positive vibration napisal/-a:°°°ČeŠnYa°°° napisal/-a:a so se kateri začeli pojavljati mozoljčki po uporabi Yasminelle?
Ne. Kje pa so se ti pojavli?
na obrazu, na bradi samo.

jessyca napisal/-a:Ampak ko boš prenehala jemati tabletke, se bojo ciste ponovno pojavile. Vsaj tako je meni rekla ginekologinja.
°°°ČeŠnYa°°° napisal/-a:positive vibration napisal/-a:°°°ČeŠnYa°°° napisal/-a:a so se kateri začeli pojavljati mozoljčki po uporabi Yasminelle?
Ne. Kje pa so se ti pojavli?
na obrazu, na bradi samo.takšnih še nism mela, zato mi je full čudno.. možno da je psiha, samo sem najprej povezala s kt
lorelaj napisal/-a:jessyca napisal/-a:Ampak ko boš prenehala jemati tabletke, se bojo ciste ponovno pojavile. Vsaj tako je meni rekla ginekologinja.
To pa sploh ni res. Če jemlješ KT so možnosti za nastanek cist manjše, kot če jih ne jemlješ. To je edina razlika. Ni pa res, da se ti po prenehanju jemanja KT, spet pojavijo.
MilkyWay napisal/-a:Jaz sem najprej jemala Diane35, ki so res zelo močne in so mi sčistile cel obraz in telo... Potem pa sem prešaltala na Yasminelle, ki naj bi bile manj dosti manj hormonske od Diane, zato tudi ne "skrbijo" več toliko za moj obraz. Pojavili so se majhni mozoljčki, ampak nič hudega. Vsake toliko se prikaže kakšen velik (kar je normalno), ki zgine u enem dnevu... Kakšnih večjih sprememb pa ne...
jessyca napisal/-a:lorelaj napisal/-a:jessyca napisal/-a:Ampak ko boš prenehala jemati tabletke, se bojo ciste ponovno pojavile. Vsaj tako je meni rekla ginekologinja.
To pa sploh ni res. Če jemlješ KT so možnosti za nastanek cist manjše, kot če jih ne jemlješ. To je edina razlika. Ni pa res, da se ti po prenehanju jemanja KT, spet pojavijo.
Če jih imaš že od prej in ti z jemanjem KT zginejo, potem se ti po prenehanju jemanja spet pojavijo. Tako je meni rekla ginekologinja, bi bla pa zlo vesela, če to ni res.. Meni je že ob prvem pregledu ginek. rekla da jih imam, ko sem jemala KT mi je rekla da so zginile, sedaj pa sem jih nehala jemati in že 3 mesece nisem dobila M, tako da so se verjetno spet pojavile. Konec meseca imam pregled in se bom pozanimala kako pa kaj pa sporočim
odvisno je tudi če se gre samo za ciste ali sindrom policističnih jajčnikov. Pri prvem ni nekih problemov, pri PCOS je pa še cela vrsta drugih problemov. Ciste se ti seveda lahko ponovijo, tudi če ti jih odstranijo. Js osebno se jih po parih mescih jemanja kt nisem znebila in sem zdej na novi rundi.lorelaj napisal/-a:jessyca napisal/-a:lorelaj napisal/-a:jessyca napisal/-a:Ampak ko boš prenehala jemati tabletke, se bojo ciste ponovno pojavile. Vsaj tako je meni rekla ginekologinja.
Če jih imaš že od prej in ti z jemanjem KT zginejo, potem se ti po prenehanju jemanja spet pojavijo. Tako je meni rekla ginekologinja, bi bla pa zlo vesela, če to ni res.. Meni je že ob prvem pregledu ginek. rekla da jih imam, ko sem jemala KT mi je rekla da so zginile, sedaj pa sem jih nehala jemati in že 3 mesece nisem dobila M, tako da so se verjetno spet pojavile. Konec meseca imam pregled in se bom pozanimala kako pa kaj pa sporočim
Meni je ginekologinja povedala tako, kot sem zgoraj napisala. V naši družini je imela ciste mami, dve teti in sestrična pa se nobeni ni ponovno pojavila. Sicer sem pa cisto imela tudi sama in sedaj 7 mesec ne jem več KT pa zaenkrat ni še nobenih sprememb. Upam, da bo tako tudi ostalo. Sicer pa se mi na splošno zdi, da ginekologinje ZELO rade poudarjajo samo pozitivne lastnosti KT in strašijo kaj vse se bo zgodilo, če ženska želi prenehati z jemanjem. Take izkušnje imam jaz in take izkušnje imajo moje prijateljice, tako da mislim, da tvoja ginekologinja tudi pretirava, ko pravi, da se ob prenehanju jemanja KT, ciste ponovno pojavijo. To ni res in če greš brat razne zdravniške priročnike, boš videla, da povsod piše, da je samo možnost za nastanek nekoliko večja.
Na splošno naj vodne (poudarek na vodne) ciste ne bi bile nevarne in so dokaj običajna stvar, ki jo ima ogromno žensk, večina se jih sploh ne zaveda. Vsekakor pa lahko več cist, vpliva tudi, kot je že jessyca zgoraj napisala, na neplodnost.
lorelaj napisal/-a: Na splošno res povsod opažam, da ginekologinje zelo rade priporočajo KT. Sicer ne pravim, da je jemanje KT nekaj slabega, ampak človek se včasih res vpraša kaj imajo od tega, da vse po vrsti prepričujejo o pozitivnih lastnostih KT. Pomoje ima tukaj farmacevtska industrija prste vmes.