lesnik napisal/-a:Mogoče ne spada sem vprašanje ampak bom vseeno vprašala.
Pri ginekologu nisem bila že 2 leti. Nisem še srečala ginekologa da bi opravu pregled tako kot bi rada. Rada bi šla na ultrazvok,da bi zvedela če je z rodili,jajčniki ... vse ok. Če grem k zasebnem,ve katera koliko to stane? In če grem k zasebnem moram obvezno naprej hodit k njemu? Se da testirati brez napotnice zdravnika za vse spb (gonoreja,klamidija,kandidoza,hepatitis A,B,C,...)? Če ja kje in kakšne so cene.Hvala
če maš namen iti k zasebnemu ti priporočam dc bled (sevede, če ti ni predaleč). sama se bila 14 dni nazaj, na pregled sem čakala 3 tedne (kar ni veliko), če bi bilo nujno bi lahko prišla na vrsto že prej. sestre in ginekologinja so res super, vse lepo razložijo, ni nobene slabe volje in nadiranja (kar sem tudi že doživela). naredila mi je pregled, uz in vzela bris = 100€. vem, da je 100€ kar veliko vendar se splača. meni jih ni bilo škoda dat, saj zdaj vsaj vem, da je vse vredu tam spodaj.
tudi,če greš enkrat tja na pregled ti ni treba potem vedno hoditi. čisto tvoja odločitev. se pa splača iti enkat na res komplet pregled (jaz imam z nekaterimi gin. slabe izkušnje in resnično nisem vedela pri čem sem, vsakič so mi drugač povedala kaj je oz. ni narobe, predpisovali recepte brez pregleda in tako naprej).
glede spb pa ne vem kako je. vem samo to, da te gin. ne pošlje na testiranje, če ni nobenih znakov. sem enkrat vprašala kako je s tem in mi je rekla, da nima smisla it na pregled, ker nimam nobenih znakov za katerokoli spb. sicer je men to mal zgrešeno... (npr. klamidija nima nobenih posebnih znakov).
upam, da sem ti kaj pomagala