Kontracepcijske tabletke
lolika11 napisal/-a:Sm ful brskala samo med številnimi posti v tej temi nisem našla tko, da se ponavljam...
Hočm si prestavit menstruacijo za 3 dni. Zadnjo KT vzamem na ponedeljek, menstruacijo pa dobim na petek. Torej, če bi zadnji tablet morala vzeti na ponedeljek, ga vzamem na četrtek ali petek in se mi menstruacija samodejno zamakne. Je tako? A ste mele po prestavitvi menstruacije kdaj kakšne težave?
mal se pouci o delovanju KT pa bos vidla da menstruacija med jemanjem KT sploh ni prava menstruacija, ampa krvavitev ki nastane pac v premoru kadarkoli ze ta je..tabletke lahka jemles tut dva mesca brez premora pa nic ne bo, lahka pa tut vsak teden nardis teden dni premora pa bos pac mela na 14 dni menstruacijo..ce mas zdaj lepo vsake tri tedne med premorom menstruacijo to ni noben urejen cikel ampak je pac posledica tega da tako pac jes tabletke...tako da daljsaj poljubno, nic ne bo...
lolika11 napisal/-a:Pol ko pojem škatlico, grem kar na drugo... upam, da ni stranskih učinkov, ker ena prijateljica je imela potem res hudo in bolečo menstruacijo.
tak ko sem jaz napisala pravijo ginekologi in strokovnjaki (google)
pri tistem prestavljanju ko ne jes tabletk pa si prestavis so pa res problemi
mogoce je blo pri njej psihicnega izvoa ker je misla da neki more bit narobe...
-
- Cosmopsiho
*lilica* napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Mene pa nekaj zanima... ta vikend je prišlo do neke zmešnjave, čeprav se točno spomnim, da sem v petek doma vzela tabletko, je pol bla v soboto tabletka za petek še notri (nisem gledala iz nasprotne smeri, ker sem preverila) in sem zato v soboto vzela dve naenkrat kot piše v navodilih (od petka in sobote torej). Je kaj narobe če sem recimo eno preveč vzela in ni blo potrebe, pa sem res kaj zašuštrala kje? Ker sem vprašala kolegico če si je slučajno vzela mojo (ona je tabletke doma pozabila), pa je rekla da ne. Meni pa ne gre skupaj z dnevi.Se je kateri že kdaj zgodlo podobno in kaj je nardila?
Jest sem enkrat pomotoma vzela dve in sem potem vprašala ginekologinjo o tem, pa je rekla, da ni bojazni, če sem to enkrat naredila.
Aha, hvala. Toliko da se ne bom po nepotrebnem sekirala.
^^ A to je mišljen prehod med kr enimi ploščicami al med prvo in drugo ?
Če med prvo in drugo pol je to normalno, ker se telo privaja na hormone.
Če med prvo in drugo pol je to normalno, ker se telo privaja na hormone.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Dej si ti najprej dobro in natančno navodila preberi, ker vse piše. Ne vem zakaj ene ne znate brat. Poješ prvo škatljico, potem načneš drugo in iz druge poješ toliko tablet za kolikor želiš prestaviti "menstruacijo". Če ti pa piše v navodilih, da samo za 4 dni lahko podaljšaš ciklus, potem vzami samo 4 tablete. Potem narediš premor in škatljo spraviš, če boš še kdaj želela prestavit menstruacijo in greš h ginekologu, da ti napiše nov recept. Pač ji poveš, da si si menstruacijo prestavila in sedaj nimaš več tablet.
Ne smeš pa krajšat ciklusov, ker lahko zanosiš, vedno jih moraš samo podaljšati (vsaj pri mojih tabletkah je bilo tako).
Ne smeš pa krajšat ciklusov, ker lahko zanosiš, vedno jih moraš samo podaljšati (vsaj pri mojih tabletkah je bilo tako).