Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

Jst pa mislm da tuki povejo tud velik hormoni.Med puberteto ti itak podivjajo.Potem jih s kontracepcijo skuleraš.Ponavad k jih nehaš jemat se ti pa že tok ustalijo in umirijo da je pol use kul.Mislm usaj jst si tko predstavlam.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

No, jaz sem tudi jemala KT 2 leti pa so se mi po prenehanju vrnile enako močne in boleče menstruacije, kot so bile pred jemanjem.

Ne vem, primerjava da KT ''skulirajo'' M... Ne vem, meni se to zdi isto, kot da bi parkrat vzel anaglgetik zaradi zobobola in potem bi bili vse zoboboli, ki bi se še pojavljali, ful šibkejši :roll:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz sem kt jemala več kot 3 leta in po mojih izkušnjah je vse (ne samo m.) odvisno od tvojih lastnih hormonov in ne od tega, kako dolgo si jih jemal, katere ipd. Se pravi, če imaš pač že po naravi tako hormonsko stanje, ki se hitro stabilizira, ko nehaš s kt, potem nekih težav nimaš, če pa že tvoji lastni hormoni delajo zmedo, so bile kt itak samo nekaj, kar jih je normaliziralo in je več kot običajno, da bo po prenehanju spet kaos. Jebi ga, ženske smo pač mnogo bolj dovzetne za take težave.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

sem že skoraj odločena, da jih z naslednjo M začnem spet jemati, to je v roku parih dni. samo malo me vseeno skrbi, kako bo telo reagiralo. :?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Kako dolgo pa si imela premor?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

pol leta bo vsak čas.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a **medyka** »

Katera uporablja tabletke Cerazette? Menda so sedaj nove na trgu, ki so drugačne od običajnih kontracepcijskih tablet. Jaz teh ne smem, mi je pa ginekologinja rekla, da te bi pa lahko. Ima katera kakšne izkušnje z njimi? Lahko jih uporabljajo ženske, ki dojijo in ženske, ki običajnih kontracepcijskih tablet zaradi posebnih stanj ali bolezni ne smejo jemati.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Eno vprašanje:
Mam en problem. Danes sem nameravala jiti k ginekologu po novo zalogo tabletk, pa sem pozabila zdravstveno doma (sem v LJ men tednom). Ginekologa imam v Lj, zato tudi nisem mogla jit že prej. No, problem je, ker sem si enkrat podaljšala dneve do do menstruacije, tak da zdej nimam več 28 tabletk (da bi cel ciklus šel mimo), ampak samo še do petka, ginekolog dela pa le ob torkih.

Brez zdravstvene ni šans da dobiš tabletke verjetno? Kaj naj pa naredim s tistimi 3 dnevi nejemanja tabletk. Kaj če ne vzamem? Kaj bo potem s mojim ciklusom? Kdaj pol začnem spet jemat, ko dobim tabletke?

So, what to do?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Moj totalno neprofesionalen predlog: jemlji tabletki iz zavojčka, kjer ti tri manjkajo, potem pa uporabljaj še dodatno zaščito vsaj 1 teden.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ups, mogoče sem se mal narobe izrazila. Imam samo še tabletk do petka, jemati bi jih morala pa še teden in pol. Ker sem enkrat podaljšala :?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

maš mogoče kje stare tablete, npr. da si učas jemala diane pa si prenehala? pa une dokonca porabi (če maš v Lj), čene pa reč kšni kolegici, če bi ti prnesla kr ene, za tistih par 3 dni sploh ni problema če jemleš kšne iks (sam čimbolj podobne tvojim, če se drugače ne da)

Aja še nekaj, včas so men dali tut brez zdravstvene, če sm bla v njihovm računalniku oz. tam pri njih v zadnjih 3 mescih (tok douh kukr ti vela potrjena kartica-če si potrdila tko da bi še zmer sedej veljala-to je bedno, učas veljalo eno leto,sedaj k smo študenti samo 3 mesece)..no v tem primeru te lohka najde v bazi,pa samo z osebnim dokumentom greš tja pa je!

Je pa to hudič, men se je tko že pakrat zgodil, pa še zmer dobr da sm mela dovolj dolgo potrjeno kartico pa so mi dal z osebno.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

*mala* napisal/-a:Ups, mogoče sem se mal narobe izrazila. Imam samo še tabletk do petka, jemati bi jih morala pa še teden in pol. Ker sem enkrat podaljšala :?

ajaaa

ej jz k mam yasminelle, mi piše da če pozabiš tabletko en dan ko si v 3.tednu(smatrej to kot da ti jih je zmanjkalo) da lahko prekineš en teden prej komot!), pa pač en teden prej dobiš menstro (torej v 3.tednu)

Mislm da bi to mogl bit to :)

Je pa hudič, jz sm učas fulkrat podaljšala jemanje za kšn tedna al ap par dni,nakonc sm mela same napol porabljene in potem po celi bajti iskala stare ploščice če je mogoče še kje kšna tabletka da jo pojem LOL pa skupi sestavm za par dni - včas sm potem par dni jemala kr ene stare, k sm jih učas jemala-diane)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mislm da je že mal več k 3 mesece odkar bla tam. So pa to moje prve tabletke, tak da nobenih starih nikjer :?

Bom probala od kake kolegice kej izprosit- drgač pa, kaj bo če en teden prej neham kot bi morala? Zaščite itak vem da ne bo, in mi ni panike.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

evo, v mojih tabletah piše:

Pozabile 1 tabeto v 3.tednu: *Vzemite pozabljeno tableto ter dokončajte ploščico

ali

*namesto tedna brez tablet takoj nadaljujte z naslednjo ploščico

*takoj nehajte uporabljati to ploščico,začnite TEDEN BREZ TABLET (ne več kot 7 dni, vključno z dnem pozabljene tablete)

torej 3. možnost it is ;)

(zaščita pa je, ker se to smatra kot predčasna začetek tedna NE jemanja tablet, če zaščite ne bi bilo-bi pisalo v navodilih, ker za 2. teden piše pa, da uporabiš zašito ja)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ Hvala. Sicer uporabljam Logest, pa verjetno isto piše (tud to nimam v LJ :D).
No, če ma kera še kakšne informacije, so dobrodošle.
Zaklenjeno