Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

^^ Pa si zihr, da so KT krive ? Mene dost boli želodec, ko sm žiučna.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

Ne nisem, zato sprašujem ali je samo naključje ali je možnost, da so KT krive. Od živcev ni, ker nisem živčna. Pojem kosilo/večerjo oz. karkoli že je isto, kot vsi v družini in tako, ko sem že velikokrat jedla, pa nihče nima nobenih problemov, mene pa pol ure za tistim boli želodec še nekaj ur. Ne ravno vsakič je pa kar pogosto. Itak grem po novem letu k zdravniku, sam vseeno me zanima, če je katera imela ta problem. In nikol niso ble težave. Od kar je KT, pa se jih je kar nekaj nabralo. Zato dajem eno izmed možnosti, da so te krive. :nixweiss:
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

A je možno da zarado kontracepcijskih tablet da mam čist suho nožnico???Sploh se mi noče navlažit pa dragi poskuša na vse možne načine.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

jap, je možno.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Maudisa napisal/-a:Ne nisem, zato sprašujem ali je samo naključje ali je možnost, da so KT krive. Od živcev ni, ker nisem živčna. Pojem kosilo/večerjo oz. karkoli že je isto, kot vsi v družini in tako, ko sem že velikokrat jedla, pa nihče nima nobenih problemov, mene pa pol ure za tistim boli želodec še nekaj ur. Ne ravno vsakič je pa kar pogosto. Itak grem po novem letu k zdravniku, sam vseeno me zanima, če je katera imela ta problem. In nikol niso ble težave. Od kar je KT, pa se jih je kar nekaj nabralo. Zato dajem eno izmed možnosti, da so te krive. :nixweiss:

Tkole je mene poleti želodec bolel kakšn mesec; po kosilu me je enostavno tok bolel da sem se mogla uležt.
Ampak nisem nikol pomislilla da je zarad KT, pa tud zdej se mi zdi da ni blo.
Mami mi je rekla, da mogoče zato ker prehitro jem al pa ker ne prežvečim dobr hrane.
Zdj druzga vzroka nisem iskala, ker me je potem itak nehu bolet.

če te bo pa še ful bolel pa dalj časa pa pejd k zdravniku.
alina.hh
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a alina.hh »

No jaz mam tudi eno vprašanje..
Berem o tem, da te pri ginekologu preden dobiš tabletke oziroma pri prvem pregledu.. stehtajo, zmerijo pritisk.. ampak pri meni ni bilo takoj. Prvič sem prišla tja, z namenom, da dobim tabletke.. gužva sicer ni bila prevelika..pa še naročena sem bila.. potem pa pridem noter me pozdravi.. povem, da bi imela tabletke.. me vpraša koliko sem stara (16) in mi začne, če že katera od mojih vrstnih jemlje.. povem, da ja.. potem pa mi kar predpiše tabletke.. in reče, da za začetek ne preveč močne.. in da naj čez tri mesece spet pridem.. nobene spraševajna, tehtanja.. ali je to prav?
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

^pritisk bi ti skoraj morala zmerit, ker če pritisk ni vredu, ti ne sme dat tabletk-saj nekaj strani nazaj je ena uporabnica napisala, da ji ginekologinja noče dati tablet zaradi pritiska. Nevem no...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

kamis napisal/-a:A je možno da zarado kontracepcijskih tablet da mam čist suho nožnico???Sploh se mi noče navlažit pa dragi poskuša na vse možne načine.

Jz sm mela dost problemov s premajhno vlažnostjo zarad KT. Ko sm jih nehaja jemat, je kr teklo z mene. Slika

alina.hh napisal/-a:No jaz mam tudi eno vprašanje..
Berem o tem, da te pri ginekologu preden dobiš tabletke oziroma pri prvem pregledu.. stehtajo, zmerijo pritisk.. ampak pri meni ni bilo takoj. Prvič sem prišla tja, z namenom, da dobim tabletke.. gužva sicer ni bila prevelika..pa še naročena sem bila.. potem pa pridem noter me pozdravi.. povem, da bi imela tabletke.. me vpraša koliko sem stara (16) in mi začne, če že katera od mojih vrstnih jemlje.. povem, da ja.. potem pa mi kar predpiše tabletke.. in reče, da za začetek ne preveč močne.. in da naj čez tri mesece spet pridem.. nobene spraševajna, tehtanja.. ali je to prav?

Mene prvič niti niso zvagali al pa zmirli pritiska pa je bla clo moja mama zraven. Jasno je, da to ni prau, ker on mora (usaj po moje) vedet kakšno je moje/tvoje zdravstveno stanje in ne kr pisat receptov tja v en dan. Ko sm pršla drugič pa mi je medicinska sestra to use nardila. In usakih naslednič.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

kamis napisal/-a:A je možno da zarado kontracepcijskih tablet da mam čist suho nožnico???Sploh se mi noče navlažit pa dragi poskuša na vse možne načine.

Seveda je možno. Hormonska zaščita te umetno postavi v tisti teden menstrualnega cikla, ko je ženska najmanj plodna - posledično seveda upade libido in tudi nožnica ni tako vlažna kot bi bila sicer.

Jaz sem sedaj menjala KT, zaradi obupnega počutja pri Logest sem hotela na vsak način druge tablete.
In mi je moj vrli ginekolog, podkupljen od Scheringa, dal Yasminelle. Niti slišat ni hotel o čemerkoli drugem. Želela sem namreč Stediril ali pa samo progesteronske tablete. Ali pa karkoli, samo da ni od Scheringa, kajti: Logest=Yarina=Yasminelle. Isto sranje, drugo pakovanje.
Po novem letu si menjam ginekologa, začela bom te Yasminelle, pa če bo bolje, jih bom obdržala.
Sicer pa vedno bolj razmišljam o nehormonski zaščiti. Najmanjši problem mi je se zapeljat čez mejo po diafragmo in C-film, imela bi tudi ta maternični vložek, ampak na žalost ni primeren za tiste, ki še nismo rodile.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

diafragma je še mn zanesljiva, ko umik ;)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Kolikor sem se pozanimala po netu, je približno enako zanesljiva kot kondom, ampak je malo zahtevnejša za uporabo. V Sloveniji pa žal ni na voljo. Saj če uporabljaš še spermicid zraven, se po mojem zna približat kondomu.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objava Napisal/-a Miss M. »

Maudisa napisal/-a:A je katera, ko je jedla KT mela težave z želodcem? Jaz nikol nisem mela teh težav. Zdaj, zadnjih nekaj mesecov (od kar jem tud tabletke) se pa tud te težave pojavljajo. :?

Ja, jaz sem en tak primerek. Sem sla celo na gastroskopijo zarad tega (po 2h letih jemanja KT) in so prisli do zakljucka, da pac kaj drugega ne more bit primarni vzrok za moje bolecine in za naceto zelodcno sluznico. Je pa sigurno pri meni bil vzrok sekiranje, ker se res cist prevec. Ker pila alkohola pa mehurckastih pijac skor nikoli nisem, vedno samo voda, tud prehrana je stimala. Sem pa med bolj obcutljivimi in tko so mi pac povedal, po izvidih sodec. Dal so me na 3-tedensko terapijo z nekimi tabletami, KT pa normalno jemljem naprej in nimam vec tezav. So pa rekli, da ce se ponovi, se moram vrnit in bodo drugacni ukrepi (I'm guessing konc KT :? ). Upajmo, da ne, no.
What's the story, morning glory?
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

mene sam zanima, sedaj 2 meseca ne jemljem več tabletk, in sicer če bi jih slučajno htela spet začet jemat, bi se mogla prvo naročit pri ginekologinji, ali pač, bi samo šla po receept, tako kot greš ko rabiš novo škatlico tabletk? .. Je bilo kaj komplikacij pri kateri od vas, ko ste prekinle jemanje tablet, pa ste potem ponovno začele jemati?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Samo po recept greš.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Jess° napisal/-a:Je bilo kaj komplikacij pri kateri od vas, ko ste prekinle jemanje tablet, pa ste potem ponovno začele jemati?

Pomoje lahko pride ko "komplikacij" samo, če boš povedala da jih boš nehala jemat in prišla čez 3, 4 mesece spet povedat, da si si premislila. Če misliš naredit daljšo pavzo, potem povej, drugače pa normalno hodi po recepte in tabletke.
Zaklenjeno