Plače v Sloveniji: kdaj bomo v EU?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

/\/\4t3j napisal/-a:
inaa napisal/-a:nikol ne bojo take k u eu...bo treba pa kr mal cez mejo it za bolse dnarje :D

Se strinjam........zakaj pa imamo EU, če ne za to, da si poiščemo boljši kraj za življenje.

In otroci bodo najbrž veseli, ko jih boš zvlekel stran od prijateljev :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

ana27 napisal/-a:
Privoščim si, kar si pač želim. Če si želim nekaj fancy je pač za to treba kakšen mesec šparat, drugače pa živim kot vsak drugi povprečen Slovenec. 2x na leto počitnice in to je to.

Me ne zanima kdo si, imam pa občutek, da nekdo, ki mu je bilo vse postlano - dano, zato pa lahko uživaš. In povprečen Slovenec si počitnic ne more privoščiti 2x letno.[/quote]

Povprečna slovenska družina ima dva avtomobila (in to ne slaba), vsak slovenec svoj mobitel, pa v nakupovalnih centrih je velik problem najt parkplac (ne glede na uro). Nekateri si pa pač privoščijo dvakrat na leto počitnice, pa zato mogoče nimajo vsak mesec novih čevljev.
Presojat standard samo po enem kriteriju se mi zdi neumno, ker vsi ljudje nimamo enakih prioritet. Če bi kdo videl moj mobitel, bi mi verjetno zrihtal socialno podporo.Pa nisem noben občinski revež.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

pri nas ne bodo nikol plače višje, ker mamo kretene na oblasti, žalostno je pa to, da smo jih mi gor postavli.
na živce mi pa gre to da eni cenjo samo ljudi, ki imajo fax.
jz imam trenutno V. stopnjo, službe ni šans da je dobim razn če mam od 3-10 let delovnih izkušenj.
na fax se mi po pravici ne da, ker pač nisem nek tip k bi se učila 3-4h na dan in več ob izpitih, ampak vem da bom mogla it, ker s tako izobrazbo žal ne morem kupit stanovanja in načrtovat družine.

in povprečna družina ne vem če si lahko privošči dva dobra avtomobila in 2x počitnice na leto.

4-članska družina, oba starša s povprečno plačo 1.342,80€ (povprečna plača za mesec februar 08) si ne moreta privoščit 2 dobra avtomobila. če računamo da je cena za "dober" avto minimalno 10.000€ je to skupi 20.000€ in kako si to prvoščš? samo na leasing.
use kar uzameš na kredit zame ne pomen da si prvoščš, ker žal nimaš dnarja za to in pač ni druge varjante kot kredit, ki ga preplačaš še pa še...

me pa prou zanima kok je družin v sloveniji kjer imata oba starša povprečno plačo 1342,80€, vsi vemo kdo dviga povprečje...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Povprečna plača 1342.80€ je bruto. Ker vem, da je neto povprečna plača okrog 800€.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

vem da je bruto plača. sj to nč ne spremeni, kvečjemu še teži prideš do dveh dobrih avtomobilov s 1600€ skupi partnerja.
če odštejemo stroške mesečne stroške za stanovanje/hišo (ki niso majhni) res ne vem na kakšn način pridš do teh dobrih avtomobilov.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

jullia_ napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
Povprečna slovenska družina ima dva avtomobila (in to ne slaba), vsak slovenec svoj mobitel, pa v nakupovalnih centrih je velik problem najt parkplac (ne glede na uro). Nekateri si pa pač privoščijo dvakrat na leto počitnice, pa zato mogoče nimajo vsak mesec novih čevljev.
Presojat standard samo po enem kriteriju se mi zdi neumno, ker vsi
ljudje nimamo enakih prioritet. Če bi kdo videl moj mobitel, bi mi verjetno zrihtal socialno podporo.Pa nisem noben občinski revež.

Povprečna Slovenska družina ima dva avtomobila ja, in to zato ker danes niso več službe od 6-14 kot včasih, ampak trajajo vse do 18 (sicer ne pri vseh), deljeni delavni časi,... In potem je nujno, da oddrviš čimprej domov, da ti otroci prej ne zaspijo kot te vidijo. Poleg tega so razen v mestih ukinjeni že vsi avtobusi, ker ima vsak drugačen delavnik,...
2 avtomobila na držino ni luksuz, ampak nuja. Ima pa povprečna Slovenska družina 2 kredita.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

*zeljka* napisal/-a:pri nas ne bodo nikol plače višje, ker mamo kretene na oblasti, žalostno je pa to, da smo jih mi gor postavli.
na živce mi pa gre to da eni cenjo samo ljudi, ki imajo fax.
jz imam trenutno V. stopnjo, službe ni šans da je dobim razn če mam od 3-10 let delovnih izkušenj.
na fax se mi po pravici ne da, ker pač nisem nek tip k bi se učila 3-4h na dan in več ob izpitih, ampak vem da bom mogla it, ker s tako izobrazbo žal ne morem kupit stanovanja in načrtovat družine.

in povprečna družina ne vem če si lahko privošči dva dobra avtomobila in 2x počitnice na leto.

4-članska družina, oba starša s povprečno plačo 1.342,80€ (povprečna plača za mesec februar 08) si ne moreta privoščit 2 dobra avtomobila. če računamo da je cena za "dober" avto minimalno 10.000€ je to skupi 20.000€ in kako si to prvoščš? samo na leasing.
use kar uzameš na kredit zame ne pomen da si prvoščš, ker žal nimaš dnarja za to in pač ni druge varjante kot kredit, ki ga preplačaš še pa še...

me pa prou zanima kok je družin v sloveniji kjer imata oba starša povprečno plačo 1342,80€, vsi vemo kdo dviga povprečje...

Se popolnoma strinjam s tabo. Povprečje dviga tistih par ljudi, ki si lastijo pol Slovenije,... A ti so zame kradljivci, na pošten način ne moreš toliko zaslužit.
Velik je odstotek tistih, ki delajo za minimalno plačo.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Ah. Sj js vem, da sem revež. :D Dobr zdej še prek študentskega servisa delam.. ..

Pogovarjajo se o zvišanju plač delavcem, naj kakšno vržejo še o zvišanju plač študentom. Vendar ne.. ane, oni so zadovoljni tudi npr. z 2, 25 eur/h.

Za malico si gre kupit en jogurt (1,17 eur), 1 sirovko (1 eur). Južna v nebesih, večerja pa na marsu.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

kr.ena napisal/-a:Povprečna plača 1342.80€ je bruto. Ker vem, da je neto povprečna plača okrog 800€.

Tam nekje ja. Neto je nekaj čez 800 eur. Ampak koliko je sploh tistih, ki ga dobijo? :cry:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

A ni v SLO tako, če že nimam za stanovanje, si bom kupil vsaj avto.

Menim, da je v SLO velik odstotek avtomobilov kupljenih na kredit.

Veliko pa je takšnih, ki enostavno hočejo imeti dober avto (Slovenska bolezen) pa četudi nimajo kaj jesti.
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Ni glih sam slovenska bolezen. Pristasi te misli so tud cigani :wink:

Pac eni vlagajo v avte, drugi v oblacila, tretji v zdravo prehrano, cetrti v potovanja... Konec koncev je od vsakega posameznika odvisno, katere stvari so mu prioritetne.

Se mi pa zdi res tole nenehno zvisevanje cen mocno bolano. Ce grejo cene gor, naj gredo se place. Ce ze moramo met evropske cene, mejmo se evropske place. Zakaj se mora kle pr tazadnjem pr nas zmer ustavit?
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Jaz zase upam povedati, da imam visoko izobrazbo, sem redno zaposlena v komerciali.
Zaslužim 650 eur mesečno. Najemnina za stanovanje znese 300 eur, ostali stroški 130 eur. Ostane mi še 220 eur za hrano, stroške avtomobila, osebno higieno,...
Lahko si predstavljate koliko mi ostane za dopust, kako si želim imeti družino,...
Vem, da jih je veliko, ki zaslužijo še manj, imajo pa še več stroškov.

Tako, da ne mi govoriti kako se v Sloveniji lepo živi.
Kupujem si samo tisto kar je nujno. Nobenega razkošja,...
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

ana27 napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:
inaa napisal/-a:nikol ne bojo take k u eu...bo treba pa kr mal cez mejo it za bolse dnarje :D

Se strinjam........zakaj pa imamo EU, če ne za to, da si poiščemo boljši kraj za življenje.

In otroci bodo najbrž veseli, ko jih boš zvlekel stran od prijateljev :roll:

Glej nič nimam proti tebi samo res nehaj s takimi primitivnimi.
Pač se odloči:
1. boš raje, da nimaš dnarja in bo otrok obdržal svoje prijatelje
2. odpelji ga kam kjer boste vsi bolj lagodno živeli ampak otrok si bo pač primoran poiskati nove prijatelje.

Mislim res si dala tak primer, da mi je kar slabo.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

sanjaanja napisal/-a:Veliko pa je takšnih, ki enostavno hočejo imeti dober avto (Slovenska bolezen) pa četudi nimajo kaj jesti.

To je res žalostno ja, ampak pač, prioritete. Slovenci za avtomobil(e) zabijemo tretjino mesečnega zaslužka, kar je ogromno.

V idealni družbi bi bili vsi poklici enako spoštovani in vsi enako plačani, ampak ta idealna družba ni realna. Medtem ko bi enako spoštovanje vsem poklicem moralo veljati, so razlike med plačami nujne. Normalno je, da imajo višji položaji, ki s sabo prinesejo večje odgovornosti, višje plače, saj s tem zagotovimo, da do njih pridejo res najbolj sposobni.

Dvig plač ne bo dokler bo trenutno stanje šlo na roko tistim na najvišjih položajih. Oni postavljajo zakone in oni odločajo o tem, kako bo kapital porazdeljen.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

g00fy_qa napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:Veliko pa je takšnih, ki enostavno hočejo imeti dober avto (Slovenska bolezen) pa četudi nimajo kaj jesti.

To je res žalostno ja, ampak pač, prioritete. Slovenci za avtomobil(e) zabijemo tretjino mesečnega zaslužka, kar je ogromno.

.

khm, zdej nevem kaj so za vas dobri avtomobili, ampak dejstvo je da se avto nekak pač rabi.recimo enih par let nazaj ko smo mi menjal avto iz vsega zrukanega na malo boljšega, smo zaradi manjših denarnih zmožnosti kupili rabljen avto.Na servis če je avto kul, smo čakali en tedn, tok da je rok za reklamirat avto že potekel.Ko smo dali avto na servis so ugotovili da je bil totalka karamboliran in da je popravljen sam za silo-pač tok da se drži.Celotno popravilo nas je koštalo 1,5 miljona tolarjev, skorajda več kot smo dali za avto.In ko smo malce prešli iz tega šoka in ko je bil avto zrihtan smo ga prodali.In kupili avto nov iz salona.Tako da če pogledaš glede takih stvari, se mi ne bomo nikoli več odločili za rabljen avto ampak vedno iz salona, pa če je treba dat tretjino dohodka, ali ne.
Prav tako pa ponavad gledamo na to da bo avto funkcionalen, dost velik za vse, da bo manj žrl, da bo varen...Lih mal taki ne stanejo.Pa da ne bo pomote, mamo neke povprečne avte-mi imamo peugota 307, fant je kupil pa Opel Merivo.oba sta nam nujno potrebna in oba sta iz salona.

drgač pa nevem kdo dviguje povprečje slovenskih plač, ker kar naokoli poznam, mislm da ni noben povprečen, ampak vsi podpovprečni.
zdi se mi pa neumno vse to kar se dela.ampak bolje itak ne bo nikoli.. :?
Odgovori