Trije...

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

Roberta R. napisal/-a:ok zdej je tut vprašanje, kakšno prijateljstvo je to? al misliš bolj kot površinsko.. greš na kavo in debatiraš o tem kakšna bo nova vlada, o nenadni spremembi vremena, ter o službah in šoli?? al to tako prijateljstvo, da mu lahko tudi poveš recimo, da si se na novo zacopal, da imata s fantom probleme, da se z družino ne razumete.. torej bolj intimne, globoke stvari?

Ni pomembno, kakšno prijateljstvo. Važno je, da prijateljstvo je. Od globine odnosa in lastne celostne zrelost, skupnih interesov in ozaveščenosti ter stopnje zavesti pa je odvisno, koliko boš s kom iskrena. Jaz sem približno enako iskren do vseh, ne glede na to, koliko tesno sem povezan z njimi. Ker je iskrenost moja vrednota. Razen v primerih ko se šalim in malo lažem. Butalcem namreč včasih ni vredno takoj povedati resnico, ker jih lahko vrže v zrak in pade stol in omara in se prevrne vaza,...

Z zrelimi ljudmi sem lahko zelo hitro iskren in jim povem vse, kar se povedati sme. Tako imam npr. kolega, ki dela 2 faksa in razmišlja o tretjem, pa sem že prvi dan, ko sem ga spoznal, vedel, da je človek, ki prenese resnico. V nasprotju s tem pa imam npr. histerično babico, pred katero je bolje določene stvari zadržati zase, da se preveč ne vznemiri.
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Avg. 2008 13:26, skupaj popravljeno 1 krat.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BaBeBi »

Ja no...ne govori mi kaj bom naredila, če ne veš česa nisem! pa ne...ne mislim zaljubljenosti...sem že bila zaljubljena, pa definitivno ne mislim tega. vem da to mine, pri svojem fantu vidim precej napak, ampak jih sprejemam, ker vem da nobeden od naju ni popoln. in ravno zato mislim, da če nekoga ljubiš, to ne mine kar tako čez noč. če mine, morajo biti v zvezi resni problemi dalj časa. in se stinjam z izjavo, da sex navadno ni tisto kar bi nehalo ''štimati.'' torej...kaj je po tvojem sploh tisto, zaradi česar naj bi šli ljudje narazen...poglej...nekdo, ki bi me prevaral, že ni oseba, ki bi ji zaupala, niti ne kupim, da me ima rad. ...če me nekdo udari...spet: ne verjamem da me ima lahko rad. če je žaljiv- me ne ceni...kako me ima lahko rad? zakaj se po tvojem razhajamo??? a imaš ti kake osebne izkušnje ali govoriš samo iz teoretičnega znanja?
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

prijateljstva pa tudi prosim ne mešaj s poznansti! že to nakazuje eno stopnjo tvoje nezrelosti!!! prijateljstvo je samo po sebi glovok odnos, ker drugače to ni prijateljstvo ampak poznanstvo...in človek, ki lahko kar vsem razlaga o svojih osebnih problemih, kaže na to, da jih slabo rešuje!!!!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

:?:

O kakšnem poznanstvu govoriš?
Poznanstvo lahko bazira ali na sovražnem ali na nevtralnem ali pa na prijateljskem odnosu.
V vsakem prijateljstvu je prisotna ljubezen, sicer to ni prijateljstvo. Globina ljubezni pa zavisi od lastnega hotenja. Ljubezen je namreč odločitev. Marsikdo ljubezni sploh ne opredeljuje kot čustvo, temveč kot celovit pozitiven odnos z raznimi pozitivni čustvi in dobrim razpoloženjem. Ljubezen je več kot čustvo. Čustva se med seboj izključujejo. Ko si npr. jezen, hkrati nisi vesel. Lahko pa nekoga ljubiš in si hkrati jezen, ko ti razbije tvojo najljubšo vazo.

Človek, ki lahko z vsakomur iskreno govori, je idealno zrel. In tak človek svoje probleme izjemoma hitro tudi odpravi.
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Avg. 2008 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Pa tudi tisti tvoji procenti...em...13 procentov??? a si kaj pogledal kakšen je procent tako ali drugače mentalno motenih oseb? morilcev? pedofilov? Hmmm?
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

o moj bog pa sej se da normalno pogovarjat.. ni treba takoj s tem kako je kdo nezrel, sej se sploh poznate ne..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

BaBeBi napisal/-a:Pa tudi tisti tvoji procenti...em...13 procentov??? a si kaj pogledal kakšen je procent tako ali drugače mentalno motenih oseb? morilcev? pedofilov? Hmmm?

kaj pa ma to veze s prijateljstvom z bivšim? :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

ja seveda. po mojem je ljubezen delo, ki ga daješ v nek odnos...je sestavljena iz več čustev...ampak ni enako kot prijateljstvo: k ljubezni bi predvsem štela popolno zaupanje, celovito predanost nekomi osebi, željo biti s to osebo, bolj kot s katerokoli drugo, privlačnost, povezanost...ko je ta oseba prva, ki ji hočeš povedati, kaj se ti je zgodilo čez dan. takrat po mojem nekoga ljubiš. in ko seveda znaš sprejeti tudi njegove napake, znaš prisluhniti, ko ti poda kritiko...z nekom, ki ga ljubiš imaš odnos na telesni in am..duhovni ravni...je ''prijateljstvo na ognju.'' prijateljstvo samo pa jaz ne bi pojmovala tako kot ti...po mojem je res, da imaš prijateljev lahko le malo v življenju. zaupaš jim, znajo ti stati ob strani...ampak do njih ne čutiš privlačnosti ... in zakaj ne odgovoriš na moja vprašanja? si ne upaš, ker bi zrušilo tvojo teorijo? recimo: zakaj naj bi ljudje po tvojem mnenju končali razmerje? imaš kakšne izkušnje s tem? (teorijo se lahko o vsem živem naučiš...živeti to teorijo je pa nekaj drugega) ti mi deluješ precej površna oseba, ki ne goji nekih ravno pretirano globokih odnosov...
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

ammm...procenti majo veze samo s tem, da lahko najdeš ljudi, ki vse sorte počnejo, samo da to ni nekaj običajnega :wink: ampak zaradi manjšine še ni večina nenormalna in nezrela. samo to me je zmotilo pri borisu!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

BaBeBi napisal/-a:Ja no...ne govori mi kaj bom naredila, če ne veš česa nisem! pa ne...ne mislim zaljubljenosti...sem že bila zaljubljena, pa definitivno ne mislim tega. vem da to mine, pri svojem fantu vidim precej napak, ampak jih sprejemam, ker vem da nobeden od naju ni popoln. in ravno zato mislim, da če nekoga ljubiš, to ne mine kar tako čez noč. če mine, morajo biti v zvezi resni problemi dalj časa. in se stinjam z izjavo, da sex navadno ni tisto kar bi nehalo ''štimati.'' torej...kaj je po tvojem sploh tisto, zaradi česar naj bi šli ljudje narazen...poglej...nekdo, ki bi me prevaral, že ni oseba, ki bi ji zaupala, niti ne kupim, da me ima rad. ...če me nekdo udari...spet: ne verjamem da me ima lahko rad. če je žaljiv- me ne ceni...kako me ima lahko rad? zakaj se po tvojem razhajamo??? a imaš ti kake osebne izkušnje ali govoriš samo iz teoretičnega znanja?

Vem, da nisi naredila, oziroma tega nisi ponotranjila. Si pokazala zdaj.
Mene ne moreš užaliti. Ti tega ne razumeš, ker nisi tega izkusila. Če te lahko užalim tako, da boš čustveno dolgo prizadeta, in boš samoumevno presodila, da te potem pa sigurno ne cenim, nisi zrela osebnost.

Teoretično znanje je znanje pridobljeno na izkušnjah, sicer se mu reče prazno filozofiranje. Kar pa je mimogrede predpogoj, da se sploh kaj začne raziskovati. Na začetku je bila misel.

Če se ti pa zdi, da sem te napačno ocenil, mi ni niti malo žal, ker sem provociral z dobrimi nameni, da v tebi prebudim čustva, da se tvoj ego odzove in da začneš malo raziskovati svojo notranjost. Če ne boš seveda presodila, da je Boris najbolj nezrel tip z neznansko veliko problemi in je tepec in usranec in naj se pobere in naj si kdaj sam zašije hlače za začetek.

Ne da se mi več no, nisi pokazala resnega zanimanja.

Fajn se imej, pa upam, da ti prav pridejo moji komentarji.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

BaBeBi napisal/-a:ammm...procenti majo veze samo s tem, da lahko najdeš ljudi, ki vse sorte počnejo, samo da to ni nekaj običajnega :wink: ampak zaradi manjšine še ni večina nenormalna in nezrela. samo to me je zmotilo pri borisu!

ahhaa :D dobra
(__/)
( o.O)
(")_(")
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Aaah kok je lepo bit tisti, ki ma edini prav. teorija in praksa...veš...to sta dve besedi z različnim pomenom...anyway...saj ti sploh nisi prebral mojih postov. govoriš mimo njih...in se izogibaš tistim stvarem, ki bi pokazele, da mogoče pa vseeno nimaš prav. so stvari, ki jih nekdo naredi in jih lahko oprostiš, ne moreš pa jih pozabit in niti ne bi blo prav da jih...če se vsaj malo ceniš...ne veš o čem govoriš in vsakogar obsojaš. dejansko...meni se smiliš.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

ja nevem roberta.r ...mogoče bomo pa vsi skupaj razumeli, ko ne bomo več najstniki, ki pustijo da kaj čutijo :wink: aaaaah...kakorkoli
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

BaBeBi napisal/-a:ammm...procenti majo veze samo s tem, da lahko najdeš ljudi, ki vse sorte počnejo, samo da to ni nekaj običajnega :wink: ampak zaradi manjšine še ni večina nenormalna in nezrela. samo to me je zmotilo pri borisu!

Tega nisem nikjer trdil, pa če velja, ali pa ne.

Dejstvo je le, da je celostno zrelih ljudi malo. In še jaz, ki garam na tem, da bi to dosegel že dolgo, vem, da nisem celostno zrel. Vem pa, da sem čustveno nadpovprečno zrel in se jebite zaradi tega kakor hočete. Pa če Boris malo sarkastično piše, je sigurno nezrel, amen. Tu dvom ni potreben. Ali pač? Kaj pa če ni tako?
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

BaBeBi napisal/-a:ja nevem roberta.r ...mogoče bomo pa vsi skupaj razumeli, ko ne bomo več najstniki, ki pustijo da kaj čutijo :wink: aaaaah...kakorkoli

Brez skrbi bodi, da čustveno zrela oseba ima čustva, jih izkazuje. Jih pa tudi ozavešča, nadzoruje, harmonizira s svojimi potrebami, željami, situacijo, v kateri se nahaja.

Čustveno zrela oseba npr. obvladuje asertivnost. Zdaj pa brž v google in poišči kaj to je.
Odgovori