izzie napisal/-a:Ja, če je na faksu omejitev, potem je tak..
Se mi ne zdi fer.. Ko sm js to vprašala psihologinjo mi je rekla da prvo upoštevajo une k so dali pod prvo željo, kr nism vedla al dat na 1. mesto en faks al drugi in sm dala pol unga k zahteva manj točk..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
[vanessa] napisal/-a:Se mi ne zdi fer.. Ko sm js to vprašala psihologinjo mi je rekla da prvo upoštevajo une k so dali pod prvo željo, kr nism vedla al dat na 1. mesto en faks al drugi in sm dala pol unga k zahteva manj točk..
To ti je rekla una ta mlada, al kristinca? Ker tista ta mlada je nam lepo razložla:
Če na faksu ni omejitev, imajo prednost tisti, ki so faks napisali pod 1. željo, šele potem zapolnijo z ostalimi...
Če je na faksu omejitev, smo vsi (1., 2., 3. želja) enakovredni...
tiste, ki greste na vpogled maste ful velik možnosti, da so se zmotli, ker te se motijo kot po tekočem traku. Je pa fajn imet nekoga ob sebi, ki zadeve obvlada. se spomnem svoje mature, ko mi je tud malo manjkalo povsod do višje ocene in, če bi pri slovi napisala tiste fakin vejce bi bila pred dvma letoma sprejta redno na psiho tko pa naj bi šla zk izredno na psiho, če bo drugi krog
Dame mas quiero mas De esa bendita forma en que me miras Solo tu, solo yo Caricias que me roben la razon
[vanessa] napisal/-a:Se mi ne zdi fer.. Ko sm js to vprašala psihologinjo mi je rekla da prvo upoštevajo une k so dali pod prvo željo, kr nism vedla al dat na 1. mesto en faks al drugi in sm dala pol unga k zahteva manj točk..
To ti je rekla una ta mlada, al kristinca? Ker tista ta mlada je nam lepo razložla: Če na faksu ni omejitev, imajo prednost tisti, ki so faks napisali pod 1. željo, šele potem zapolnijo z ostalimi... Če je na faksu omejitev, smo vsi (1., 2., 3. želja) enakovredni...
Ma kaj si ti napisala?
Ne ne, una druga mi je rekla.. Sm jo prašala to zto kr se nism upala odločit al it tja kamr si želim al it tja kjer je manj točk, in pol sm dala ekonomijo k ma manj točk. In mi je še rekla da naj dobro razmislim k se lahko fajn zajebem glede teh mest. Ful doro, da nam dajo napačne informacije
Slovenščina ima ponavadi vedno oemjiteu.. Čene pejdi pogledat na dijaški.net kolko jih je upisanih in če jih je preveč pol že veš pr čem si
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
jemina napisal/-a:tiste, ki greste na vpogled maste ful velik možnosti, da so se zmotli, ker te se motijo kot po tekočem traku. Je pa fajn imet nekoga ob sebi, ki zadeve obvlada. se spomnem svoje mature, ko mi je tud malo manjkalo povsod do višje ocene in, če bi pri slovi napisala tiste fakin vejce bi bila pred dvma letoma sprejta redno na psiho tko pa naj bi šla zk izredno na psiho, če bo drugi krog
Jaz sem dobila danes pošto z rica in v petek grem že v lj s sabo imam dve diplomirani sorodnici, ki se res razumeta v to..tako da ne grem nekaj na blef gledat.. koliko sem se še pozanimala..lani je bilo odobrenih 80%..vse, ki vam kaj manjka, je res dobro iti zato pogledat! Za tisto, koliko sem prebrala na ricu pa ko tretji ocenjevalec pogleda polo, če daš ugovor..če oceni za nižje..potem je pač ugovor zavrnjen in se ohranijo točke, ki so bile na začetku..mislim, da je to letos na novo in je res super..tako lahko gre vse le na boljše.
Sem to, kar sem. Drugih je že tako ali tako preveč.
gaby_ napisal/-a:[ ampak se potem vseeno upošteva boljša ocena! torej, če je prvič ocenjeno s pet, po pritožbi pa s 4, je ocena vseeno pet. vsaj tako so nam na šoli povedali.
To pa ni res.
ja jst tut dvomim da se ti boljša ocena ohran možn da si zamenjala z izbolševanjem mature...?
nam so tako na šoli povedali. in ne, nisem zamešala z izboljševanjem mature. mogoče so nam pa dali napačne informacije. jaz sama ne vem, in se tudi ne zanimam za to, ker ne mislim na vpogled, čeprav mi manjka ena pri slo in dve pri kem.
V tem postopku izvedenec pregleda dokumentacijo kandidata, ki je vložil ugovor (vse naloge oz. vse
izpitne pole kandidata), preveri pravilnost ocenjevanja in poda izvedensko mnenje. DK SM pregleda
dokumentacijo kandidata in potrdi izvedensko mnenje. Na podlagi potrjenega mnenja Državni izpitni
center pripravi ponovni izračun izpitne ocene. Če je ponovno izračunana ocena višja od prvotno dodeljene,
sprejme DK SM sklep o utemeljenosti ugovora in določi novo oceno, kandidatu pa se vrne plačani pavšalni
znesek za stroške ugovora. Če je ponovno izračunana ocena enaka ali nižja od prvotno dodeljene, se ugovor zavrne
To jst tko razumem, da se ocena pač ohrani in se ne zniža. Kopirano iz RIC-a drgač.
Mene nek zanima.. Recimo, da mi najdejo se eno piko, kar pomeni, da imam eno oceno visje in imam potem vec moznosti za na faks. Sam ce js ze prej dobim domov posto, da nisem sprejeta na faks, ker mam premal pik, pol padem v drugi krog z novim stevilom pik?