Kontracepcijske tabletke
Zna bit, da so tabletke prešibke zate. Zakaj ti pa ne da ginekolog raje kakšne močnejše? Js bi se bala glede zaščite, če bi mela tolk časa izcedek.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
- Sramežljivka
hey
Hey punce! (spet) imam problem... =) že 3 mesece jemljem tiste nove kontracepcijske tabletke YAZ. Jih katera pozna?? prva 2 meseca se je menstruacija normalno pojavila... zdj pa je ni od nikoder čeprav bo jutri že zadnji dan premora! Mislim (in upam) da nisem noseča, ker sva z fantom uporabljava tudi kondom... sploh mi ni jasno kako je s tem..? 

*mala* napisal/-a:Zna bit, da so tabletke prešibke zate. Zakaj ti pa ne da ginekolog raje kakšne močnejše? Js bi se bala glede zaščite, če bi mela tolk časa izcedek.
Ne, močnejše odpadejo-prvo sem jemala Cilest (kar močne) in sem imela hude migrene, bruhala sem in podobno.. Pa tudi prešibke ne morejo bit, ker s fantom ne uporabljava nobene druge kontracepcije in nisem noseča (pa te tabletke jemljem že ene 3 leta) s tem, da sem, kot sm že rekla, že imela ta rjav izcedek (pa tudi ginekolog bi drugače ukrepal, če bi mislil, da so prešibke-glede na to, da sm šla k njemu ko sem imela že ta rjav izcedek-očitno bo najbolje, da se spet oglasim pr njemu).
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
-
- Cosmopsiho
Punce, zanima me naslednje: od junija lani jemljem Diane 35. Z njimi sem sicer povsem zadovoljna. Glede na to, kaj vse berem na internetu, pa tudi tukaj, s kakšnimi problemi se med jemanjem KT srečujejo ženske, se sama nimam kaj pritoževati. Obstaja pa vseeno ena stvar, ki me moti, vendar ne vem ali je posledica jemanja tabletk. V parih mesecih (v bistvu nekje od novembra dalje, torej ne od junija, ko sem pričela z jemanjem tabletk) sem se kar precej zredila. Vedno sem bila med bolj suhcenimi, zdaj pa imam kar 58 kg (pri moji višini - 160 cm je to veliko). Včasih sem imela 48 kg, to je bilo v bistvu še nedolgo nazaj.
Rada bi slišala kakšno mnenje, preden se posvetujem z ginekologinjo (ravno v teh dneh si grem po novo škatlico in razmišljam ali bi prešla na druge, če mi ne bo seveda odsvetovala). Katere tabletke so učinkovite, a ne vplivajo na povečanje teže? Sicer delam na tem, da hujšam s svojim trudom, ampak rada bi prešla na kakšne druge tabletke, ker so očitno razlog za povečanje moje teže, kar me že resno skrbi, saj mi že mama prigovarja, naj se brzdam koliko pojem (malce je povečan apetit, a hkrati poleg rekreiranja in kolikor toliko uravnotežene prehrane ne bi smela iti še bolj gor s kg).
Se je kateri zgodilo kaj podobnega?

Yasminelle in Yarina naj ne bi vplive na pridobivanje kilogramov.
Čim prej pojdi h ginekologu - meni se zdi 10 kg v manj kot enem letu precej. Je pa odvisno tudi od tega, koliko si stara - tudi jaz sem se v nekem obdobju precej zredila glede na številke na tehtnici, čeprav se na videz ne pozna tako zelo, ker se je zadeva porazdelila v skladu z razvojem ženskega telesa
Čim prej pojdi h ginekologu - meni se zdi 10 kg v manj kot enem letu precej. Je pa odvisno tudi od tega, koliko si stara - tudi jaz sem se v nekem obdobju precej zredila glede na številke na tehtnici, čeprav se na videz ne pozna tako zelo, ker se je zadeva porazdelila v skladu z razvojem ženskega telesa

-
- Cosmopsiho
MsN napisal/-a:Yasminelle in Yarina naj ne bi vplive na pridobivanje kilogramov.
Pa ni drugače rečeno za Yarina tabletke, da so škodljive? Če sem si prav zapomnila...
Lilah napisal/-a:ko je slučajno ena omenla, da je odvisno od tablet koliko so močne oz. zaščitijo. jaz jemljem diane 35 pa me zanima, če so dovolj močne, da zaščitijo same? pa te, ki jih je MsN omenla: yasminelle in yarina - a so dovolj močne, ker jaz tudi o tem razmišljam.
Zakaj ne bi bile? Vse kt so ob rednem jemanju 99,9 % zanesljive - ni dileme ne glede na vsebnost hormonov. Saj je vendar njihov prvotni namen zanesljiva zaščita.
Tamala_mrha, v zadnji aferi glede smrti, ki naj bi bile povzročene s strani kt, so omenjene Yarina, da, ampak v nobenem primeru ni bilo dokazov o tem, zato so tudi te kt še zmeraj na razpolado - če bi bile vzrok za smrt, bi jih verjetno odstranili s tržišča. Sicer pa je tveganje za takšne in drugačne bolezni pri vseh kt. Mislim, da je tudi v navodilih zapisano, da se je treba z ginekologom posvetovati v primeru prekomernega naraščanja teže v času jemanja, zato le pot pod noge.
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho