Sprememba spola
kr.ena napisal/-a:Jaz priznam, da ne vidim poante, kaj bi tej tantriki radi dosegli. Razen zlorabe otrok.
Da nekoga ljubiš, koneckoncev sploh ni treba dokazovati s seksom. Če govorimo o neki poduhovljeni ljubezni do soljudi.
Del seksualne ljubezni je pa - vsaj zame, pa tudi za veliko drugih - izključnost, oziroma monogamija.
To, kar skušajo tantriki v Tibetu storiti je, da se osvobodijo spon osebnostnega ega. Je zate zloraba, če stisneš nekega mladoletnika - ga objameš? V nekaterih kulturah zna biti, oz. nekdo to lahko tako dojame. Pa je res zloraba?
Zloraba je, ko ne ravnaš po zakonih. Tam so zakoni drugačni, zato to ni zloraba. Zloraba je lahko, ko uporabiš kaj pozitivnega za kaj slabega. Tudi to ni namen njihovega seksa. Njihov namen je, da presežejo navezanost, se znebijo predsodkov in tabujev ter ostale navlake v psihi.
Vzemimo za primer kreg. Poznam veliko oseb, ki jim to predstavlja nekaj slabega, tekom kreganja jim je neprijetno. V resnici pa je kreg vedno subjektivno doživetje in ko se kregam jaz, gre za umetnost, konstrukcijo in mi ni neprijetno. Ker to znam. Ker sem se tega naučil. Ker sem tega sposoben. Moj namen krega ni slab, zato tudi nikogar ne zlorabljam, ko se kregam, je pa moč tudi s kregom koga zlorabiti. Ravnotako namen seksa tantrikov v Tibetu z mladoletnicami in starimi babami ne bi smel biti slab. Če slučajno je pri kom tako, je psihopat.
kr.ena, ni bilo prvič, da sem opazil, da rada pripisuješ stvarem, ki jih ne razumeš, slab pomen. Zakaj ne iščeš alternativnih možnosti?
Še več, celo nevtralnim izrazom pripisuješ negativne pomene. Zate je npr. egoizem nujno slab, manipulacija nujno slaba.
Ljudji, ki si želijo spremeniti spol ne bi smeli obsojati...res je, da se narava z nekaterimi kruto poigra in pride do razlišnih genskih napak, pri katerih lahko ima otrok notranja spolovila enega in zunaja spolovila drugega spola. takšni ljudje se kasneje definirajo kot moški ali ženska in seveda, če si želijo spremeniti spol...hvala bogu, da imajo to možnost in so v življenju lahko srečnejši.
se mi pa zdi važna razlika med ljudmi, ki iz takšnih stvari delajo šov; tega pa ne odobravam...
če bi lahko bila s fantom, ki si je spremenil spol? Hmm...če bi se zaljubila vanj po njegovi operaciji potem mislim, da ja. če pa bi si fant tega želel med zvezo, (torej d ase spremeni v dekle) potem pa ne, ker kot je napisala freaky, me ženske ne privlačijo. sicer pa mislim, da nekdo, ki se čuti kot ženska, bo iskal moške partnerje...
zanimiva je bila tudi razprava o homo in biseksualcih...mislim, da se vsak posameznik lahko sam spolno opredeli. vidiš pač ali te privlačijo moški, ženske ali oboji. ne obsojam ničesar od tega. ljubezen je univerzalna...sicer pa...tudi v živalskem svetu poznamo homoseksualce...
kar pa se tiče tantirkov...to je popolnoma drugačna kultura...pripadniki naše kulture takega vedenja večinsko najbrž ne bi odobravali. priznam, da se tudi meni zdi absurden način ''osvobajanja'' preko odnosa z otorkom ali starejšo žensko...nihče me ne bo prepričal, da si 13 letni otrok želi odnosa s 40 ali več letnim moškim. zame je to posilstvo in za veliko pripadnikov njihove družbe prav tako. In ne Boris...da nekoga objameš ali pa seksaš z njim NIIIIII isto!!!!! In zloraba je, ko nekoga prisiliš v dejanje, ki si ga ne želi. in če si otrok ne želi spolnega odnosa (poleg tega da njegovo telo an to ni pripravljeno) je to zloraba. Pedofilija, ki je zakrita s poduhovljenostjo. grozljivo, če ne morejo postati poduhovljeni na duhoven način...
se pa strinjam z borisom, da je prepir lahko nekaj zelo pozitivnega, če znaš med njim ohraniti spoštovanje do sebe in drugega.
egoizem ni nujno slab, kr. ena. egoizem v pretirani meri, ko ne vidiš nikogar razen sebe, škoduješ ljudem, da bi dosegel nek sebični cilj, da. amapk egoizem, ki ti daje stoično držo, da se azvedaš svoje vrednosti, da zneš kdaj sebe postaviti tudi pred koga drugega, koje to potrebno...to pa spada k zdravi samozavesti in je pozitivno
se mi pa zdi važna razlika med ljudmi, ki iz takšnih stvari delajo šov; tega pa ne odobravam...
če bi lahko bila s fantom, ki si je spremenil spol? Hmm...če bi se zaljubila vanj po njegovi operaciji potem mislim, da ja. če pa bi si fant tega želel med zvezo, (torej d ase spremeni v dekle) potem pa ne, ker kot je napisala freaky, me ženske ne privlačijo. sicer pa mislim, da nekdo, ki se čuti kot ženska, bo iskal moške partnerje...
zanimiva je bila tudi razprava o homo in biseksualcih...mislim, da se vsak posameznik lahko sam spolno opredeli. vidiš pač ali te privlačijo moški, ženske ali oboji. ne obsojam ničesar od tega. ljubezen je univerzalna...sicer pa...tudi v živalskem svetu poznamo homoseksualce...
kar pa se tiče tantirkov...to je popolnoma drugačna kultura...pripadniki naše kulture takega vedenja večinsko najbrž ne bi odobravali. priznam, da se tudi meni zdi absurden način ''osvobajanja'' preko odnosa z otorkom ali starejšo žensko...nihče me ne bo prepričal, da si 13 letni otrok želi odnosa s 40 ali več letnim moškim. zame je to posilstvo in za veliko pripadnikov njihove družbe prav tako. In ne Boris...da nekoga objameš ali pa seksaš z njim NIIIIII isto!!!!! In zloraba je, ko nekoga prisiliš v dejanje, ki si ga ne želi. in če si otrok ne želi spolnega odnosa (poleg tega da njegovo telo an to ni pripravljeno) je to zloraba. Pedofilija, ki je zakrita s poduhovljenostjo. grozljivo, če ne morejo postati poduhovljeni na duhoven način...
se pa strinjam z borisom, da je prepir lahko nekaj zelo pozitivnega, če znaš med njim ohraniti spoštovanje do sebe in drugega.

egoizem ni nujno slab, kr. ena. egoizem v pretirani meri, ko ne vidiš nikogar razen sebe, škoduješ ljudem, da bi dosegel nek sebični cilj, da. amapk egoizem, ki ti daje stoično držo, da se azvedaš svoje vrednosti, da zneš kdaj sebe postaviti tudi pred koga drugega, koje to potrebno...to pa spada k zdravi samozavesti in je pozitivno
BaBeBi napisal/-a:nihče me ne bo prepričal, da si 13 letni otrok želi odnosa s 40 ali več letnim moškim. zame je to posilstvo in za veliko pripadnikov njihove družbe prav tako. In ne Boris...da nekoga objameš ali pa seksaš z njim NIIIIII isto!!!!! In zloraba je, ko nekoga prisiliš v dejanje, ki si ga ne želi. in če si otrok ne želi spolnega odnosa (poleg tega da njegovo telo an to ni pripravljeno) je to zloraba. Pedofilija, ki je zakrita s poduhovljenostjo. grozljivo, če ne morejo postati poduhovljeni na duhoven način...
Lahko podaš vir, na katerega se sklicuješ, ki govori o tem, da spolno posiljujejo otroke?
Jaz vem le to, da naša družba velikokrat posiljuje otroke z religijo. Psihološko nasilje je lahko še hujše, kot fizično.
To, ko nekoga objameš, ni isto kot seks zate. Zame tudi, pa še za marsikoga. Ne velja pa to za vse. Ne poznaš nobenega primera, kjer bi se kdo na objem neznanca odzval z enakim odporom, kot na seks z njim?