avtomobili

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Pa si predstavlji, da mu poči guma :eek:

Sam a so to milje al km? :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

mmmm moj sanjski avto je Honda S200, predelana itq! :love:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

miikena napisal/-a:Pegueot 207 epure .. Tak uibr poženščen avto .. Sam mi je hud k je vse tko nedolžno belo. :)
Ma pucat ga verjetno ne bi blo fajn.

res luškan ja... sam kva k so mi zafržmagal belo barvo na avtomobilih, odkar nej bi bla to ofišl barva za taksije :?
drgač se pa na beli nit ne vid tok umazanija... se prej na kakšni temni barvi
The secret of success is consistency of purpose.
*LittleBug*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *LittleBug* »

Yancha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Yancha »

za frajerko špilat bi mela pa tega Slika
Uporabniški avatar
matty13
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a matty13 »

Res so mi všeč kakšni jeepi, sam kaj jest čem delat z jeepom, sicer ga ima naša mami in ga vozim, za parkiranje je pa po en stran en shit, ker je velk, po drug stran pa dobr, k ga lah butneš kamor hočeš. :hallo:

Sama bi imela nekej majhnega, kkšno tigro, astro coupe, TTja...tud beetle mi je tak cute ženski avtočk, al pa mini moris je zakon :lol:
Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance
Uporabniški avatar
Hotty
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ...home...

Neprebrana objava Napisal/-a Hotty »

Ufff jaz bi pa Toyoto Prius če bi imela dinarčke :P imam Chevrolet Kalos, najboljši avto, ki je bil odličen in najboljši za vozit daleč naokrog pa je Volvo 740 GLE, "5 meterska škatla" ampak najboljši na cesti, sploh nimaš občutka, da je tako dolg... res čudovito... [/img]
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Joško....no???

Acura :scherzkeks:

Avto da te kap....res lepotica ane...

Evo avto, da se reče in da potegne Honda Civic HB

Turbo dreams
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

*purple bitch* napisal/-a:ej jochie...če daš norcu avto v roke kterekoli mašine, ne bo dobro za okolico...Sicer pa kaj, slabša in manj zmoglivejša mašina ne leti tko kot ena ornk mašina..nevem kaj sm tle brcnila v temo...samo fičote pa bolhce na trg pa bo, pa največja hitrost 100 :lach: isto meen boli za avte tko kot ostale boli za cigarete :wink:

bom tukaj nadaljeval, da pri kadilcih ne bom off-topic...

purple...če se pri 100km/h zaletiš v zid ali v tovornjak, bolj malo ostane od tebe in od avta. malo si poglej posnetke testov trkov ali pa se pojdi vozit z vozičkom, ko se zaleti v zid pri (mislim da) 16km/h.

katerikoli avto boš dala v roke norcu, če bo preverjal zakone fizike (sile kroženja, trenje, itd), bo problem zanj in za tistega, ki bo takrat njemu na poti.

zakaj so zmogljivejši avtomobili varnejši od slabših avtomobilov (tukaj upoštevam le moč motorja in ne velikost, robustnost avta):
1. voziš se v nizkozmogljivem avtu po avtocesti in naletiš na tovornjak, ki vozi s hitrostjo 90km/h. po prehitevalnem pasu vozijo avtomobili s hitrostjo 130km/h, je srednja gostota prometa. tovornjak hočeš prehiteti.
če se boš s slabšim avtom vključila na prehitevalni pas, boš s svojimi 90km/h (preden boš prišla na 130km/h, bo minilo veliko sekund) povzročila, da bodo avtomobili za tabo morali zavirati. nekdo te ne bo pravočasno opazil, morda je cesta mokra, morda je varnostna razdalja med vozili premajhna....nesreča bo tu! mogoče ji boš ti ušla, za teboj pa zna biti hudo. pri močnejšem avtu samo vržeš v tretjo prestavo, pohodiš plin in zelo hitro boš dobila tisto hitrost, ob kateri ne boš ovirala prometa.
2. voziš na dvosmerni cesti, kjer vidiš, da se da prehitevati. začneš prehitevati tovornjak. naenkrat, ko si na sredini, zagledaš avto, ki se ti približuje z veliko hitrostjo. pri močnejšem avtu boš dodatno pohodila plin, pri šibkejšem kakega velikega učinka ne bo.

sem te prepričal??? :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Jochie napisal/-a:
zakaj so zmogljivejši avtomobili varnejši od slabših avtomobilov (tukaj upoštevam le moč motorja in ne velikost, robustnost avta):
1. voziš se v nizkozmogljivem avtu po avtocesti in naletiš na tovornjak, ki vozi s hitrostjo 90km/h. po prehitevalnem pasu vozijo avtomobili s hitrostjo 130km/h, je srednja gostota prometa. tovornjak hočeš prehiteti.
če se boš s slabšim avtom vključila na prehitevalni pas, boš s svojimi 90km/h (preden boš prišla na 130km/h, bo minilo veliko sekund) povzročila, da bodo avtomobili za tabo morali zavirati. nekdo te ne bo pravočasno opazil, morda je cesta mokra, morda je varnostna razdalja med vozili premajhna....nesreča bo tu! mogoče ji boš ti ušla, za teboj pa zna biti hudo. pri močnejšem avtu samo vržeš v tretjo prestavo, pohodiš plin in zelo hitro boš dobila tisto hitrost, ob kateri ne boš ovirala prometa.
2. voziš na dvosmerni cesti, kjer vidiš, da se da prehitevati. začneš prehitevati tovornjak. naenkrat, ko si na sredini, zagledaš avto, ki se ti približuje z veliko hitrostjo. pri močnejšem avtu boš dodatno pohodila plin, pri šibkejšem kakega velikega učinka ne bo.

sem te prepričal???

Mene nisi.
1. preden grem na avtocesti prehitevat (sploh če mi je zaradi situacije hitrost padla na 90), se vsekakor prepričam, da je levi pas prost. Ne izsiljujem. Prej je problem, če gre nekdo z močno makino prehitevat tik pred mano in jaz ne vem, da je to taka vesoljska makina, ki bo pospešila v stotinki sekunde in zabremzam ... ja, potem se mi pa res lahko kdo v rit zaleti.
2. tudi na dvosmerni cesti grem prehitevat le tam, kjer je dovolj pregledno in se mi ne more "kar naenkrat sredi ceste pojavit nasproti avto".

Zaključek: pri defenzivni vožnji zgornji argumenti niso bistveni. Mogoče je dobro imeti močen avto edino v kaki situaciji, da se izogneš norcem, ki imajo svoje močne makine za izživljanje in dokazovanje ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

mene tus nisi čist prepričal...glede na to da vem da je novejši avto bolj varen (abs, airbagi, večji pospešek itd..) sem vseeno mnenja, da če daš 20 letnemu osebku tak avto v roke, ki je med drugim še mlad voznik in ima za sabo veliko manj kilometrov in še ne dobro razvite reflekse, zna biti njegova vožnja precej nevarna kakor tudi zanj in za okolico...jst sicer nevem kako ti voziš da bi ocenila tvojo hitro in varno vožnjo, kot si že rekel, vem pa kako okoli mene ljudje vozijo (jaz še nimam izpita) in mi je njihova vožnja čist uredu, ker ne pretiravajo, vedno gledajo naokoli-sploh na avtocesti, ne izsiljujejo itd...načeloma se sploh ne ozim s kakšnimi prehitrimi pametnjakoviči...
in veliko bolj si lahko varen, če konstantno furaš po avtocesti 90km/h, kot pa če tiščiš gas do 22okm/h...sicer pa lede na to, da je omejitev na avtocesti najmanjša 80, oziroma kukr sem prebrala ni točno določena, potem ne vidim nobenga problema da neb vozil 90km/h...nevem zakaj bi mogl vsi dvesti pičit? :roll:
petar
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: metropola-LJ

Neprebrana objava Napisal/-a petar »

za mlade voznike (voznike začetnike) so manjši in šibkejši avtomobili, ker večina mladoletnikov, ki se zdaj trudijo izpit narest pri 16 ali pa 17 letih itak sploh ne vidi čez volan. poznam primer ko je očka svojemu ˝izkušenemu vozniku˝ sinu kupil avto s 300 KM pa se je ta zaradi prevelike hitrosti ubil in to na njegov 19 rd.
going down... into the blue
bimba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bimba »

zame je the best avto AUDI, pa MERCEDEZ BENZ :D :D

umiram pa za golf5, črne metal barve, športno opremljena, bencinc, 2.0. GTI :D :D
bimba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bimba »

AJA pa še aluminjaste kromirane feltne :D :D
Odgovori