z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ročna prtljaga je lahko težka do 8 kg. Npr. prenosnik, adapter, pa še kšne malenkosti.
Jaz sem iz Pariza do Ljubljane šla z vlakom, saj sem mela vsaj 30kg težak kovček. :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Kitten napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Meni so v Carigradu tehtali tudi ročno prtljago. Bila je primernih dimenzij, ampak pretežka, zato je morala dol.
Pozanimaj se ...

O groza prou ne morem verjet, cist vsak ma drugace, ko bi to le bla neka pravila ki veljajo za vse, ne pa da je tko kot se jim sprdne :S no hvala za informacijo, torej moram tud to tehtat :D :eek:
Hm, jz pa lahko verjamem..men so zaenkrat vedno tehtali tudi rocno prtljago.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

sončk napisal/-a:Ročna prtljaga je lahko težka do 8 kg. Npr. prenosnik, adapter, pa še kšne malenkosti.
Jaz sem iz Pariza do Ljubljane šla z vlakom, saj sem mela vsaj 30kg težak kovček. :)

a zato da nisi plačevala na letališču :D ? Čene za na letalo maš lahko do 20kg, se spomnem da jst sm mela do nule točno, kašno olajšanje je blo tkrt :P
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

A je kera tukaj že potoval z Air france? Sem malo gledala in so zelo nizke cene (npr. 88 evrov za pariz z že vštetimi taxami). To naročiš prek neta in prevzameš kje karto? Pa a so dejansko tok poceni karte, al ti potem še kaj zaračunajo? Kakšna so letala, a je varno letet z njimi, glede na cene?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:lach:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:31, skupaj popravljeno 1 krat.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

A kej veš, če naročiš iz Brnika do cilja, če prevzameš karto na Brniku? (najbrš ane) Se pravi so dejansko tolk poceni..ja super ane. :D
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

bubabiba napisal/-a:A kej veš, če naročiš iz Brnika do cilja, če prevzameš karto na Brniku? (najbrš ane) Se pravi so dejansko tolk poceni..ja super ane. :D
Če kupuješ preko neta, si karto sama sprintaš, oz. tisto sploh ni karta, ampak samo potrdilo neke vrste - dobiš neko kodo s katero greš potem na check-in.

Glede AirFrance varnosti nisem zihr, so pa povezani s KLM podjetjem, ki ima baje statistično najmanj letalskih nesreč; plus dokaj "mlado" oz. moderno floto imajo (vsaj tako sami pravijo).
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Hvala. :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Hm, kako je če vzameš npr. nekoga 14,15- letnega s sabo na letalo? Rabš kakšno potrdilo?
Bi vzela sestrično s sabo, pa ne vem kak to poteka...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

včasih si mogu met privoljenje staršev, da gre lahko njihov froc s tabo v tujino (pa ne samo za na letalo, ampak tudi za čez mejo). nardil si ga na občini v 5. minutah, prisotna bi mogla bit ti in starš. dandanes pa ne vem več kako je s temi stvarmi.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

*mala* napisal/-a:Hm, kako je če vzameš npr. nekoga 14,15- letnega s sabo na letalo? Rabš kakšno potrdilo?
Bi vzela sestrično s sabo, pa ne vem kak to poteka...

Odvisno od letalske družbe... Js sm hotla sestrco na Irsko s sabo vzet (oz. prišla bi kasneje sama, skup bi šle pa domov) pa je blo pol tkole: Za Easyjet je bla dost stara (nad 14 let), da je letela, torej bi lepo pršla do Londona, naprej bi šla z Rynairom. Vse lepo in prav, punca lahko leti, vendar morajo biti njeni starši oz. skrbniki na letališču dokler letalo ne vzleti. No, ker tastari ne misliljo it v Anglijo gledat, kako bo tamala vzletela, ne bo nč s tem. Bo še mal zrastla, pol ma pa obljubljeno eno supersestrsko potovanje, do takrat bo pa fovšarijo zganjala... :D
Drugače je pa pri večini letalskih družb tko, da če imajo zraven polnoletno osebo pa dovoljenje staršev lahko letijo. Tamala je s staro mamo pri šestih letela v Kanado pa sploh niso nč gledal dovoljenj, ker sta se priimka klapala...
Mislim da ne bi smelo biti težav s tem. Pa fajn se mejta!
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a !Katja! »

hej

mene pa zdaj nekaj muči glede kovčkov...v Ameriko letim z enim kovčkom ki tehta manj kot 20 kg nazaj pa bi se vrnila z dvema?kje morem zaj to doplačat za tega drugega al kaj? pa kolko bi me to potem neki prišlo?

hvala, čao
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

^Kukr jst vem, imaš lahko dva, tri kovčke..., ampak mora bit vsak težek toliko, kot je predpisano. Vsaj tko je blo takrat, ko sem jst letela v Kanado (sva mela s fantom vsak dva kovčka). Doplačaš samo tisto, kar je nad mejo na posameznem kovčku.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Perchy »

kar pa stane kar dosti, ker ti vsak kilogram zaračunajo...v ekonomskem razredu imaš lahko 20kg prtljage...ostalo zaračunajo 1% povratne letalske karte prvega razreda... to se je mojemu frendu zgodil in zato je rajši poslal prtljago v slovenijo po dhl, ker ga je prišlo ceneje, ker drugače bi plačal okoli 300evrov ali več :-)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

frigga napisal/-a:^Kukr jst vem, imaš lahko dva, tri kovčke..., ampak mora bit vsak težek toliko, kot je predpisano. Vsaj tko je blo takrat, ko sem jst letela v Kanado (sva mela s fantom vsak dva kovčka). Doplačaš samo tisto, kar je nad mejo na posameznem kovčku.
Mislim, da je kar "splošna tarifa" za lete čez lužo - 23 kg/kovček(v "economy" razredu), lahko se ima s sabo 2 (checked baggage) in 1 manjšo torbo (določenih mer), ki se jo nese v kabino.
Odgovori