Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Lih to sem hotela vprašat:)
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

Nisem zihr (ni prijateljica, samo kolegica s faksa), ampak je še nikoli nisem videla kadit :nixweiss: ..
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a UTRINEK »

Mene pa nekaj zanima! Pri prejšni škatlici tabletk sem jemala tudi antibijotike kateri zmanjšajo zaščito. Zato v tistem času nisem imela spolnih odnosov, za stoprocentno varnost. Ko sem z antibiotiki končala sem tabletke pila še dva tedna. Sedaj mam pavzo, v petek začnem z novo škatlico. Ali so spolni odnosi sedaj varni ali je potrebna še vedno dodatna zaščita?
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Mene pa nekaj zanima! Pri prejšni škatlici tabletk sem jemala tudi antibijotike kateri zmanjšajo zaščito. Zato v tistem času nisem imela spolnih odnosov, za stoprocentno varnost. Ko sem z antibiotiki končala sem tabletke pila še dva tedna. Sedaj mam pavzo, v petek začnem z novo škatlico. Ali so spolni odnosi sedaj varni ali je potrebna še vedno dodatna zaščita?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Jaz bi se na tvojem mestu dodatno zaščitila še do konca pavze, z jemanjem tablet iz nove škatlice pa ne več.
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

metuljčica* hvala ti :bussi:
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a LovelyM »

Najlažje je izgovor iskat v KT, mene so tudi mučili nenavadni astmatični napadi kakšen mesec pa sem prenehala kaditi(1 škatlica na 2 dni, 5 let) in ni več sledu o čem takem pa tudi jemljem KT, tko da najprej je treba tudi kej drugega se vprašat preden nehate jemat kontracepcijske tabletke.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Saj ne, da so krive za vse. So pa tipične težave zaradi kontracepcijskih tabletk glavoboli, utrujenost in menjava razpoloženja. In, če se kaj od tega (ali kaj drugega), pojavi prvič pri tabletkah, mislim, da je odgovor na dlani. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
Popolnoma nič takšnega ne počnem. Seveda imajo stranske učinke, obstaja možnost zapletov,... Ampak še vedno pa bolj verjamem ginekologom, ki pravijo, da so vse te punce, ki so umrle (kao zaradi tabletk) imele že prej težave, ki so jih tabletke samo še potencirale, niso pa povzročile nečesa, česar prej ni bilo, kot pa mrhovinarskemu Svetu na Kanalu A, kjer bi itak smrt lastne mame prodali za večjo gledanost.
.

ja ampak dokazano ni da so umrle in ni dokazano da niso umrle zaradi KT.In to je vse kar želim povedat, da ne vemo in verjetno še kar nekaj časa ne bomo.
enkrat, pa že neki časa nazaj je bil na eni izmed televizij celo prispevek, da naj ginekologi sploh nebi smeli predpisevat KT kadilkam, ker trojno slabše vplivajo na njihovo zdravje.
mrhovinarski vet kanala A, al pa mrhovinarski svet kateregakoli medija.Žal, brez medijev danes tudi ti nebi vedela pol stvari ki ti lahko prekleto pridejo prav.

1. Je dokazano, da so umrle :)
2. To, da iz televizijskega prispevka izveš, da čiki in tabletke ne gredo skupaj, je žalostno, ker piše v navodilih in v brošuri, ki jo dobiš ob izdaji recepta.
3. Mediji so pomembni, ampak majkemi, da v Svetu še nisem slišala nečesa, kar bi mi vsaj napol prav prišlo v življenju. Svojo kritiko te oddaje sem že napisala v ustrezni temi, ne bi se ponavljala. Nič ne rečem, naj obveščajo ljudi o dogodkih, če že ravno morajo, da pa folk potem svoje mnenje o kontracepciji bazira na besedah Marka Potrča in ne ginekologov, je pa absurdno.

*purple* napisal/-a:
Zato pa pravim, da je treba opazovat svoje telo in reakcije, ki jih organizem na vnos hormonov ima. In ni mi jasno, kako lahko ene kljub mesece trajajočim vmesnim krvavitvam, melanholiji, jokavosti, zastajanju vode,... še naprej veselo jejo tabletke in hkrati kurcajo dohtarje, ki kao ne opravljajo svoje dolžnosti. Pa je v resnici dolžnost pacienta opozoriti zdravnika na težave, ki jih opaža.

ker marsikatera sploh ne pomisli, da so kšne določene težave lih zaradi KT.Jst isto nisem ko sem fasala migreno.Že prej me je pomalo bolela glava usake tolk, potem pa res nisem razmišljala, da so lahko krive KT.Dokler si nisem stvari prebrala in počikirala.in sem zamnenjala pa je bilo z vsemi tabletami enako.
isto recimo utrujenost, jokavost itn...Sej ne morš točno vedet.

Ja tvoj problem, če ješ hormonske preparate brez branja navodil. In načeloma se jih prebere preden začneš jest zdravila, ne takrat, ko se stranski učinek že pojavi. Ravno to pravim, treba se je zavedat, da KT niso bonboni in pazit, da pravočasno opaziš, če je kaj sumljivo. Ne vem, zakaj mi sploh oporekaš.
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

[She.] napisal/-a:
trapa napisal/-a:
Punchee napisal/-a:
skinny napisal/-a:To imaš verjetno samo vmesne krvavitve, ki se zelo velikokrat pojavijo. Sama sem ji imela kakšen mesec, dva. Potem pa se je samo uredilo. :)

2 mesca vsak dan ???

2 mesca že krvaviš?

Moja Bf je tud mela fešto fuuul časa. Kr ni in ni nehaLa. :/

In kaj je pol nrdila??
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

julija....
prvo točko bom zignorirala :)
2.valda, da piše, marsikaj piše vsepovsod.ampak ne zdi se realno, dokler se neki zares ne zgodi.sej čiki ne gredo z marsičem pa vseeno čikamo in vseeno marsikaj vzamemo.Kukr vem ti kadiš in jemlješ KT, ampak si jasno seznanjena da tebi lahko petkrat bolj škodi.ti jemlješ naprej, jst ne, ker se mi nekako ne zdi vredno.
3.te novice ni bilo samo v svetu ampak tud na nacionalki in drugje.
in tudi svet pove kdaj kej pametnega, jst nebi kr tko posplošila da so zanič po celi črti.
in ena o ginekologih..Nobenga pametnega odgovora ni blo z njihove strani.proizvajalci yarine so se pa potuhnili.

4.še enkrat.ne gre za nebranje navodil.jst sm že seznanjena z vsemi stranskimi učinki in marsikatera, ampak dokler res ne slišiš ali doživiš da se je komu zglodilo, nekak take stvari "presilišiš".
in včasih ko postane sumljivo, je lahko že prepozno.tko da tle sm jst da je prej preventiva kot kurativa.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^Praviš, da so se proizvajalci potuhnili...

Kolikor vem, možnost tromboze je navedena med potencialnimi stranskimi učinki KT, a bi se potem morali po tvoje zagovarjati? :?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

se veda bi se morali zagovarjati če se je našlo toliko primerov in celo smrtni primer.
treba je najdt vzrok, ker mogoče to ni samo stranski učinek.Kot sem rekla, lahko da je šla ven slaba serija.karkoli je lahko.
in če je tolk velika možnost tromobze, mislim, da bi se tud te tablete mogle ukinit, oziroma ginekološke preglede opravljat bolj intentivno in jih pripisovat nepotencialnim kandidatkam za stranske učinke.
na trgu enostavno ne more bit nekaj kar je očitno nevarno.Ampak je pa res, da je treba stvari raziskat in pregledat in ugotovit točne vzroke!ampak se nič ne sliši, da bi kdo kaj preverjal.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Saj stranski učinki in kontraindikacije niso opisani zaradi lepšega. To so realni učinki, ugotovljeni v raziskavah, preden zdravilo pride na trg.
Razumem tipično človeško lastnost, da te stvari spregleda, dokler se kaj takega ne zgodi njegovi sosedi ali pač nekomu na tv. Ampak to ni krivda proizvajalca, ampak nas, ker premalo resno jemljemo navodila za uporabo.
Veste, da lahko Aspirin povzroči smrtno nevarno krvavitev v prebavilih? Boste zagnale galamo in zahtevale prepoved Aspirina takrat, ko bo A-kanal izbrskal en primer, kjer se bo to dejansko zgodilo? Do takrat si pa lahko zatiskate oči?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
SweetChica19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Lenart

Neprebrana objava Napisal/-a SweetChica19 »

Danes sem bila pri ginekologinji in mi je predpisala Femoden tabletke (prej sm 4 leta jemala Diane35). Rekla mi je, naj jih začnem jemati takoj po 7-dnevnem premoru. Z Diane35 nisem nikoli imela nekih težav, pač povečan apetit in zarad tega sm se ful zredila. Upam, da tudi s temi novimi ne bom imela težav. :) Predvsem to me skrbi, da mi ne pade libido. :D :twisted: Tiste, ki jemljete Femoden, kakšne izkušnje imate z njimi? :)
Zaklenjeno