Kitajska kuhinja
js pa always naročim kislo pekočo juho, take kot jo oni skuhajo ne boste nikol skuhale, čeprov so recepti na netu pa po knjigah ampak oni itak tega original recepta ne bojo povedal, ker pol si jo lah vsak doma skuha in ne bojo mel več tok obiska.
zakon so mi tud škampi oz. rakci na kakršenkoli način, pa govedino majo svetovno mehko...
na konc pa valda ocvrte banane pa un takratek za spit...
doma pa full velikrat kuham kitajsko, kupm riževo vino pa rižrv kis, svetlo sojino omako pa ostale zadeve in je kr dost podobn kot pa v restavraciji.
zakon so mi tud škampi oz. rakci na kakršenkoli način, pa govedino majo svetovno mehko...
na konc pa valda ocvrte banane pa un takratek za spit...
doma pa full velikrat kuham kitajsko, kupm riževo vino pa rižrv kis, svetlo sojino omako pa ostale zadeve in je kr dost podobn kot pa v restavraciji.
akashaa
-
- Kofetarica
- Prispevkov: 879
- Pridružen: 06. Jun. 2006 10:29
- Kontakt:
amyZ napisal/-a:Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.
Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
Men se zdi una od Uncle Bensa še najbl podobna uni iz kitajske.
Drgač vsake tok časa imam rada kitajsko, nism pa glih ogromen fan. Kuhala pa doma še nism nč kitajskega k je treba ogromno sestavin nabavit pa če ne druzga jih nimam kam dat

-
- Komunikatorka
- Prispevkov: 226
- Pridružen: 29. Apr. 2008 11:18
^ pomoje je mislila ocvrt, sj to pa poznaš? Men je tud dobr
če že jem sladico naročim to, ker raznega ocvrtega sadja ne maram.
Nasploh obožujem kitajsko. Skor zmeri jem kislo-pekočo juho, fant je pa sploh nor nanjo. Potem največkrat naročim piščanca, pač zmeri na kakšen drug način. Najboljši mi je hrustljavi in sladko-kisli.
Enkrat sm se pa zasrala z enimi lignji, se ne spomnim več kako se je imenovala jed, ampak je blo še kr obupno

Nasploh obožujem kitajsko. Skor zmeri jem kislo-pekočo juho, fant je pa sploh nor nanjo. Potem največkrat naročim piščanca, pač zmeri na kakšen drug način. Najboljši mi je hrustljavi in sladko-kisli.
Enkrat sm se pa zasrala z enimi lignji, se ne spomnim več kako se je imenovala jed, ampak je blo še kr obupno

- *pikapoka*
- Debatorica
- Prispevkov: 440
- Pridružen: 16. Maj. 2009 7:55
uf js pa zivim par minut stran od ene zelooo dobre kitajske restavracije, tako da sm kr dostikrat tam
sem pa vegeterijanka zato vsi piscanci, ribe itd odpadejo...
najraje mam kislo pekoco juho (brez mesa) in pa peceni rezanci z zelenjavo
pa razne samostanske pojedine pa to...zraven pa zelena solata ali kalcki, pa kitajski pomarancni sok, pa na koncu se sladica 

najraje mam kislo pekoco juho (brez mesa) in pa peceni rezanci z zelenjavo


Joj njami,kitajska je zakon....Že doug nism šla,ampak mam namen it v bližnji prihodnosti hehe...Drugač pa eetaq piščanec z arašidi al pa mandeljni,kislo pekoča juha,kalčki v solati,piščanec z jajci al pa zelenjavo,pečene banane z medom in sladoledom 

***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***