Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
xurshax
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a xurshax »

red_rose napisal/-a:no ja, ce popolnoma izgubis spolno slo a ni potem brez veze jemat tabletke ce itak ne seksas :D

Se strinjam :) Zato sem po 1. škatlici prenehala, ker v tem nisem več videla smisla pri vztrajanju. Minila me je popolnoma vsa želja. Me pa zanima še, če je katera imela podobne probleme, ampak so izginili po določenem času?

MsN napisal/-a: No, še prej je seveda dobro vedeti, ali je za upad spolne sle krivo kaj drugega - npr. stres, zadeve s partnerjem ipd.

Težko bi rekla, da je kaj od tega krivo kajti s fantom sva se super razumela, ni bilo niti najmanjšega problema in tudi kar se tiče stresa je bil zame kar precej sproščen mesec (2 dneva sta bila strešnejša ampak to je tudi vse).
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Po enem mesecu jemanja je povsem nesmiselno prenehati z jemanjem, če ni resnih problemov. Telo se na kt privaja tudi od 3-6 mesecev in v tem času je lahko na telesu in počutju marsikatera čudna sprememba, ki pa sčasoma običajno izgine. Tudi v navodilih piše podobno, povejo pa tudi ginekologi ...
Uporabniški avatar
xurshax
Sramežljivka
Sramežljivka

Hja, pa sem spet zasrala. Zdaj je prepozno. Sicer pa meni ginekologinja ni nič povedala, je pa res da sem brala o tem v navodilih tako da izgovora tu nimam. Kar je, je.
moncy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a moncy »

a mogoče katera ve, kaj moraš naredit, če pozabiš dve tabletki uzet? ker v navodilih piše samo kako je, če pozabiš eno tableto uzet.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Hm, na tvojem mestu bi vsaj kakšen teden uporabljala še kondom.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
thaly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a thaly »

HuDoBa napisal/-a:
matejka** napisal/-a:am no. a ima katera od tistih, ki jemljete DIANE 35 kt kakšne stranske učinke? namreč, jas jih jemljem sedaj ze drugi teden (pač začetek menze), ampak mi še vedno iz noznice teeče takšna rjavo-rdeča tekocina, kot kri. :S :( pa ne vem kaj je to. te tablete imam drugič, prvič sem ji uporabljala pri 16ih (nekje okrog 8 mesecev) pa sem potem nehala. A je mogoče da so sedaj premočne za mene(20)?

jaz sem na začetku tut mela diane pa sem prvi mesec jemanja krvavela cel mesec. pa sem še živa :D in baje je normalno ja :)

tale članek si mal poglejte tiste, ki jemljete DIANE35, ki niso nikakor nedolžne tablete!

CBC News

Diane-35, a drug used to treat severe, stubborn acne, should never be prescribed as a birth control pill, Health Canada says.

The department included a rare restriction for doctors, warning that the drug should never be prescribed solely as a contraceptive.

While Diane-35 does prevent pregnancy, a U.S. study also found it increases the risk of blood clots by up to four times more than standard birth control pills.

VIR: http://www.cbc.ca/health/story/2005/05/ ... 50512.html
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

lih zato se paDIANE35 menda ne sme jemt več kot tri leta...

jest jih zdej že okol 2,5 let jemlem, pa mi ni nč... so mi umes tud kri pregledal in ka jest vem kaj še vse, pa ni blo nikol nč narobe... mi jih bo pa konc leta menjala, tko da se ne sekiram kej preveč...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Tinchyy napisal/-a:
lorelaj napisal/-a:
Tinchyy napisal/-a:Živjo punce!

Zanima me, če ima katera podobno izkušnjo kot jaz. Skoraj 2 leti jemljem KT Yasminelle, ko sem pa nazadnje šla k ginekologinji, mi jih skoraj da ni hotela predpisati. Razlog: v 2eh letih sem se zredila za 3 kg, imam jih 63, visoka sem pa 167 cm. Ginekologinja mi je rekla, naj shujšam za 5kg. V dveh mesecih.
Torej, zanima me, če je to normalno. Poznam namreč ženske, ki so dosti močnejše od mene in brez problema jemljejo tabletke. Tudi te, ki jih imam jaz.
Aja, ginekologinja mi pred začetkom jemanja KT sploh ni omenila, da bi morala paziti na težo. Ja, mi je jasno da se ne smem zraditi za 10kg, ampak za 3kg? Zanima me vaše mnjenje.

LP, Tina

Čudna ginekologinja. :lol: Kaj točno ti je pa rekla, da ti zaradi kao previsoke teže ne bo več predpisala tabletk ali zato, ker si se za dve kili zredila? Meni je ginekologinja rekla samo to, da KT na vsako žensko delujejo drugače in da moram prenehati z jemanjem, če bom začela hitro pridobivati telesno težo (npr. 5 kg v enem mesecu) ... V dveh letih 3 kg pomoje sploh ni posledica tabletk, ampak posledica hrane ...

Verjetno je imela v mislih, da zaradi previsoke teže. Ker to, da sem se v dveh letih zradila za 3kg se mi ne zdi tako veliko. Saj sem ji povedala, da to da sem se zredila ni posledica tabletk, ampak pač preveč pic itd ... Razmišljam, da bi menjala ginekologinjo. Ker po njenjem mnenju očitno lahko imajo KT samo suhice... :roll:

Jaz tudi redno jemljem Yasminelle malo manj kot leto dni. Ko sem začela s prvo tablico, sem vzela to in prenehala. S takratnim fantom sva končala in še za plačat so bile takrat. Pred slabim letom sem zopet začela z jemanjem. Od tistega prvega (1 tablica in prekinitev) jemanja sem se zredila za 5kg. Ginekologinja mi je svetovala, da naj shujšam. Saj bo hitro 10kg več, ko bi mogla upostit jemanje. Zredila sem se čisto zaradi hrane in manj gibanja in ne zaradi tablet. Tisto, da naj shujšam, je bil le dobro namerni nasvet ginekologinje.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

kaj a tud glede na težo ti predpisujejo ali lahko jemleš tabletke ali ne? To pa prvič slišim...moja kolegica ma kar nekaj kilogramov preveč..ampak ji ni ginekologinja nikoli nč rekla glede teže...
Uporabniški avatar
xurshax
Sramežljivka
Sramežljivka

Mene so me tehtali in je rekla ginekologinja, da to predvsem zato, ker če gre za pretežkega človeka se znajo pojaviti zapleti.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

small_star napisal/-a:Jaz tudi redno jemljem Yasminelle malo manj kot leto dni. Ko sem začela s prvo tablico, sem vzela to in prenehala. S takratnim fantom sva končala in še za plačat so bile takrat. Pred slabim letom sem zopet začela z jemanjem. Od tistega prvega (1 tablica in prekinitev) jemanja sem se zredila za 5kg. Ginekologinja mi je svetovala, da naj shujšam. Saj bo hitro 10kg več, ko bi mogla upostit jemanje. Zredila sem se čisto zaradi hrane in manj gibanja in ne zaradi tablet. Tisto, da naj shujšam, je bil le dobro namerni nasvet ginekologinje.

Če ni skrivnost ... koliko si pa tehtala takrat, ko ti je rekla, da shujšaj? Ker kolikor vem tabletke niso primerne samo za tiste, ki imajo res ful preveč kg in ne samo enih par v mejah normale.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
*loNely soul*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *loNely soul* »

Živjo, jaz bi postavila še eno vprašanje, sicer morda neumno, pa vseeno=)

Knčala sem s prvo tablico KT Yasminelle, nato bi morala narediti 7 dnevno pavzo in začeti z drugo tablico jutri. Vendar sem malo pomešala datume in sem začela že danes. Verjetno ni nobene panike, jemljem normalnonaprej in naslednjo tablico poskušam vzeti po 7 in ne 6 dnevnem premoru =) ??
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

no ja, še useen bolš en dans prej vzet (se prau en dan pavzo skrajšat), kot pa en dan prepozn :) jemjli pa zdej celo tablco normaln naprej, naslednič pa spet lepo 7 dni pavze, pa bo...
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Ni panike če si vzela en dan prej, saj tudi v navodilih piše, da tako prestaviš začetni dan menstruacije.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Tudi mene nekaj zanima. Navodila zraven tabletk bi kao naj bila jasna vendar se dve zadevi izključujeta. Namreč najprej v navodilih piše "Nevarnost, da boste zanosili je posebno velika, če izpustite tablete na začetku ali na koncu škatle". Potem pa v naslednjem stolpcu spet piše "Če ste izpustili tableto v 3.tednu se lahko odločite za eno izmed dveh možnosti (premor ali naslednja škatlica);dodatna kontracepcijska zaščita ni potrebna".

Glede na to sem sedaj v manjši dilemi. Namreč par dni nazaj mi je tabletka po nesreči padla v odtok in sem pač vzela naslednjo. To sedaj pomeni, da mi manjka ena tabletka na koncu škatlice in sem jih pojedla 20 namesto 21. Lahko naredim kar premor ali pa začnem z naslednjo škatlico. Jaz bi vsekakor raje naredila premor (podaljševanje ne vpliva preveč dobro name), vendar zaradi teh čudnih navodil sedaj nisem sigurna kako je z zaščito. Ker sem imela včeraj spolne odnose mi je to vsekakor pomembno. Enkrat sem ginekologinjo že nekaj spraševala samo mi ni nič konkretnega povedala.
Zaklenjeno