Roberta R. napisal/-a:ok zdej je tut vprašanje, kakšno prijateljstvo je to? al misliš bolj kot površinsko.. greš na kavo in debatiraš o tem kakšna bo nova vlada, o nenadni spremembi vremena, ter o službah in šoli?? al to tako prijateljstvo, da mu lahko tudi poveš recimo, da si se na novo zacopal, da imata s fantom probleme, da se z družino ne razumete.. torej bolj intimne, globoke stvari?
Ni pomembno, kakšno prijateljstvo. Važno je, da prijateljstvo je. Od globine odnosa in lastne celostne zrelost, skupnih interesov in ozaveščenosti ter stopnje zavesti pa je odvisno, koliko boš s kom iskrena. Jaz sem približno enako iskren do vseh, ne glede na to, koliko tesno sem povezan z njimi. Ker je iskrenost moja vrednota. Razen v primerih ko se šalim in malo lažem. Butalcem namreč včasih ni vredno takoj povedati resnico, ker jih lahko vrže v zrak in pade stol in omara in se prevrne vaza,...
Z zrelimi ljudmi sem lahko zelo hitro iskren in jim povem vse, kar se povedati sme. Tako imam npr. kolega, ki dela 2 faksa in razmišlja o tretjem, pa sem že prvi dan, ko sem ga spoznal, vedel, da je človek, ki prenese resnico. V nasprotju s tem pa imam npr. histerično babico, pred katero je bolje določene stvari zadržati zase, da se preveč ne vznemiri.