Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

The Curious Incident Of The Dog In The Night Time pa Look Back In Anger sta drugo leto pri angleščini. :)
Kaj pa na višjem, a ma kera letos? A je to kšna druga knjiga, pa če je, katera? :) ker jst mislm vzet, če bi šla ang študirat pol...:)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Na višjem je ista knjiga, sam da se jo res podrobno predela. No nej povem, da mi od Gatsbya blage - tut minute niso posvetil tej knjigi. Tko da kar bomo sami predelal, pa upam, da nas na maturi ne bodo tega spraševal. :?
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Ma ful se ti splača it na višji nivo...ker je skoraj isti kot osnovni. Jaz grem letos na višji in je za predelat ista snov, sam knjige moraš malo bolj podrobno poznat. (jaz jih sicer še nisem čist predelala, ma...mam še čas :D )
Moj nasvet - pejdi na višji. :D
Oz...preglej si malo pole, sam...razlika med osnovnim in višjim je res tko minimalna, da... :roll:
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Se strinjam s Tiavanno - višji nivo pr angli ni neki bav bav.

Prinese ti pa lahko 3 točke več, (meni jih je edino tam uspelo nabrat vseh 8 - pa nisem imela nikol angle 5, vedno 4 :razz: )
Sam je pa res, da smo mi imeli posebej ure še za une knjige in smo tam ful delal, pa pisal na to temo.
Slovnica pa ni bistveno težja oz. pride sam neki vaj dodatno, če se prav spomnim, kje je že to.. :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ma mislim, da je samo ena naloga malo daljša in ena je drugačna (na nižjem majo za določit "naslov" vsakemu odstavku, na višjem pa moraš poiskat stavek, ki bi smiselno ustrezal oz. dopolnjeval odstavek - sam maš že vse stavke tam napisane). Pa namesto pisma pišeš esej o knjigi. To je malo tečno, ker moraš pač bolj podrobno poznat knjigo, sam...ni neka reč, no. :D Ne vem, meni se zdi, da se fuuul splača vzet višji nivo (razen če si res prav mega antitalent za angleščino ;)) Ker glede na skoraj enakost pol je praktično nemogoče, da bi na višjem recimo zgubil ogromno število točk in si zaradi tega drastično znižal oceno. Ker tudi če pišeš 3...je to še vedno 4 točke. Če pišeš 4, 6 točk in če pišeš 5, 8 točk. :D Nasploh se mi zdi da so pri angleščini precej visoke ocene na maturi.
francija
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala

Neprebrana objava Napisal/-a francija »

Punce, dejte mi prosm neki pomagat!

Sm izredna dijakinja ekonomske šole, tako da mi profesorji tam nč ne povejo.
Zanima pa me nekaj glede seminarske naloge. Naslov mam davek na dodano vrednost. A to jst napišem tako seminarsko, da tisto strokovno literaturo iz večih knjig samo pretipkam pa tko - ali morm dat notr še kakšne grafe pa ne vem kaj še vse, kot se dela recimo pri splošni maturi pri psihi?
A bo samo prepis literature dost??
:help: :help:
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

Ehm...no... zdej...s tem višjim nivojem angleščine. To ste zdej tko napisale ...kt, da je povprečna ocena 5 :D Moj najbolša frendica ma angleščino 4 in je na višjem nivoju-predmaturitnem preizkusu 2 pisala. Čist odvisno. Če ti ne gre slovnica raj ne it. Ker se dost razlikuje-...še posebej pri gap-filu pa časih... in če ti dajo še zajeban tekst...je še težje. Jst mam tut 4 angleščino...pa nism šla na višji nivo in sm tut osnovni na predmaturitnem nardila s 4...je res, da sm delala take glupe napake...sam to se skuži šele k popravo delaš...
Pa tut če ostaneš na osnovnem in npr: narediš s 5... maš 5 točk, če greš pa na višji in narediš s 3-imaš 4 točke. Odvisno...če ti gre full slovnica pol pejt na višji.

Glede seminarske...francija: moj biuši je tut izredni in zdej seminarsko dela. Hmmm... sam njemu je profesorca dala navodila ...ma vse. In dobijo se vsake tolk časa. On seminarsko dela čist navadno...ubistvu kot sm jst zdele za sociologijo (splošna matura) ... Zdej, če misliš, da so tele grafi al karkoli potrebni, pol dej not (možno, da najdeš kaj na uradu za statistiko-na ekonomskem področju...vse maš na netu). Drgač pa itak, da boš iz literature prepisovala, pa svojega kaj dodaj... tople vode lih izumit ne moreš :P
Pa mislim, da če boš še kakšne dodatne podatke vključila (grafe, statistika...) bo lahk samo pomagalo... poslabšat seminarske ne moreš s tem :)
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Smejkica napisal/-a:Na višjem je ista knjiga, sam da se jo res podrobno predela. No nej povem, da mi od Gatsbya blage - tut minute niso posvetil tej knjigi. Tko da kar bomo sami predelal, pa upam, da nas na maturi ne bodo tega spraševal. :?

Kup si knjigo Spark notes u Rokusu na zacetku stare Ljubljane (Mestni trg). Stane 990 sit in notr pise use kar mors vedt. Majo pa to knjigo tut za Zlocin in kazen pa Visosko kroniko.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

se strinjam z angel :wink: jst sm hodila na priprave za višji nivo pri angleščini ampak ga ne grem delat. mau me slovnca zajebava tko da rajš ne.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Dobr pišmo jutr! :)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, jaz se tudi pridružujem dobrim željam za jutri... :D Želim nam dober naslov in dosti inspiracije. ;) Srečno vsem maturantkam. :)
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

k tu čist vse šolo jutr pišejo al kaj?
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Simona, ja maturo vse gimnazije hkrati pišejo, ja. ;) K drgač bi lahk kej izdajal ane, ker vsi isto pišejo. :P

Punce, dobr pište jutr! :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

vprašam glih zarad tega...k na naši šoli se ni nč govorlu da pišejo. k smo strokovna šola pa mi ni blu zdej nč jasnu
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Vi pa res verjetno poklicne ne pišete enako kot splošno.

Res veliiiiko sreče in znanja jutri vsem!! :)
Pol pa le poročat, kako je šlo!
Zaklenjeno