Sezonska depresija?
-
- Cosmopsiho
prvič slišim za za način zdravljenja. Kot prvo moraš ugotovit kaj je razlog in kaj je sprožilec za tvojo depresijo. Potem pa delat na tem. Na tem pa lahko delaš s hipno-terapevtom, psihologom, delavnicami, športom, delom, aktivnostjo...pač karkoli ti že pomaga, največ je pa odvisno od razloga za tvojo depresijo.
-
- Cosmopsiho
hipnoterapija pomaga samo, če si sugestiven tip človeka. Torej, če nate deluje placebo, če delujejo razni bioenergetiki, če ti pomaga ko te neka prijateljica/prijatelj potolaži in ti to da zagon za premagovanje ovir... skratka, če si tak tip človeka, potem bo hipnoterapija pomagala. Drugače pa težko.
Meni hipnoterapija glede nečesa ni pomagala, ker sem večni skeptik in na cel svet gledam pretirano znanstveno. Si želim, da ne bi bil tak, bi mi bilo marsikdaj lažje.
Meni hipnoterapija glede nečesa ni pomagala, ker sem večni skeptik in na cel svet gledam pretirano znanstveno. Si želim, da ne bi bil tak, bi mi bilo marsikdaj lažje.
-
- Komunikatorka
hipnoterapija je v bistvu oblika sproščanja, podobno kot avtogeni trening, vizualizacija, imaginacija ipd. Kot taka je za depresijo sigurno učinkovita, seveda ob rednem izvajanju (v tem smislu je torej isto, če izvajaš avtogeni trening, samo postopek je malo drugačen). Da pa bi se z nekaj hipnotičnimi sugestijami pozdravilo depresijo, je pa bolj malo verjetno, kvečjemu se da pozdravit posamezne simptome, npr. pri fobijah, jecljanju ipd., pa še to pri manjšini ljudi.
sicer se pa strinjam s pantholom, hipnoterapija deluje na principu, da ti nekdo v hipnozi reče, da nimaš več težav in potem v to verjameš. na mojo fobijo je imela učinek en dan, pa še to po moje zaradi globoke sprostitve.
sicer se pa strinjam s pantholom, hipnoterapija deluje na principu, da ti nekdo v hipnozi reče, da nimaš več težav in potem v to verjameš. na mojo fobijo je imela učinek en dan, pa še to po moje zaradi globoke sprostitve.