Kontracepcijske tabletke
kakšne spremembe pa še pridejo takoj, ko začneš jemati KT?
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Pri nizkodoznih kt pavza ni potrebna. Torej, ko boš želela zanositi.
Tako je v teoriji. V praksi pa ti priporočam, da poslušaš svoje telo - če misliš, da imajo kt pretiran vpliv na tvoje psihofizično počutje, naredi pavzo oz. nasplošno prenehaj z jemanjem, če težav nimaš, zaščito pa potrebuješ, pa ne vidim potrebe po prenehanju - tudi stanje po prenehanju ni kar tako in (lahko) prinese mnogo sprememb, sprva neprijetnih.
Tako je v teoriji. V praksi pa ti priporočam, da poslušaš svoje telo - če misliš, da imajo kt pretiran vpliv na tvoje psihofizično počutje, naredi pavzo oz. nasplošno prenehaj z jemanjem, če težav nimaš, zaščito pa potrebuješ, pa ne vidim potrebe po prenehanju - tudi stanje po prenehanju ni kar tako in (lahko) prinese mnogo sprememb, sprva neprijetnih.
Če mene vprašaš, je brezveze. Če jih jemlješ in jih potrebuješ in je edini problem suha nožnica, ki jo rešiš z uporabo lubrikanta, potem ni problema. Tole pucanje je tako-tako. Boš nehala za pol leta ali leto, čez čaš jih boš spet želela jemati in evo, zapacanje nazaj. Če ni problemov ob jemanju, je po moje res nepotrebno skakati sem in tja in kao čistiti telo. Itak gre za minimalno dozo hormonov in pretiranega vpliva ne bi smelo biti - spet odvisno od posameznice.
Aja, glede suhe nožnice je odvisno, kako zelo suha je. Namreč če se da vlažnost lepo uravnavati z uporabo lubrikantov in daljšo predigro, potem to ni problem (vsaj velik ne), popolnoma druga stvar pa je popolnoma izsušena nožnica - ko ne pomagajo ne lubrikanti, ne vzdraženost, nič in se delajo ranice, odnosi skoraj niso mogoči. Če gre za kaj takega, pa je po moje vredno nehati s kt.
Aja, glede suhe nožnice je odvisno, kako zelo suha je. Namreč če se da vlažnost lepo uravnavati z uporabo lubrikantov in daljšo predigro, potem to ni problem (vsaj velik ne), popolnoma druga stvar pa je popolnoma izsušena nožnica - ko ne pomagajo ne lubrikanti, ne vzdraženost, nič in se delajo ranice, odnosi skoraj niso mogoči. Če gre za kaj takega, pa je po moje vredno nehati s kt.
mene pa zanima, če so se keri zaradi KT kej spremenil lasje? men so se od kar jih jemlem, lasje popolnoma zravnal. sem mela taka velke kodre, zdej mam pa čist ravne. je možn, da je to od KT? nič druzga mi ne pade na pamet kot pa vsi ti hormoni. so se mi pa začel spreminjat od kar sem na tabletkih poleg vseh drugih stranskih učinkov (migrene, glivice, ...)
se je keri nardil kej podobnega?
se je keri nardil kej podobnega?
^^
Ja, hormoni lahko vplivajo na lase. Že na splošno ima veliko ljudi, ki imajo v otroštvu skodrane lase, potem v puberteti ravne, po koncu pubertete pa spet skodrane. Meni so se med jemanjem KT tudi zravnali. Prej sem imela čisto skodrane, sedaj imam pa take velike kodre. Pred parimi meseci sem jih nehala jemat, tako da me sedaj prav zanima, če bom spet bolj skodrana.
Ja, hormoni lahko vplivajo na lase. Že na splošno ima veliko ljudi, ki imajo v otroštvu skodrane lase, potem v puberteti ravne, po koncu pubertete pa spet skodrane. Meni so se med jemanjem KT tudi zravnali. Prej sem imela čisto skodrane, sedaj imam pa take velike kodre. Pred parimi meseci sem jih nehala jemat, tako da me sedaj prav zanima, če bom spet bolj skodrana.

MilkyWay napisal/-a:Sej tega se zavedam. Najbolj me skrbijo tisti učinki, ki nastopijo po jemanju KT. V bistvu ne občutim nekih groznih problemov s KT, ne vplivajo negativno name (če odštejem nožnico, ki se med odnosi res zelo hitro posuši), ampak nevem... Nekako bi rada "spucala" telo.
Jaz tudi na tvojem mestu ne bi prenehala z jemanjem. Če nimaš problemov, potem je pavza čisto nepotrebna. Samo zmedla boš telo in ciklus z prenehanjem in nato s ponovnim jemanjem KT.
lorelaj napisal/-a:^^
no zdej mam saj potrjen, da so KT krive za moje ravne lase. mi jih je prov škoda, ker sem mela res lepe kodre. no sej, ko sm bila pa skodrana sem pa hotla ravne. nikol mi ni prov