Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a matejka** »

Kaj pa naj jas rečem, ko imam 174 in 70kg? Debela? :)
Največ sem prišla na 68...in mi je čist okay...oh morem se potrudit in prit na 59....
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

miteq napisal/-a:p.s.

jullia_, tvoja sestra pa naj začne jest, prosim. :wink:

Ej, če bi jo videl, ne bi verjel, da je sposobna celo vrečko čipsa naenkrat požret. In to po večerji :) Enostavno je to v genih, moja sestrična je ista... škoda, da sem jaz očitno bolj po fotru :D

Ampak tako to je, eni, ki ima 65 kil se ne sme rečt, da je debela, tiste pod 50 se pa lahko takoj označi za anoreksične, pa zato ne boš nesramen prasec, ampak zgolj zdravstveno osveščen. (to slednje ne leti nate)
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

miteq napisal/-a:
Dita- napisal/-a:po tem sodeč je moja idealna teža 42 kg :eek:
to je normalna teža za punco v 8 razredu in ne 21-letnico... btw mam 44 kg, pa se v svoji koži trenutno počutim super, ker sem bila prej bol okrogla, med tem ko mi drugi govorijo da sm precej suha.

Pa dobro no, kaj zdaj boš komplicirala zaradi 42 in 44 kilogramov? Ne ga srat. To je eno in isto.

Pa še ostalim - point je v tem, da so tiste številke zgolj okvirne, zaenkrat po mojih opažanjih pa v splošnem precej držijo. Vseeno mi je ali od višine odštejete 110 ali 115. Tudi glede dejanske kilaže - če je večja kot izračunana, še ne pomeni da je ženska debela. Jebemo sunce, kaj vam je res treba vse napisat, da ne vzamete iz konteksta? Če je dejanska teža manjša, tudi ne pomeni anoreksije. Je le neka smernica. Tolerančni pas je verjetno ± 5 ali 10kg.

js bi mogla met 45kg po tej tvoji logikipa mam skor 10 kg več pa mi folk prav da sm ful suha??? kasna bi bla ce bi mela 45kg? lj ne more bit tud približnga okiva ne kaj je debelo in kaj suho, ker nimamo vsi ptičjih kosti in nekateri mamo tud mišice.

Se bolje razumemo?

p.s.

jullia_, tvoja sestra pa naj začne jest, prosim. :wink:
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

To, da ti nekdo reče, da si suh oz. nisi suh, nima pretirane pomembnosti. Temu ne polagaj pozornosti. Sam imam čisto normalen ITM, pa mi tudi vsi pravijo, da sem suh. Pa kako suh, jebemti?

To kaže na preprosto dejstvo - ljudje različno interpretirajo kaj pomeni biti suh oz. debel. Splošno sprejeto merilo je trenutno ITM, ravno zaradi tega, da se izognemo tuji subjektivnosti.

ITM je narejen ravno tako, da vzame v račun višino in maso, zato je dokaj dober kazalec.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Ne moremo imeti nekega pravila. Če bi upoštevali dejstvo -115 bi moja sestrična morala imeti 39kg, ima pa jih 49 in je nekje vmes med suhim in normalnim.
Tem 115 nisem ustrezala niti sama, ko so me vabili med misice.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

ah ne bluzite no...pa tiste, ki ste debele, ne iščite tolažbe v vsaki jebeni decimalki... -100, -115 - odvisno je od posameznika in njegove konstitucije, jaz mam -18 in se izgledam ter se počutim odlično :wink:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

po tem "-115" bi potem jaz morala imeti 45kg (visoka sem 160). Imam jih okoli 52 53, in niti pod razno nisem debela. Tko da, to je sfaljeno. Po kilogramih ne mores rect, kdo je debel, kdo ni. Lahko pa po izgledu.
Pyrexia
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pyrexia »

Vse je čist odvisno od konstrukcije telesa. Neke splošne formule, ki bi veljala za vse tipe postav, ni.

Jaz imam bolj močno konstrukcijo, močne in debele kosti in imam na račun tega lahko večjo kilažo. Pri svojih 165cm imam 62 kg trenutno in sem normalne, športne postave. Sem pa imela tudi že samo 55 kg, kar bi po nekih kriterijih morala biti moja idealna teža, pa sem bila dobesedno kot kost in koža.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

missy* napisal/-a:po tem "-115" bi potem jaz morala imeti 45kg (visoka sem 160). Imam jih okoli 52 53, in niti pod razno nisem debela. Tko da, to je sfaljeno. Po kilogramih ne mores rect, kdo je debel, kdo ni. Lahko pa po izgledu.

Ti si malo čudna v glavo, ne? Znaš brat? Napisal sem, da izračunani kilogrami nujno ne predstavljajo meje med debelim in suhim.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

zame je močnejša ženska vsaka, ki ima več kot višina - 100, debela pa vsaka, ki ima več kot višina - 80. Idealna teža zame je višina - 115 . Ampak seveda to je vse zelo individualno. Čeprav ko malo preračunam svojo višino in težo, ali pa približno višino in težo žensk, ki jih poznam, te moje formule kar držijo. So pa to formule mojega okusa, vsak ima svojo :D .
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

ITM je bulšit...po njem sm jz že 14 dni mrtva :rofl:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Umsko ja. :*
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

a potem sva že dve, kul :bussi:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ja no, seveda nisi sama. :)
It was forever..but it didnt last long..
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

:wave:
Zadnjič spremenil *Abby**, dne 26. Jun. 2013 9:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori