk je predsemenska tekočina "nevarna" za zanositev. Ah gaddemit :cry:
Zaklenjeno