jst že vidim jasno razliko med mojo družbo v ljubljani in tisto v Bovcu.in če naredim en povzetek je recimo ljubljanska bolj egoistična in hinavska od bovške, bovška pa manj razgledana od ljubljanske.
Zelo dobro napisano

jst že vidim jasno razliko med mojo družbo v ljubljani in tisto v Bovcu.in če naredim en povzetek je recimo ljubljanska bolj egoistična in hinavska od bovške, bovška pa manj razgledana od ljubljanske.
jagoda-malina napisal/-a:Nikjer ne piše, da na podeželju niso razgledani. Jaz mislim, da gre vse bolj v obratno smer, da so na podeželju vedno bolj, v mestih pa vedno manj. Sicer sem tudi sama meščanka, ampak povprečno imam boljše izkušnje z ljudmi iz podeželja kot z meščani. In kar nekaj hudo vernih poznam tudi iz mesta.
*sanja* napisal/-a:Tema sicer ni bila namenjena temu, da komenitramo razgledanost mestnih in vaških ljudi, ampak moram popraviti *purple*, ki pravi, da se ljudje selijo iz podeželja v mesto... Že nekaj časa je opazno prav nasprotno; meščani se selijo v vaške okoliše, ki postajajo vedno bolj podobni mestnemu okolju.
*purple* napisal/-a:mogoče se sliši kruto, ampak enostavno je to dejstvo.ni za vse enako, to je absolutno res, vendarle v enih hribih, kjer še telefon ne seže (signal, da nou pomote) kaj šele internet, pač so manj razgledani.tud v mestih seved aobstajajo zelo verni ljudje, toda na podeželju se mi zdi vseeno drugače.že zato ker so drugače navajeni.je pa res, da so mogoče podeželski ljudje bolj vajeni trdega dela.no, tist mogoče bi kar črtala, sploh če so iz kmetije.
je pa res kar si rekla.Življenje, podeželske ljudi vedno bolj pahuje v mesta.Ali mlade, ker si s podeželstvom (poljedelstvo, kmetijstvo ipd.) dandanes že težko pomagajo.ampak fanatiki, ki pa nočejo nikamor pa pač za vedno ostanejo ozkogledni in iz tuka potem nastajajo razna čudna merila iz vseh podorčji.in eno je bilo predstavljeno v tej temi, kako ozkogleden človek želi nekoga prepričati v nekej kar mu sploh ne paše ampak se njemu zdi to vseeno prav in prva točka za vstop v skupno življenje in pogoj.
sweet princes..ja oni res potrebujejo malo da so srečni.tdui v bovcu recimo če je že kdo bil imajo eno samo štcuno z oblekam (šport) pa so vseeno oblečeni.nam ljublajnskim ritim, je pa deset šopingcentrov premal.ampak jebeš, kukr je kdo navajen.ne obsojam nobenga, hočem pa povedat, da je razlika opazna.sploh kukr sem rekla, gor so za sočloveka pripraljeni stoprit veliko več, kot v ljubljani.
in ja, vikend na pol leta gor imam več kot dovolj.