Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
sixty
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bled

Neprebrana objava Napisal/-a sixty »

mene pa zanima v koliksnem casu bi me ginekolog vzel na pregled oz. jaz bi se rada samo narocila k njemu, da bi mi predpisal kontracepcijske tabletke?
pac pri ginekologu se nisem bila in ne sploh ne vem kaj in kako.. tko, da prvo kot prvo me zanimajo cakalne dobe.

hvala :oops:
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Cist odvisno kam gres. Js hodm na Ginekolosko kliniko, pr porodnisnici v Lj. K sm se narocila za pregled, so me narocil cez en mesc, za tabletke sm se prsla pa ze prej zment. Aja pa naceloma ne pregledujejo pred 20 letom, razn ce izrecno hocs.
Ce gres pa k ksnmu privat pa najbrz prej prids na vrsto, sam je tut problem k eni ne sprejemajo vec novih pacientov.
sixty
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bled

Neprebrana objava Napisal/-a sixty »

ja sej jst bi uglaunem sam tabletke, a je sploh kaksna moznost, da bi prisla na vrsto pred novim letom?
no, ma saj bom jutri poklicala. kaj pa naj recem? da se prvic narocam, al mi ni treba tega omenit? pa recem, da bi hotla samo recept za tabletke?
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cascada11 »

sixty napisal/-a:ja sej jst bi uglaunem sam tabletke, a je sploh kaksna moznost, da bi prisla na vrsto pred novim letom?
no, ma saj bom jutri poklicala. kaj pa naj recem? da se prvic narocam, al mi ni treba tega omenit? pa recem, da bi hotla samo recept za tabletke?

hm...ko sem se jst prvič naročala h ginekologinji, je blo tok kompliciranja...tko da najbolš, da probaš jit kr osebno h kakšnmu ginekologu/inji, ker ti morjo odpret kartoteko, pa vse podatke pobrat...tko da obvezno morš povedat, da se prvič naročaš...no vsaj pr men je blo tko...drugač pa tabletk ne boš pomoje dobila brez, da bi šla prej h ginekologinji...ne vem lahko obstajajo izjeme, ampak dvomim...
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Mam eno vprašanje, če je kera mogoče menjala iz kombiniranih tabletk na nekombinirane (cerazzete)?se opravičujem, če ste o tem že razpravlale sam me neki časa ni blo gor...jst sem enkrat namreč že menjala iz logesta na yasminelle, sam....mogoče je edin pozitivna stvar, da se ne redim več...zato me zanima, če ma kera izkušnjo?
Aja pa še eno vprašance mam...odkar jem tabletke, so se mi na prsih nardile strijice , a se je mogeče tud keri od vas kej tazga nardil?grrrr
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

sixty napisal/-a:mene pa zanima v koliksnem casu bi me ginekolog vzel na pregled oz. jaz bi se rada samo narocila k njemu, da bi mi predpisal kontracepcijske tabletke?
pac pri ginekologu se nisem bila in ne sploh ne vem kaj in kako.. tko, da prvo kot prvo me zanimajo cakalne dobe.

Jst ko sem šla taprvič sem bla takoj na vrsti, sam nism mela pregleda. Povedala sem da sem prvič, pol sem šla notr do ginekologinje- sva se pogovorile, itd, pol sem dubla recept in šla. Ni mi blo treba nič čakat. Bila sem pa v Domžalah.
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

ŽuŽa napisal/-a:
sixty napisal/-a:mene pa zanima v koliksnem casu bi me ginekolog vzel na pregled oz. jaz bi se rada samo narocila k njemu, da bi mi predpisal kontracepcijske tabletke?

Jst ko sem šla taprvič sem bla takoj na vrsti, sam nism mela pregleda. Povedala sem da sem prvič, pol sem šla notr do ginekologinje- sva se pogovorile, itd, pol sem dubla recept in šla. Ni mi blo treba nič čakat. Bila sem pa v Domžalah.

si mela velko srečo::)jst po tistem k sem pršla do ginekologinje, sem mogla še ene tri tedne čakat, da se je nabrala skupinica punc, k smo ble za tabletke.. no sam sem mela vseen pregled pol po njenem mini predavanju..
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Mi2 sva pa spet na kondomih :x
Ne dobim tabletk, zarad previsozga pritiska. :evil:
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a levcek »

u jej, tle je dosti za brat... ne vem ce mi bo uspelo kej najdet
bom kr uprasala, ce dobim odgovor

Kaj v primeru driske?

jemljem LOGEST in mam danes oz sm jo mela cez noč hudo drisko... kt bi mogla uzet zdej ob 10h.. pa razmisljam da bi uzela cez cca 6h oz v casu ki je dopusten jo uzet, da se ohrani kontracepcija... ker se mi driska nekako umirja in verjetno bo popoldne ze dobro..
kt pa se absorbira v 4h... ampak to pise glede bruhanja...
pa me zanima, ce je imela ze izkusnjo katera... ce bi jz slucajno sla v teh 4h ali VEČ šla samo enkrat na wc v omiljeni obliki driske - recimo kej na hitrco Rolling Eyes (ponoci sm sedela 2h na školjki) ali bo to useeno OK?
ker na navodil omenja samo HUDO drisko.. in da se mors v tem primeru posvetovat z zdravnikom
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a levcek »

sm ugotovila da ne bo nic hudega ker je to v drugem tednu(ce izpustis eno kt v 2.tednu),,,razen ce bi trajala driska vec dni

ampak vseeno me zanima, če katera ve kaj bi blo treba nardit, če bi šlo za jemanje v prvem al tretjem tednu
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

Jaz ko sem se prvič naročila, sem bila čez slaba 2 tedna že naročena pri ginekologinji. Hodim pa v ZD za študente na Aškerčevi v Ljubljani.
Malo sva se pogovorili o tabletkah in mi nato priporočala LOGEST. Zdaj jih jemljem okoli 1 mesec in sem cela mozoljasta po obrazu-res. Pa sem ji rekla da naj mi predpiše take, ki imajo najmanj stranskih učinkov. Pa to niso tisti mali mozoljčki, ampak oni prav podkožni, ki bolijo ko hudič :evil: . Upam, da je to zdaj samo na začetku tako :? .

Drugače pa cascada11 moji kolegici so se tudi pojavile strije na prsih. To pa zato, ker prej ni mela skoraj nič prsi, odkar jemlje tabletke pa so se ji povečale in se je koža 'napela' pa je dobila strije. To ni nič takega...
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Maya19 napisal/-a:Jaz ko sem se prvič naročila, sem bila čez slaba 2 tedna že naročena pri ginekologinji. Hodim pa v ZD za študente na Aškerčevi v Ljubljani.
Malo sva se pogovorili o tabletkah in mi nato priporočala LOGEST. Zdaj jih jemljem okoli 1 mesec in sem cela mozoljasta po obrazu-res. Pa sem ji rekla da naj mi predpiše take, ki imajo najmanj stranskih učinkov. Pa to niso tisti mali mozoljčki, ampak oni prav podkožni, ki bolijo ko hudič :evil: . Upam, da je to zdaj samo na začetku tako :? .

Drugače pa cascada11 moji kolegici so se tudi pojavile strije na prsih. To pa zato, ker prej ni mela skoraj nič prsi, odkar jemlje tabletke pa so se ji povečale in se je koža 'napela' pa je dobila strije. To ni nič takega...

Kero ginekologinjo pa maš? Recelj Kuhar?jst mam njo...ja men je tud priporočila logest, samo sm zdržala sam tri mesce z njim...zredila sem se 6 kil, pa še mela psiho sem mela čist zmedeno in na dnu...jokavost, itd...no pol sm šla pa prost, da mi je zamenjala tabletke, no v bistvu mi jih je kr sestra zamenala...tko da mam zdej yasminelle...probi z njimi, majo baje najmn stranskih učinkov...no čeprov sem še zdej včasih jokasta...je pa odvisn od vsake posameznice, tko da najbol da vprašaš sestro vsaj za nasvet...

hvala za tolažbo glede strij, sam jst sem mela že prej kr dost konkretne, zdej mam pa filing k da so ful napihnene, pa še skoz so boleče...joj pa še te strije so se mi pojavle, itak k sm tud v joške mal dubla...kaj čš tko pač je..
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

^ V bistvu so mi kolegice svetovale Novak Alenko in sem se k njej tudi naročila. Ko sem prišla na pregled pa je bila ena druga, ki je Novakovo nadomeščala. Sploh nevem katera je bila, v glavnem ful se ji je mudilo pa ni se mi zdelo, da je bila ravno nežna. Ampak ok...Ko sem se naročila, mi sestra ni povedala, da je Novakova s 1.9.2008 šla v pokoj. Zdaj nevem katera jo bo zamenjala,upam samo da ne ta ki jo je nadomeščala :? .

Jaz glede psihe pa tega še ne opažam neke spremembe odkar jem tablete. Nisem nič kaj bolj čustvena itd. Edino zdaj sem ravno v tisti fazi ko sem vzela vseh 21 tablet in imam zdaj že tretji dan 'premora'. Pa me zdaj te tri dni cel dan boli glava, vrti se mi...najbrž se še mora telo navadit na spremembo. Upam, da mi bodo tudi mozolji počasi izginili. Bi bila pa vesela, če bi pridobila nekaj kg več.Se že nekaj časa trudim pridobiti vsaj 3-4kg, tako da glede tega ni panike :D .

Ja napetost v prsih pa tudi jaz čutim in so se mi povečale. Strij pa zaenkrat še ni za opazit.
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

MAYA19 mislm, da žal Alenko Novak nadomešča lih ta...jst tud nism najbol navdušena...bi mogla met pregled dva mesca nazaj pa me skoz prenaroča...da ne govorim tud o tem da so mi kartoteko nekje zgubil...tko da sploh ne vem kako bo zdej k bom pršla na pregled:(
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a klupko »

Js mam tut Recerjevo pa je kr vredu... Sm pa enkrat mogla na urgenco kr je bla ona na dopustu...tista je bla pa prf****...kr uno stvar neko mi je not porinla in kr neki začela vrtat k da v zemljo rine..in mene že tko bolel za popizdit in pol mi baba prbije "ne mi vpit za brezveze" :eek: Če me neb tok bolel bi jo usekala pa bi vidla zakaj se vpije :evil:
Drgač sm pa začela razmišljat da bi šla spet na tablete...tole je kr neki vsak mesec se neki nervirat...zdej mi je zamujala dva tedna in vsak mesec je neki pozna in pol sm čist na trnih al bo al ne bo..sej ne bi blo ful narobe če bi zanosila, ampak se mi pa spet zdi mal prekmal met otroka zdej..sploh kr smo tok zapufani..
Ne vem pa kako bi zdej telo na tablete odreagiralo..kr sm jih jemala okrog pol leta, zdej sm pa že več kot pol leta brez in še kr nimam redne menstre ne nč...kok bi blo to kej pametno?
Zaklenjeno