Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
__*Lunca*__
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a __*Lunca*__ »

matejka** napisal/-a:am no. a ima katera od tistih, ki jemljete DIANE 35 kt kakšne stranske učinke? namreč, jas jih jemljem sedaj ze drugi teden (pač začetek menze), ampak mi še vedno iz noznice teeče takšna rjavo-rdeča tekocina, kot kri. :S :( pa ne vem kaj je to. te tablete imam drugič, prvič sem ji uporabljala pri 16ih (nekje okrog 8 mesecev) pa sem potem nehala. A je mogoče da so sedaj premočne za mene(20)?

Meni se je isto zgodilo... sicer imam druge tabletke, ki sm jih decembra začela jemati po enoletnem premoru. prej sem jih jemala skoraj dve leti in nikoli nisem imela nobenih težav. Cele 3 tedne jemanja tabletk moja menstruacija ni ponehala. kapljica do dve na dan sta se na hlačkah zmeraj našli. zadnjo tabletko sem vzela v sredo. zdaj še vedno po malem kaplja iz mene, a to ni menstruacija, bolj tekoče je vse skupaj in premalo obilo... S fantom v tem mesecu nisva imela dodatne zaščite, ker naj bi bila s prvo tebletko zaščitena... ginekološki pregled imam 15ga... imam razlog za zganjanje panike? naj sploh začnem z novo škatlico?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Nimaš razloga za paniko, ker se telo še privaja na tabletke in je to v prvem mesecu ali dveh normalno. Seveda pa začni z novo škatlico!
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ja, js bi vseeno začela z novo škatlico, tako kot piše v navodilih, po 7-ih dneh premora. Glede na to, da si vzela zadnjo tabletko v sredo je danes 4. dan in takrat ponavadi dobiš menstruacijo. Ja, sam ne bi bila čist sigurna, raje uporabljaj še kondom, potem pa ginekologinjo vprašaj.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Ahh.. Sej v navodilih lepo piše, da se lahko pojavijo vmesne krvavitve, ampak da si zato še vedno zaščitena. Če ve pač zdej temu ne verjamete, pa uporabljajte še kondome. Ne pa zato prekint s tabletkami, ampak po premoru spet nadaljuj, tudi če zdej slučajno ne dobiš M, ker se ti bo le tako uredilo če jih boš pač normalno jedla. Če boš pa zdej prekinla, pa čez en mesec spet začela jest, boš pa spet na začetku.
*Little_Star*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Little_Star* »

Mene zanima ali je katera izmed vas imela večje težave, ko ste prenehale z jemanjem KT? Meni namreč menstruacija zamuja 2,5 meseca, koža se mi je na obrazu zelooo zmastila, lase si morem prat vsak drugi dan pa tudi izpadajo mi, dlačice so mi potemnele itd :S Kdaj so se vam umirile težave?

*papa*
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cascada11 »

mene pa zanima, če se je keri že zgodil, da bi ji med jemanjem tabletk izostala menstruacija, oz. odtegnitvena krvavitev, potem ko bi jih jedla že dl časa? jst sem mela ta mesec sam dva rjava flekca, pa sploh ne vem a je to menstruacija al ne, ker do zdej je blo vsaj mal bol konkreten...drugač sem pa vse redn jedla..pa me kr panika grab..
*Little_Star*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Little_Star* »

Jaz sem vedno imela redno tako da težko rečem...test naredi pa boš mirno spala. Ampak najbrž ni nič, sam kakšna manjša motnja.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

cascada11 .. Js tut 1x nisem imela M (pa tut kr nekaj jih poznam, ki jo kdaj niso dobile kljub jemanju KT) in sem pol lepo naredila test, pa je bilo hvalabogu vse uredu.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

jest DIANE35 jemlem že doug in nism nikol mela problemov, nobenih stranskih učinkov (razen čisto prvi mesec ob začetku jemanja je blo mjčken vmesne krvavitve, pa še to komej kej), mi zgleda res ustrezajo in jih tud ne bi menala, če res ne bo treba :)
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

NOVO

Želela sem si prestaviti menstruacijo...in v navodilih piše, da ko končas z jemanjem ene škatlice tabletk nadaljuješ z drugo... Je pa nastal problem, da me začenjajo zelo boleti jajčniki...Je to posledica tega??? Ima katera podobno izkušnjo?? Me bo to bolelo dokler ne bom nehala z jemanjem (da pač dobim menstruacijo)??

Malo čudno vprašanje, ampak pač...ne vem in prosim za nasvet.

Hvala.
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a matejka** »

ja saj piše v navodilih heh .. možne krvavitve... sam jas prvič tega nism mela...i think :D .. no te pa tak če je vse ok normalno. hvala vam :) :)
moncy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a moncy »

Nujno rabim pomoč!

jemljem KT in zdaj se mi je zgodilo, da sem jih pozabila doma, čez teden sem pa v Ljubljani.

Kaj se zgodi, če jih ne jemljem cel teden? Ali pa mogoče samo par dni?

Najlepša hvala
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Dobila boš menstruacijo (oziroma prekinitveno krvavitev; bodimo natančni :wink: ). Pa verjetno nisi več zaščitena.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Tearjerker napisal/-a:
[She.] napisal/-a:Ja, sej n zčetki je tud meni mal čudno ku je to možno, sam pole se vedno prašam kašn razlog ima da bi lagala?

Mastni denarci, če se odločiti tožiti proizvajalca tabletk. Da jih ni jemala redno in pravilno tako ali tako ne more nihče dokazati. Denarcev pa po vsej verjetnosti ne bo, glede na to da v nobenih navodilih nobenih KT ni podatka da je zaščita 100% :D

Ja mogoče. Sam sta bla fulo vesela punčk. Ni blo neki faakk, sm zanosila.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

[She.] napisal/-a:Ja mogoče. Sam sta bla fulo vesela punčk. Ni blo neki faakk, sm zanosila.

Pardon, sem malo narobe razumela - sem mislila da je govora bolj na splošno, o ženskah ki pač ven spravijo novico, da so zanosile kjub uporabi KT in potem splavile ali karkoli pač - da otrok ni bil zaželjen, in ne o konkretnem primeru ;) Ah, večni nasprotniki KT se bodo vedno našli - mogoče je dobila pa mastne denarce za antipropagando KT :D Ali pa preposto sporoča, da obstajajo zelo plodne ženske, ki jim KT ne zaležejo in da tisti 1% gre upoštevati :)
Zaklenjeno