Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a beretta »

trapa napisal/-a:Tako tvoje telo reagira na umetno uvajanje hormonov v telo.

Nič bat, samo redno naprej jemlji. Je reakcija precej normalna. ;)

o.k... ma mi je čist grozno, ker na vsake tolk časa zdej sam kšn mejhn košček vn prleti... Ker res nism navajena...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jullia_ napisal/-a:
OrangeLady napisal/-a:
ženska napisal/-a:Takih primerov je ogromno. Mnogo več, kot jih pride v javnost. Ginekologi tabletke predpisujejo kar vsevprek, brez, da bi te natančno pregledali.

mene pregledal SPLOH niso, isto ne kolegice..tko da ja, lahko bi mal bolj posvetil pregledom ne pa da predpisujejo KT vsepovprek

A ti pa nimaš ust, da bi ga vprašala, kako je s tvojim pritiskom, mu povedala za bolezni, ki jih imaš v družini....? Ene ste res neverjetne, zavedate se nevarnosti KT, pa jih kar jeste, čeprav vas mučijo dvomi.
Dohtar bo mogoče kriv za zaplete, krvni strdek boš imela pa ti. A ne bi bilo bolje preverit?

oni te že prašajo za bolezni ampak pregldajo do popolnosti (kri in to) te pa ne, pa te bi ubistvu morali!
In tud če boš stegnil usta boš bolj malo dosegel, razen če ne boš dajal privatnikov bajnih denarcev, katerih pa vsi enostavno nimajo!

Julija, ne razumem kako skos in skos skušaš spodbijat dejstva da so KT vseeno nevarne.pa ne samo zarad strdkov in teh težav ki so prišle v medije, ampak še zarad drugih katerih verjetno sploh poznamo še ne oziroma jih nam niso predstavili.
dokler smtr zaradi KT ni prišla v javnost, ni marsikdo vedel, da ga lahko kaj takega doleti.seveda prebereš navodila, ampak v navodilih od Aspirina tud piše svega, pa jst v življenju recimo (če se predstavim kot primer) nisem mela težav.Ko se bodo pa začele pojavljat in se bo to razvedelo, bom pa seveda tud jst mal bolj pomislna, da se take stvari res lahko zrealizirajo še prej kukr mislimo.
Tud recimo dost je primerov, ko kdo v družini oboli za rakom.Pa se gredo pol usi čćlani testirat, pa na preglede, preizskave in skos naprej od tega ko so izvedeli da imajo raka v družini.Pa je splošno jasno, da je najbolj razširjena bolezen.
skratka julija, ljudje smo pač tako narejeni in če je nekoga strah zaradi relanih dogodkov, to nikakor ne pomeni da dela paniko za brezveze.Četudi se je odločila kšna da je nehala jemat KT samo zarad tega kar je slišala zdej, je vseeno bolje, kot vnašat kemijo v telo.Men se zdi čist dost tehnt razlog in čist možno da se lahko zgodi marsikomu.
Uporabniški avatar
tinca987
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: celje-šentjur

Neprebrana objava Napisal/-a tinca987 »

js sem pa zdaj v dilemi če naj neham jemat kt al ne. vbistvu sem jih dobila zaradi tega ker sem pristala v bolnici ker sem imela rupturo CL (rumenega teleščka) in sem krvavela v trebuh . zato mi je ginekolog predpisu kt (logest) da se to slučajno nebi ponovilo,ker do tega pride sam pri ovulaciji če že... :

prej jih nisem jemala,sem se pa po njih zredila pa tud počutje mi tak niha da adijo...pa se redno gibljem hodim na aerobiko,tečem pa kg kr ostajajo...

zdaj ko pa berem vse to,pa vidim po tv pa bi jih najrajši nehala jemat...sam se mal bojim da se mi ponovi tisto,ker so me skoraj morali operirat :cry:
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

Nova žrtev Yarine?
:? Pa to ne more biti res...
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Zdej bojo itak še mesec, dva vse bolezni povezovali z Yarino. :stupid:
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

jullia_ napisal/-a:
OrangeLady napisal/-a:mene pregledal SPLOH niso, isto ne kolegice..tko da ja, lahko bi mal bolj posvetil pregledom ne pa da predpisujejo KT vsepovprek

A ti pa nimaš ust, da bi ga vprašala, kako je s tvojim pritiskom, mu povedala za bolezni, ki jih imaš v družini....? Ene ste res neverjetne, zavedate se nevarnosti KT, pa jih kar jeste, čeprav vas mučijo dvomi.
Dohtar bo mogoče kriv za zaplete, krvni strdek boš imela pa ti. A ne bi bilo bolje preverit?

ja to me je prašala, ampak sory to zame ni nikakeršen pregled! Jaz osebno ob jemanju KT nimam nobenih problemov zaenkrat (tok, tok) in me ne mučijo nobeni dvomi, ker točno vem kakšna je možnost obolenja..navsezadnje obstaja velika možnost da me povozi avto, ko bom prečakala cesto, pa jo še vedno prečkam :roll:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

skinny napisal/-a:Nova žrtev Yarine?

Ok to je pa res že pretiravanje. Hmm jst sm mela pred tremi leti pljučnco..zihr je bla zarad KT :? .
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

upam da ne bojo še use bodoče avtomobilske nesreče povezal s KT :roll:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ŽuŽa napisal/-a:

Ok to je pa res že pretiravanje. Hmm jst sm mela pred tremi leti pljučnco..zihr je bla zarad KT :? .

kaj pa če JE zares vse to zarad KT?
kako pa veš?ne vemo, ne jaz ne ti, ne marsikdo drug.Ampak vsi so sumljivo tiho :?
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

Čudno je, da so vse,ki so jemale KT jemale Yarino.Vem, da so vse na nek način nevarne, sam te očitno še bolj. In zakaj ne bi verjele, da so te bolezni posledica Yarine? Glede na to kak dajejo recepti lih vsaki, itak ni čudno...
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

huh, zdej še sama ne vem več, al bi verjela tem zgodbam al ne ... sej čist možn, da so KT krive za use to kr se dogaja, sam uprašane je pa tud to, kakšne bolezni ipd. so te ženske imele oz. tudi same članice njihovih družin ( oz. mami, babi, ... ), sploh pa, če so KT na voljo brez pregleda ....

no, useen, js bom kt še vedno jemala, čeprov nimam glih Yasmin, mam pa Yasminelle k so pa glihtko sorodne tem ...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

*purple* napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:

kaj pa če JE zares vse to zarad KT?
kako pa veš?ne vemo, ne jaz ne ti, ne marsikdo drug.Ampak vsi so sumljivo tiho :?

Kaj pa, če ni? Kaj pa, če prenapihujejo novice pač zato, ker se take novice prodajajo?

Povsod novinarji napišejo NAJ BI. Nikjer pa ni zagotovila. Na dekletih ni bila izvedena obdukcija. Pri tistih, ki so zbolele je bilo vse "mogoče pa so krive KT".

Pa ne pravim, da so KT nedolžni bonbončki ampak, da ni potrebo verjet vsem kvazi novicam, čigar namen je senzacija.
Imaš, da me vikaš!
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

eh, meni je mal čudno da dokler se tisto na Hr ni zgodilo je blo z usemi u redu, nobenemu niso pouzročale bolezni in česarkoli.
zdej pa usi neki navalli :?
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

NOVO

Pred 8. dnevi sm začela jemat KT in zdej mam že 8. dan M. A je to normalno al bi blo dobro da bi šla h gin.??
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

To imaš verjetno samo vmesne krvavitve, ki se zelo velikokrat pojavijo. Sama sem ji imela kakšen mesec, dva. Potem pa se je samo uredilo. :)
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Zaklenjeno