Jaz sem iz Pariza do Ljubljane šla z vlakom, saj sem mela vsaj 30kg težak kovček.

Hm, jz pa lahko verjamem..men so zaenkrat vedno tehtali tudi rocno prtljago.Kitten napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Meni so v Carigradu tehtali tudi ročno prtljago. Bila je primernih dimenzij, ampak pretežka, zato je morala dol.
Pozanimaj se ...
O groza prou ne morem verjet, cist vsak ma drugace, ko bi to le bla neka pravila ki veljajo za vse, ne pa da je tko kot se jim sprdne :S no hvala za informacijo, torej moram tud to tehtat![]()
sončk napisal/-a:Ročna prtljaga je lahko težka do 8 kg. Npr. prenosnik, adapter, pa še kšne malenkosti.
Jaz sem iz Pariza do Ljubljane šla z vlakom, saj sem mela vsaj 30kg težak kovček.
Če kupuješ preko neta, si karto sama sprintaš, oz. tisto sploh ni karta, ampak samo potrdilo neke vrste - dobiš neko kodo s katero greš potem na check-in.bubabiba napisal/-a:A kej veš, če naročiš iz Brnika do cilja, če prevzameš karto na Brniku? (najbrš ane) Se pravi so dejansko tolk poceni..ja super ane.
*mala* napisal/-a:Hm, kako je če vzameš npr. nekoga 14,15- letnega s sabo na letalo? Rabš kakšno potrdilo?
Bi vzela sestrično s sabo, pa ne vem kak to poteka...
Mislim, da je kar "splošna tarifa" za lete čez lužo - 23 kg/kovček(v "economy" razredu), lahko se ima s sabo 2 (checked baggage) in 1 manjšo torbo (določenih mer), ki se jo nese v kabino.frigga napisal/-a:^Kukr jst vem, imaš lahko dva, tri kovčke..., ampak mora bit vsak težek toliko, kot je predpisano. Vsaj tko je blo takrat, ko sem jst letela v Kanado (sva mela s fantom vsak dva kovčka). Doplačaš samo tisto, kar je nad mejo na posameznem kovčku.