Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

--
Zadnjič spremenil tmis_, dne 02. Feb. 2009 11:42, skupaj popravljeno 1 krat.
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

tmis_ napisal/-a: ali imajo prav vsi slabe izkušnje po prenehanju jemanja teh tablet?

Nekateri imajo potem še slabšo kožo...nekateri pa spet ne...
Moja kolegica je imela prav tako te tablete in ko jih je nehala jesti...se ji stanje ni glih spremenilo...mogoče kakšen mozolček tam pa tam...
To je čisto odvisno od človeka...
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
sQo``
Debatorica
Debatorica
Kraj: Under your bed

Neprebrana objava Napisal/-a sQo`` »

Sunshine357 napisal/-a:Zakaj pa je nisi vzela takrat, ko si se spomnila, da moraš začeti jemati (na soboto mislim)?

Če pozabiš je najboljša zaščita, da uporabljaš še neko drugo zaščito poleg tabletk (npr. kondom)

sem uzela potem, po sexu v soboto "ponoči" heh... no ja :P
mommy says i'm a special person no matter what the other kids say!
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

tmis_ napisal/-a:Končno sem prebrodla to temo :eek: :D

Pa imam še zmeraj eno vprašanje:
Diane 35 jemljem zaradi mozoljev že pribl. 2-3 mesece in res se ful bojim, da bom po končanem jemanju dobila izbruh, ki bi bil še hujši kot na začetku! Zato razmišljam, da jih sploh nebi več jemala, ker se mi ne zdi smiselno, da bi si še poslabšala že tako slabo kožo, čeprav moram reči, da se je stanje zaradi tabletk ful poboljšalo samo .. samo kaj sedaj? :? ali imajo prav vsi slabe izkušnje po prenehanju jemanja teh tablet?

zakaj si jih pa pol sploh uzela? jest se tega ne sprasujem po 5 letih... tko da ce jih jemljes sele zacetno obdobje, pa se to sprasujes... zakaj si pol sploh pristala nanje?
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a Ewchk »

Js mam tut Diane 35 in jih jemlem že kšni 2 leti pa pol, prej sm pa pol leta stediril m. Na Diane sm šla ker so ble stediril baje premočne. Že prej nisem mela nobenih težav z mozolji in jih tut zdj nimam. Se mi pa zdi da sem se zredila, ampak ne v enem mescu ampak v letu. Prej se nisem redila, odkar pa jem tabletke se pa hitro zredim oz. mi teža ful niha.
Če nisi del rešitve, si del problema.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ja ne vem... jest mam stederil m, pa so sm slisala da so kao ful mocne, pa sm prasala ginekologinjo... se vedno spadajo v kategorijo nizko-hormonskih tabletk... tko da kao ce ti odgovrjajo ni nc narobe. itak visoko-hormonskih tablet ne dajejo vec... razen redkim izjemam...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *melby* »

tmis_ napisal/-a:Končno sem prebrodla to temo :eek: :D

Pa imam še zmeraj eno vprašanje:
Diane 35 jemljem zaradi mozoljev že pribl. 2-3 mesece in res se ful bojim, da bom po končanem jemanju dobila izbruh, ki bi bil še hujši kot na začetku! Zato razmišljam, da jih sploh nebi več jemala, ker se mi ne zdi smiselno, da bi si še poslabšala že tako slabo kožo, čeprav moram reči, da se je stanje zaradi tabletk ful poboljšalo samo .. samo kaj sedaj? :? ali imajo prav vsi slabe izkušnje po prenehanju jemanja teh tablet?

Jst sm pred pribl. štirimi meseci nehala jemat Diane 35 (jemala sem jih pribl. 4 leta), zdej mam pa Logest. Mal več mozoljčkov je, predvsem po dekolteju in hrbtu .. po obrazu pa niti ne, ampak je stanje 100% boljše kot pred jemanjem Diane. Tko da Diane so mi res fuuuuulll pomagale glede mozojlev ... če ti bojo pa mozolji že spet pojavili ko boš nehala jemat Diane, pa ne more noben vedt, men je ginekologinja rekla da je to čist odvisn od posameznika, tko da se ne da napovedat.
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

jokica napisal/-a:zakaj si jih pa pol sploh uzela? jest se tega ne sprasujem po 5 letih... tko da ce jih jemljes sele zacetno obdobje, pa se to sprasujes... zakaj si pol sploh pristala nanje?

Vzela sem jih, ker mi jih je predpisal dermatolog in sem imela že skozi težave s kožo ... samo takrat nisem vedela, da se po nehanju jemanja teh tabletk lahko še hujši "napadi" mozoljev.
Zadnjič spremenil tmis_, dne 02. Feb. 2009 11:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Sem glih dons šla po recept za tabletke. Jemljem Harmonet. In mi dons v lekarni reče, da je treba doplačat, pa da mi lohka druge da, kao iste sam druga firma. Je rekla, da lohk zamenja z Logestom. Sam raj nism vzela, bom raj drugič, bom prej prašala ginekologinjo.
Ma sej mi ni bil problem dat 300sit, sam še zmer, zakaj jih je treba pa kr naenkrat doplačevat? Mjbe kera kej ve o tem ...
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jah to zgleda, da spadajo pod une tablete, ki jih je treba doplačevati.

Ti kr reč zdravnici nej ti da une k niso za plačevat.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a someone »

živjo
mene pa nekaj zanima
ker so bile kt logest prešibke imam sedaj lindynette 30 in v navodilu piše, da če zamenjaš na nove tabletke, da vzameš prvo na prvi dan krvavite in v bistvu sploh nimaš 7 dnevne pavze, jaz pa je nism vzela. Ali je kaj narobe, če imam kot običajno 7 dni pavze po logest in na 8. dan vzamem te nove. po sestavi so identične logest, le da so bolj močne, tako da nebi smelo biti problemov. se motim?
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka

[ja sej tud jaz mislim, da bi mogla bit zaščitena. pa tudi logest sem zamenjala zato, ker sem menstruacijo dobivala po 18, 19 tableti, in če bi bilo sedaj spet tako, navodil itak nebi bilo mogoče upoštevati (vendar sem jo na srečo dobila med pavzo).zdaj je itak prepozno za upoštevanje navodil, rečmo da bo vse ok.
ma katera še kakšno mnenje?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

če so bolj močne...potem niso enake po sestavi...ker imajo očitno nečesa več...sicer pa kot sem že nekje zgoraj napisala...najbolje, da upoštevaš ginekologa..ker me to nismo...in so to logična vprašanja..ki mislim, da jih lahko sama rešiš...če ti tako piše...pol tako naredi...ker zastonj že tako ne piše.... :!:
sicer pa tud jaz prvič slišim za te tabletke...od čigave firme pa so?
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka

astra_mb napisal/-a:če so bolj močne...potem niso enake po sestavi...ker imajo očitno nečesa več...sicer pa kot sem že nekje zgoraj napisala...najbolje, da upoštevaš ginekologa..ker me to nismo...in so to logična vprašanja..ki mislim, da jih lahko sama rešiš...če ti tako piše...pol tako naredi...ker zastonj že tako ne piše.... :!:
sicer pa tud jaz prvič slišim za te tabletke...od čigave firme pa so?

Ja hotla sem sam povedat da vsebujejo iste snovi kot logest ( etinilestradiol in gestoden. le da je etinilestradiola za 0.01 mg več) in ne druge snovi (kot na primer Yarina ki vsebuje drospirenon). Drugače sem pa samo vprašala za mnenje, sej ne bom več :(
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

saj ni panike...ne mi zamerit... :wink: ampak tukaj se tolikokrat pojavljajo ista vprašanja...če bi se malo nazaj pogledalo...ali pa če na navodilih piše...potem že tako mora biti...ker drugače ne bi tako pisalo...a ne? pa brez zamere... :wink:
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Zaklenjeno