Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

a kateri napiše ginekologinja kar dva recepta tabletk? namreč slišala sm že, da nekaterin napišejo tudi za pol leta, zato me zanima.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

crnolaska napisal/-a:a kateri napiše ginekologinja kar dva recepta tabletk? namreč slišala sm že, da nekaterin napišejo tudi za pol leta, zato me zanima.

Ja, meni. Pri nas je to redna praksa. Nazadnje mi je sicer napisala samo enega, ker sem imela malo povečan pritisk.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

men jih napišejo za 3 mesce. mam pa yasminelle. več je rekla da ne smejo.
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka

ja js mam tud yasminelle..a to sam teh ne smejo več predpisat al vseh? no sj jo bom vprašala, ko pridem do nje...sam tko me je zanimalo
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka

aja skokica kje pa maš ginekologinjo?
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

crnolaska napisal/-a:aja skokica kje pa maš ginekologinjo?

V Domžalah. Načeloma mislim, da sploh ne bi smeli dveh receptov naenkrat pisat, ampak ker se hočejo izogniti gneči ...
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Jst sm uni dan slišala po radju da od zdej naprej bojo ginekologi/nje dajali recepte za celo leto in ne več za 3 mesce unaprej. Drži to ?
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

ja sj to bi blo res najbol pametno da ni treba na vsake 3 mesce tja hodt :roll:
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Nadine napisal/-a:ja sj to bi blo res najbol pametno da ni treba na vsake 3 mesce tja hodt :roll:

To se men ne zdi ok, ker načeloma naj bi ti vsakič, ko prideš, zmerla pritisk, te stehtala ... In te stvari se hitr spreminjajo in pregled 1x na leto po moje ne zadostuje. Jaz si itak vsak dan merim pritisk, tud tehtala bi se (ne vsak dan), če bi prišlo do tega, ampak 99% puncam bi bilo pa najbrž vseeno in bi samo goltale tiste tabletke. Pa bi spet katera umrla, kaj sledi, pa vemo ...
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a andrejav88 »

Jaz sem zadnjič svojo ginekologinjo vprašala zakaj sam na 3 mesece prepisujejo kt, zakaj ne morejo na npr za pol leta. Pa mi je rekla, da kao neki več ne krije zavarovalnica. Da pač na recept ne more napisat 6 štateljc, ker mi jih zavarovalnica krila, samo 3 mi bo.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

^moji kolegici je dala ena ginekologinja za 8 mescou unaprej..zdj s epa doma valajo ker jih je jemala le ene 3 mesce
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

crnolaska napisal/-a:ja js mam tud yasminelle..a to sam teh ne smejo več predpisat al vseh? no sj jo bom vprašala, ko pridem do nje...sam tko me je zanimalo

Jst mam Yasminelle - vedno mi da 2 recepta, s tem da enga "vnovčim" v lekarni takoj, druzga na katerem ni datuma, pa čez tri mesece.

Ko so ble Yasminelle samoplačniške, sem pa dobila tak bel recept, ki je veljal celo leto - se pravi 12 škatlic.

Hodim pa na ginekološko klikniko v LJ k dr. Požlep.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Men,da za tri mesce. Pa se mi zdi to tut normalno. K pridem po novo me stehta pa zmer pritisk. To je to. Ne predstavlam si da bojo dajal kr za celo leto..Kira bedarija :roll: Nobenga pregleda tapravga med uporabnicami..upam, da to ni res no.. ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

meni je tudi vedno dajala le za 3 mesece. se mi zdi to edino pravilno. valda se najde veliiiko punc, ki jim gre na živce, da se morajo na 3 mesece narisati pred sestro in čakati na recept. samo je vseeno zdravje na prvem mestu.

vem pa, da je pri veliko ginekologinjah tako, da te niti ne povohajo, ko prideš po recept in ti ga samo dajo, brez kakršnega koli pregleda, kar je žalostno. in v takem primeru razumem punce, da bi jim bilo ljubše tja priti 1x na leto.
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

jah to je pa očitno čis odvisno ker meni vedno zmerijo pritisk in zvagajo ko pridm na obisk + vedno me vprašajo sestre če je use uredu, če se uredu počutim, če so kkšne spremembe
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
Zaklenjeno