Fantova pogoja

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

jst že vidim jasno razliko med mojo družbo v ljubljani in tisto v Bovcu.in če naredim en povzetek je recimo ljubljanska bolj egoistična in hinavska od bovške, bovška pa manj razgledana od ljubljanske.

Zelo dobro napisano :zustimm: Isto jst vidim razliko med družbo ki jo mam "doma" (to je na podeželju) in med družbo tuki u Lublan. In včasih res težko sprejmem dejstvo da je njim dovolj en mejhn zahojen kraj, fant/punca iz iztga kraja, šiht 10 km stran, 2 štacuni z živili in ena trafika. :? So pa preprosti in z malimi stvarmi zadovoljni. Pač ne rabijo veliko da so srečni. Za razliko od sebe in moje "mestne" družbe...Mene pobere od dougčasa u 1 mescu. Plehko, ampak resnično :?
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Pomembno je le to, da te tja, kjer živiš, vodi srce.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Nikjer ne piše, da na podeželju niso razgledani. Jaz mislim, da gre vse bolj v obratno smer, da so na podeželju vedno bolj, v mestih pa vedno manj. Sicer sem tudi sama meščanka, ampak povprečno imam boljše izkušnje z ljudmi iz podeželja kot z meščani. In kar nekaj hudo vernih poznam tudi iz mesta.
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

Liena napisal/-a:Pomembno je le to, da te tja, kjer živiš, vodi srce.

Se strinjam.

Je pa tudi moja družba doma velika drugačna od ljubljanske. Mi pašeta obe, da ni neke konstante.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jagoda-malina napisal/-a:Nikjer ne piše, da na podeželju niso razgledani. Jaz mislim, da gre vse bolj v obratno smer, da so na podeželju vedno bolj, v mestih pa vedno manj. Sicer sem tudi sama meščanka, ampak povprečno imam boljše izkušnje z ljudmi iz podeželja kot z meščani. In kar nekaj hudo vernih poznam tudi iz mesta.

mogoče se sliši kruto, ampak enostavno je to dejstvo.ni za vse enako, to je absolutno res, vendarle v enih hribih, kjer še telefon ne seže (signal, da nou pomote) kaj šele internet, pač so manj razgledani.tud v mestih seved aobstajajo zelo verni ljudje, toda na podeželju se mi zdi vseeno drugače.že zato ker so drugače navajeni.je pa res, da so mogoče podeželski ljudje bolj vajeni trdega dela.no, tist mogoče bi kar črtala, sploh če so iz kmetije.
je pa res kar si rekla.Življenje, podeželske ljudi vedno bolj pahuje v mesta.Ali mlade, ker si s podeželstvom (poljedelstvo, kmetijstvo ipd.) dandanes že težko pomagajo.ampak fanatiki, ki pa nočejo nikamor pa pač za vedno ostanejo ozkogledni in iz tuka potem nastajajo razna čudna merila iz vseh podorčji.in eno je bilo predstavljeno v tej temi, kako ozkogleden človek želi nekoga prepričati v nekej kar mu sploh ne paše ampak se njemu zdi to vseeno prav in prva točka za vstop v skupno življenje in pogoj.

sweet princes..ja oni res potrebujejo malo da so srečni.tdui v bovcu recimo če je že kdo bil imajo eno samo štcuno z oblekam (šport) pa so vseeno oblečeni.nam ljublajnskim ritim, je pa deset šopingcentrov premal.ampak jebeš, kukr je kdo navajen.ne obsojam nobenga, hočem pa povedat, da je razlika opazna.sploh kukr sem rekla, gor so za sočloveka pripraljeni stoprit veliko več, kot v ljubljani.
in ja, vikend na pol leta gor imam več kot dovolj. :D
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Tema sicer ni bila namenjena temu, da komenitramo razgledanost mestnih in vaških ljudi, ampak moram popraviti *purple*, ki pravi, da se ljudje selijo iz podeželja v mesto... Že nekaj časa je opazno prav nasprotno; meščani se selijo v vaške okoliše, ki postajajo vedno bolj podobni mestnemu okolju.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

*sanja* napisal/-a:Tema sicer ni bila namenjena temu, da komenitramo razgledanost mestnih in vaških ljudi, ampak moram popraviti *purple*, ki pravi, da se ljudje selijo iz podeželja v mesto... Že nekaj časa je opazno prav nasprotno; meščani se selijo v vaške okoliše, ki postajajo vedno bolj podobni mestnemu okolju.

Podpis
Poleg tega imam kar nekaj kolgov v vasi.. kamor ne seže signal za mobitel, pa sploh niso nerazgledani.. za razgledanost itak ni pogoj, da maš internet in pa signal.. poleg tega, govoriš o kmetijstvu.. če si z vasi, še nisi nujno z kmetije.. js sm recimo doma v vasici z približno 120timi hišami, pa mamo od tega samo dve kmetiji.. v eni vasi naprej, kjer je okoli 200 hiš, so od tega 3 kmetije.. pa še o tem, da od kmetijstva nimaš dosti? hrana se bo vedno rabila.. vsaj kar se nas podeželjskih ljudi tiče, vem da gre vsak raje k sosedu po domač krompir, kokr pa u špar po uvoženga.. tko da ne živijo kmetje tako slabo. konec OT
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a dejte no, ne obračejte besed.še enkrat pejte skoz moj post pa preberte to kar dejansko piše in si ne delat nekih svojih zgodbic v glavi!
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

ah, lahko rečem da prihajam s podeželja. in spet tu vidim čisto posploševanje. ljudje na podeželju so razgledani vedno bolj. razumljivo je, da osemdesetletne babice, ki so bile vzgojene v zelo konezrvativnih družinah, ne bodo ravno odprte za vse novo. vendar se svet gradi na mladih in mladi so odprti za nove stvari. in zato tudi podeželje ni nerazgledano.
prosim lepo, tudi tu imamo šole in tečaje in dvorane in nevemkajševse.
in tudi tu imamo trgovine in avtomobile, da se peljemo tudi 100km do MBja ali LJ.
in vedno več ljudi je, ki se radi selijo na podeželje, ker je mestni zrak in hrup obup. in tudi sama grem zdaj študirat in mi niti na misel ne pride,da bi ostala v mestu. je preveč lepo tu. in s takimi ljudmi, ki se vrnejo po študiju, se tudi podeželje čedalje bolj razvija.
:roll:
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

*purple* napisal/-a:mogoče se sliši kruto, ampak enostavno je to dejstvo.ni za vse enako, to je absolutno res, vendarle v enih hribih, kjer še telefon ne seže (signal, da nou pomote) kaj šele internet, pač so manj razgledani.tud v mestih seved aobstajajo zelo verni ljudje, toda na podeželju se mi zdi vseeno drugače.že zato ker so drugače navajeni.je pa res, da so mogoče podeželski ljudje bolj vajeni trdega dela.no, tist mogoče bi kar črtala, sploh če so iz kmetije.
je pa res kar si rekla.Življenje, podeželske ljudi vedno bolj pahuje v mesta.Ali mlade, ker si s podeželstvom (poljedelstvo, kmetijstvo ipd.) dandanes že težko pomagajo.ampak fanatiki, ki pa nočejo nikamor pa pač za vedno ostanejo ozkogledni in iz tuka potem nastajajo razna čudna merila iz vseh podorčji.in eno je bilo predstavljeno v tej temi, kako ozkogleden človek želi nekoga prepričati v nekej kar mu sploh ne paše ampak se njemu zdi to vseeno prav in prva točka za vstop v skupno življenje in pogoj.

sweet princes..ja oni res potrebujejo malo da so srečni.tdui v bovcu recimo če je že kdo bil imajo eno samo štcuno z oblekam (šport) pa so vseeno oblečeni.nam ljublajnskim ritim, je pa deset šopingcentrov premal.ampak jebeš, kukr je kdo navajen.ne obsojam nobenga, hočem pa povedat, da je razlika opazna.sploh kukr sem rekla, gor so za sočloveka pripraljeni stoprit veliko več, kot v ljubljani.
in ja, vikend na pol leta gor imam več kot dovolj. :D

sm si dobr prebrala ;)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jz prihajam iz manjšega mesta, pa mi je še to včasih odveč. Bi se kar odpeljala par kilometrov višje, kjer se začne čist nek drug svet. Meni je veliko boljše tam, čeprav je življenje na `pravem` podeželju veliko trše, je pa tudi veliko lepše, vsaj zame.
Uporabniški avatar
ursika_ursi
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a ursika_ursi »

Tud jaz sem imela probleme doma in posledično tudi sama s seboj...padla sem v depresijo, ki sem jo zdravila z antidepresivi in s super psihiatrom- zahvala gre njemu :) sem pa povedala fantu, nakar mi je on sam pomagal, da sem čim prej prišla do psihiatra...ozdravljena sicer še nisem čisto, je pa dosti dosti bolje...vse skupaj pa traja že dobri 2 leti..če mi ne bi lubi stal ob strani, ne vem če bi mi sploh uspelo.. :hearts:
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Da še jz neki prstavim: Kaj vi se zavedaste, da obstajajo vasi do 1000 prebivalci in ni nobene kmetije v vasi pa je še vedno to vas ?! Je res, da obstajajo vasi visoko gor v hribih in so v večini kmetijske ampak tud tisti ljudje so že pršli iz pradavnine.
In *sanja* ma čist prou. Ogromno ljudi iz mesta se seli na vas. In to večinoma taki ( usaj moje izkušnje so taki ), ki najprej vihajo nos nad tem, da je use za časom na podeželju in pol ko pridejo v vas- po usej možnosti si zgradijo še vikendico- pa mislijo, da držijo Boga za jajca. :roll: In taki mislijo, da lahko delajo kar hočejo. In te bi jz istrelila na Luno.
Da dodam še to. Upam, da ne bom nikoli živela v mestu. Če že moram bit v bližini nej bo to predmestje.
Mam sorodnike v Angliji in enkrat so pršli k nam na vas. In mali, ki ma 7 let vidi kravo. In me ceu začuden upraša, da če niso krave vijole barve. :wall:
Tolko o razgledanosti meščanov.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja mogoče se starejši ljudje selijo na podeželje, jer je lepše in ker so naveličani mestnega življenja.ali pa meščani na obrobja, ker so predvsem nepremičnine bolj dostopne, tako zemlja, kot stanovanja ali dograjene hiše.Nihče pa ne gre na deželo, v kolikor nima namena in želje kmetovanja, ker mu je tam bolje (med bolje in lepše je razlika preden se kakšen vtakne).
valda, da hodijo ljudje iz vasi in iz podeželja vedno več v mesta, konec koncev imaš v mestih tako službe kot večje materialne prodajalne in vse ostale potrebne stvari, če se hoče nekdo socializirat.v kmetovanju dandanes ni več takega dobička, kot je bil nekoč.samo zdaj poglejte.Toča potolkla ves pridelek, kaj boš pa zdaj?In valda, ljudi žene stran od bede in želijo nekaj več in nekaj fiksnega.sploh mladi.vedno manj je tistih, ki so registrirani kmetje, sploh če ne gre iz roda v rod je precej težko da se kdo prične s tem ukvarjat.

p!ka, govorimo o manjših vaseh ne o skorajda malih mestih.o vaseh daleč stran od vsega.Logično da bo razlika med večjo vasjo in malo in razlika med obema vasema in mestom.
sem povedala, imam cel kup poznanih ljudi in družbe v malem slovenskem mestecu, katerga bi lahko skorajda po kapaciteti prebivalstva res proglasili za malo večjo vas.In vem kako tam poteka življenje in tudi vem, da je večina vseh tistih ki so hodili v ljubljano v šolo, tudi ostala v ljubljani in se zaposlila.tam pač nimajo kaj počet in jih nič drugega več ne vodi tja kot slastna goveja juha v nedeljo pri starših.
in tudi karakterno so popolnoma drugačni od ljubljanskih srajc.dala bi roko v ogenj za vse ki so mi dosti blizu, da ti nebi bili nikoli fouš uspeha, ampak bi bili resnično veseli zate iz srca.pomoč soljudem, samo druženje, potrebe, navade.vse je drugačno.In seveda tudi razmišljanje.In na splošno gledano preko ljudi ki jih poznam tu v ljubljani in tam, lahko rečem da je ljubljanski folk res bolj razgledan, ampak oni,so pa veliko bolj srčni ljudje.In poleg tega, tudi ne razumejo določenih mestnih zadev.
ne pljuvam ne po enih ne po drugih, ampak vseeno povem da je razlika očitna.Tu sem se pač navadila na tak folk, tam na tak.
druge izbire praktično ni.vseeno je pa razlika očitna.tudi v pogovorih.Kot se tu pogovarjam in o različnih tematikah, se gor težko.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Dobro, ta tema se je izrodila v kreganje o zdravi kmečki pameti, ampak jst se bom vseeno navezala na prvi post.
Ne vem, zakaj ste vse nastrojene proti fantu in njegovim pogojem, če sta si pa s punco v tem precej podobna. Ne bom se spuščala v verski pogoj, ker se mi ne da razpravljat o tem, pa veliko lažje je argumentirat problem stalnega bivališča :)

On noče živet v mestu, zato ji je postavil pogoj, da se preseli k njemu. Hkrati ona vrača s svojim pogojem, da na kmete pa že ne gre živet. Lahko bi rekli, da gliha vkup štriha, ne pa da je on prasec ona pa revica.

Oba sta čisto glih, ker imata ustvarjeno neko predstavo o tem, kako naj bi njuno življenje potekalo. Ampak ker se njuni načrti ne ujemajo in ker noben od njiju ni pripravljen popustit, zveza prihodnosti nima.
Brezveze je tukaj iskat krivca, vsak človek si mora pač poiskat partnerja, ki mu odgovarja, ne pa slepo vztrajat z nekom, če se že iz aviona vidi, da ne bosta nikoli mogla ustvarit skupnega življenja, ker se želje preveč razlikujejo.
Odgovori