Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ene mate grozne standarde. Sej verjamem, da vam je všeč suho, samo da Beyonce označte za debelo, je pa zame že nestrpnost.

Halo, a veste, da boste enkrat ve tut take oz. še hujše? Večina žensk se sčasoma zredi vsaj nekje do mere kot jo ima Beyonce.
In če je Beyonce debela, je potem 90% ljudi na svetu in v Sloveniji debelih.

Sicer pa na temu forumu i guess prevladujejo še najstnice, ki so jim ideal pač size 0 postave. No, verjemte, da se vam bo z leti mišljenje spremenilo, ko mal odrastete. :wink: (vsaj če ste normalne).

:wall:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

fashion.freak napisal/-a:Kaj je za mene debela ženska: verjetno tam nekej nad 65kg. Pa dobro, če je velika pa ma pač bolj boke pa stegna še gre, ker se vse nekak porazdeli al kak naj rečem. "Grdo" mi je pa za videt neko miniaturno pa tako okroglo čisto. Pač kot neka žogica.

(moja mnenje, nebi rada žalila)

Trapasta posplošitev, mimogrede. Torej ena pri 155/64 ni okrogla, ena pri 180/65 pa je :?:
Dobr da vem, da sem debela, pri 177/66 :D

polly-polly- meni sicer ni ideal meni imet size 0, so mi pa vseeno zelo všeč manekenke :D

Mi je pa Beyonce nekak povprečna (glede teže).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
fashionable
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a fashionable »

polly-polly napisal/-a:Ene mate grozne standarde. Sej verjamem, da vam je všeč suho, samo da Beyonce označte za debelo, je pa zame že nestrpnost.

Halo, a veste, da boste enkrat ve tut take oz. še hujše? Večina žensk se sčasoma zredi vsaj nekje do mere kot jo ima Beyonce.

Sicer pa na temu forumu i guess prevladujejo še najstnice, ki so jim ideal pač size 0 postave. No, verjemte, da se vam bo z leti mišljenje spremenilo, ko mal odrastete. :wink: (vsaj če ste normalne).

:wall:

Bravo!! Podpišem se pod tole:)

Zame je še vedno najlepša postava in najlepša ženska tista, ki ima obline..
Okej jaz sem še vedno najstnica ampak imam tako mnenje že ves čas..
Beyonce je ženska , ki je tako močno zavidam in bi dala vse za njeno postavo...
Če vi pravite, da je ona debela je polly čisto realno povedala, da je potem 90 % ljudi na svetu debelih..
Malo pomislite in začnite razmišljat s svojo glavo ne pa z namišljenimi ideali, ki vam jih pokažejo mediji in size zero.. cmoon!!

Če je tole zate debelo:

Slika

Potem nevem kje imaš glavo ?!
"The best color in the whole world, is the one that looks good, on you!" - coco chanel
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ma bedne ste že s to Beyonce. Teža ji niha za +10 kil in na netu se da najt take in drugačne slike. Na teli zgornji ne izgleda niti približno debelo, na nekaterih ima pa tako rit kot tovornjak. Tukaj pač ne boste prišle skupaj.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

polly-polly napisal/-a:Ene mate grozne standarde. Sej verjamem, da vam je všeč suho, samo da Beyonce označte za debelo, je pa zame že nestrpnost.

+1.

Saj razumem, da si vsak ustvari svoje mnenje kaj je debelo, suho, normalno... Ampak res mi ni jasno, če je Beyonce za nekoga debela (in meni se na nobeni od prilepljenih slik na tej strani ne zdi), kaj je potemtakem ženska s takšnole postavo:

Slika

:roll:
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a fashion.freak »

*mala* napisal/-a:
fashion.freak napisal/-a:Kaj je za mene debela ženska: verjetno tam nekej nad 65kg. Pa dobro, če je velika pa ma pač bolj boke pa stegna še gre, ker se vse nekak porazdeli al kak naj rečem. "Grdo" mi je pa za videt neko miniaturno pa tako okroglo čisto. Pač kot neka žogica.

(moja mnenje, nebi rada žalila)

Trapasta posplošitev, mimogrede. Torej ena pri 155/64 ni okrogla, ena pri 180/65 pa je :?:
Dobr da vem, da sem debela, pri 177/66 :D

polly-polly- meni sicer ni ideal meni imet size 0, so mi pa vseeno zelo všeč manekenke :D

Mi je pa Beyonce nekak povprečna (glede teže).

Saj sem ravno nasprotno rekla. Pri ženski, ki je višja se vse nekak porazdeli/porazgubi. Pri malih se pa pač nima kam za dat pa zgleda okrogla.

Sicer pa na tejle sliki, ni videt niti približno debela, verjetno pa vsi vemo, da je slika retuširana. Je pa na spletu veliko neretuširanih slik, kjer se vidi Beyonce v pravi luči in res ne morem trdit da je suha. Za mene je ona neki vmes, ni tisto ful debela, suha pa tudi niti približno ni.

Polly - Ja, za mene je večina ljudi debelih oz.močnejših. Meni je pač normalno kar se postave tiče, da je ženska suha. Ne pravim da je presušena, ampak pač normalno suha. Drugače pa vemo, da se vsako telo spremeni ja, mi se bomo tudi prej ko slej zredili, ampak jas sem samo odgovorila na vprašanje: kaj je za vas debela ženska.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

no mogoce si samo narobe interpretiramo besedo ''debel''. js mam vec kategorij, kot samo debelo in suho. tu so koscene, grozno suhe, normalno suhe suhice, punce z lepo postave, punce s sportno postavo, punce z par kg prevec, punce z 10kg prevec, malo mocnejse punce, mocnejse punce, oblinaste, debele, debele ko slon...

v glavnem, od beyonce ne najdem nobene slike kjer bi bla debela. na nekaterih ima lepo, oblinasto postavo, na nekateri pa par kg prevec. ampak mogoce nekatere to imenujete ze da je debelo :D
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Po mojih opažanjih je indeks telesne mase še nekako najboljši pokazatelj ali je ženska debela.

Laično pravilo, ki se je že potrdilo, je tudi takšno - imaš višino v cm, od te pa odšteješ 115 in dobiš idealno kilažo.

Torej je za žensko, ki je visoka 165cm, idealnih 50 kilogramov. Ženska, ki je visoka recimo 175cm pa bi imela idealno 60 kilogramov.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

miteq napisal/-a:
love.<3 napisal/-a:za to kr je julia_ povedala pa res ne rabš brat ekonomske knige alpa bit študent ekonomije. sj je ja logično. to smo se mi v sš pr ekonomiji učil.

Če si tako hudo pametna, potem bi lahko že sama napisala enako pred jullio_. Tega nisi storila, zato se nehaj frajerišit.

mogoče clo ne pregledujem forumov na vsake 5 minut.. pa tut če ti logika ne deluje da tega ne veš kr je napisala pol pa nevem kako lahko prlezeš kamorkol v življenju..
Princeska**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Princeska** »

miteq napisal/-a:Po mojih opažanjih je indeks telesne mase še nekako najboljši pokazatelj ali je ženska debela.

Laično pravilo, ki se je že potrdilo, je tudi takšno - imaš višino v cm, od te pa odšteješ 115 in dobiš idealno kilažo.

Torej je za žensko, ki je visoka 165cm, idealnih 50 kilogramov. Ženska, ki je visoka recimo 175cm pa bi imela idealno 60 kilogramov.

S tem se jaz ne strinjam. Ker po tem kriteriju nimam idealne telesne teže..ampak je moja teža previsoka. Ampak veliko ljudi mi reče, da sem presuha in izgledam anoreksično. Nosim št. 32 ali 34, ki mi je včkrat ohlapna.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

miteq napisal/-a:Po mojih opažanjih je indeks telesne mase še nekako najboljši pokazatelj ali je ženska debela.

No to je že tretja varianta, ki jo slišim in skoz hujša.
Najprej je bila višina - 100, nato višina - 110, zdaj že višina - 115.
Kmalu bomo na nuli.
fashion.freak
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a fashion.freak »

matjazd napisal/-a:

No to je že tretja varianta, ki jo slišim in skoz hujša.
Najprej je bila višina - 100, nato višina - 110, zdaj že višina - 115.
Kmalu bomo na nuli.

To je za moje pojme totalno zgrešeno. Tudi ti razni itm-ji so za mene samo neki lari fari. Vsak normaln človek ve, kaj je za njega premerna telesna teža, če le nima motenj prehranjevanja. Ljudem, ki jih imajo, jim pa itak pomagajo bližnji. In ja, kaj zaj 100?.. 110? 115? Na vsaki strani piše drugače.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Pri teh formulah bi jaz upoštevala še par faktorjev, en zelo pomemben je recimo starost. Moja sestra ima pri 170cm 49 kil. Je suha, ampak ni pa shirana, pač ima tako konstitucijo.
Če bi enako kilažo pri isti višini imela moja mami, ki je 25 let starejša, bi izgledala precej obupno.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

po tem sodeč je moja idealna teža 42 kg :eek:
to je normalna teža za punco v 8 razredu in ne 21-letnico... btw mam 44 kg, pa se v svoji koži trenutno počutim super, ker sem bila prej bol okrogla, med tem ko mi drugi govorijo da sm precej suha.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Dita- napisal/-a:po tem sodeč je moja idealna teža 42 kg :eek:
to je normalna teža za punco v 8 razredu in ne 21-letnico... btw mam 44 kg, pa se v svoji koži trenutno počutim super, ker sem bila prej bol okrogla, med tem ko mi drugi govorijo da sm precej suha.

Pa dobro no, kaj zdaj boš komplicirala zaradi 42 in 44 kilogramov? Ne ga srat. To je eno in isto.

Pa še ostalim - point je v tem, da so tiste številke zgolj okvirne, zaenkrat po mojih opažanjih pa v splošnem precej držijo. Vseeno mi je ali od višine odštejete 110 ali 115. Tudi glede dejanske kilaže - če je večja kot izračunana, še ne pomeni da je ženska debela. Jebemo sunce, kaj vam je res treba vse napisat, da ne vzamete iz konteksta? Če je dejanska teža manjša, tudi ne pomeni anoreksije. Je le neka smernica. Tolerančni pas je verjetno ± 5 ali 10kg.

Se bolje razumemo?

p.s.

jullia_, tvoja sestra pa naj začne jest, prosim. :wink:
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Odgovori