Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Je je, Yarina je po vsebnosti hormnov močnejša od Femodena. Yarina je tudi močnejša, po koncentraciji vsebovanih hormnov, od Yasminelle; glede na to da sta to dve najpogosteje predpisani obliki oralnih kontraceptiov zadnjih dveh let, ki vsebujeta iste hormone.

Moja kolegica se je na Yarini zredila za, reci in piši, 20kg! Zdaj če je vzrok za to povečan apetit uzaradi hormnov ali zaradi dolgočasja, pa so KT samo izgovor, pa ne vem.... Yarina & Yasminelle naj bi odvajale vodo iz telesa za razliko od ostalih, ki jo zadržujejo, vendar je tudi to čist odvisno od posameznice. Meni je že ni :roll:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Meni je ginekologinja razložila, da so si Yasminelle in Yarina podobne in so trenutno edine kt z zares nizko dozo hormonov.

Na tej strani lahko preverite, če se kaj spoznate na različne hormone: http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil/946.HTM
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

No ekola, že na temle linku se vidi razlika. Jaz sem za ziher, ker sem bila danes pri novi ginekologinji spet na posvetu KT in je rekla da je moja bivša gin. prav neumna, da mi je dala Yarino, čeprav se pred tem jemala že Logest, glede na to da so Logest ultranizkodozne, Yarina pa vsebujejo večjo konc. hormonov. Femoden in Logest pa so si po količinski sestavi zelo podobne in obojne ultranizkodozne, Yarina pa so nizkodozne (Yasminelle pa spet ultra).

Fora hormonov je pa ta, da gestoden in drospirenon (sintetična progestina) prevzameta fukncijo progesterona, ki ga med nosečnostjo vzdržuje rumeno telo, in s tem prepreči ovulacijo. Drospirenon pa deluje potem bojda še proti zadrževanju vode, kar tako veselo propagirajo. No pač, če kerga zanima, malo sem zabluzila :)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Aha, najlepša hvala :D
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

sama sm se zarad kt yasminelle v pol leta zredila za 10 kg, vem pa, da se nisem zredila zarad hranjenja, ker sem se prehranjevala ravn tko k pred jemanjem ...

oktobra sm končala s tabletkami, kile so mi šle spet dol in tud na nogah sem mela med jemanjem kt neke celulitne fleke, k jih pa zdej, odkar ne jemljem tabletk, ni več.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Zaradi yasminelle se nisem niti za gram zredila in uspešno ostajam nenoseča :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

o, šit!! tole je res bedno, da ste se tako zredile. razmišljam o ponovnem jemanju (sedaj imam pavzo že skoraj 7 mesecev), pa me take stvari vedno znova odvrnejo in potem spet tehtam in tehtam ... :? ker zredila se pa ne bi rada. :nixweiss:
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

Jaz jem tablete od oktobra-Logest. Zredila sem se 2 kg. Tablete so mi naredile nenormalen apetit in če bi jedla vedno ko se mi kaj zlušta,bi zdaj tehtala 10kg več :D. Ampak če se malo paziš in ne poješ vsega kaj vidiš, dvomim da se lahko taaaako zrediš samo zaradi tablet. Jaz sem prav vesela za ta dva pridobljena kg,ker sem se itak že dolgo hotela zredit.
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

Tearjerker napisal/-a:Moja kolegica se je na Yarini zredila za, reci in piši, 20kg! Zdaj če je vzrok za to povečan apetit uzaradi hormnov ali zaradi dolgočasja, pa so KT samo izgovor, pa ne vem....

pomoje se 20kg ne morš kr tko zredit no. zihr je blo še kej druzga vmes
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

softTouch napisal/-a:
Tearjerker napisal/-a:Moja kolegica se je na Yarini zredila za, reci in piši, 20kg! Zdaj če je vzrok za to povečan apetit uzaradi hormnov ali zaradi dolgočasja, pa so KT samo izgovor, pa ne vem....

20kg v kakšnem obdobju? No sej pravim, da jaz bi včasih tudi lahko pojedla vse kaj vidim, ker imam zdaj taki apetit, ampak se včasih malo nazaj držim, da se ne bi tak fejst zredila. Sem rekla največ 5 kg, ker jih res potrebujem :D . Pa zraven se še malo s športom ukvarjam,tako da v takem primeru dvomim, da bi se lahko kar za 20 kg zredila. Tvoja kolegica pa se najbrž ni pazila pri hrani + ni bila aktivna.
Moja starejša sestra recimo je do 1.letnika srednje šole imela res fajn postavo-ne presuha in ne predebela. Takrat je pa spoznala sedanjega fanta in se je odločila za tablete. Pazila se ni nič, s športom se nikol ni nekaj ukvarjala, zdaj je pa kar močna oz.debela. Ampak to se je nabiralo par let.
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Ja zrediš se ali zaradi zadrževanja vode ali pa zaradi povečanega apetitat. Torej, v 2 primeru-če se zadržuješ se tudi ne zrediš, v prvem pa... ja jst dvomim, da lahko zadržuje telo 10 kg oz. več odvečne vode...
OT:Jst sm tudi se zredila odkar sm na tabletkah, ampak iz enakega razloga kot sestra Maye19. Prevzela sem prehranjevalne navade od fanta in se začela redit-hvala bogu, pa sem dovolj hitro se tega zavedla in voila, danes sem spet suha.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

jez tut jem yasminelle dobro leto brez presledkou, prej sm jedla pa diane 35 z presledki pa od diane 35 sm se shujsala pa kozo so mi ucistl v nulo...

... ampak trenutno pa mam ful filing da sm napihnena k balon pa pogled na moj celulit tut ni dlih obetajoč!!!! (moja mami je stara skor 50 pa ga ma 0!!!)
ginekologinja mi je pa rekla da zato niso krive tabletke :? tko da bl k berem poste bl se mi dozdeva da bo pocas treba nehat tabletke jest pa se spravt k drugi kontracepciji!?!?! al se pa udat v usodo pa met grozno postavo.

pa da o izsuseni kozi sploh po rokah pa hrbtu sploh ne govorim!!!
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

Pozdravljene.

A ve katera kaj se nrdi v primeru da zamudiš začet jemat KT. Jst bi mogla učjri in danes vzet, pa sm pozabla. Zdej jo pa tudi ne morem več vzet kr ginekologinja dela samo do 14h. A jih ta mesec ne smem več jemat al lahko začnem s tretjo in prve dve spustim??
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Če jih jemlješ prvič potem ne vem kaj narediti. Pomoje moraš počakati na naslednjo menstruacijo.
Če pa bi morala le začeti nov ciklus bi pa jaz na tvojem mestu takoj vzela ta prvo in potem normalno nadaljevala z jemanjem in hkrati 1 teden imela še kondom.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

ce prou razumem si dobila preducerisnm menstruacijo in bi mogla preducerisnm tut uzet prvo tabletko...

.. jez bi jo uzela dons zvecer in tko nadaljevala... ker ubistvu mislm da pr prvic sploh ni tok veze! sam pol pa glej da ne pozablas vec..

... zame prva leta k sm jih jemala je pomagal opomnilnik v telefonu!!!
Zaklenjeno