Kontracepcijske tabletke
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
Mimi_M napisal/-a:red_rose napisal/-a:tut men so se zaceli delat strdki ob jemanju KT 3 SKATLICE VSE SKUPAJ V ZIVLENJU! (yasminelle), po prenehanju takoj izginili.
kako so ti pa ugotovili krvne strdke v ožilju??
mam sicer mal drugacno situacijo - ene prirojene probleme z dolocenim delom zil.

tam notri sem ze nekoc mela strdke, zato vem kako boli in se cuti, otipa itd. ce se mi zacne strjevat kri in zacnejo nastajat bulice (tromboza). simptomi: otekanje, bule na otip, omedlevica (ja dvakrat sem hudo padla po tleh) itd. pa pac tudi potrjeno s strani zdravnice
v bistvu moji zdravnici ni jasno kako je lahko ginekologinja sploh predpisala KT ampak jaz sem ji povedala mojo situacijo pa je rekla da lahko

v glavnem, niso se za hecat KT.
- razmazena_maca
- Debatorica
jaz imam šibkejše žilne stene in me je moj ginekolog najprej poslal na teste, ki kao merijo nagnjenost k strjevanju. tam so me sicer najprej nadrli kako si me drzne pošiljat na drage preglede, ampak so mi vseeno nardili in ugotovili, da je vse ok.
pomojem da je vse odvisno od ginekologa. je pa žalostno da obstajajo taki, ki kar tako predpisujejo tabletke
pomojem da je vse odvisno od ginekologa. je pa žalostno da obstajajo taki, ki kar tako predpisujejo tabletke

- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
rammsteingirl napisal/-a:zanimivo, kar naenkrat ogroooooooomno primerov pljučne embolije.
To je res ja

Čudno.
Pomoje je še več primerov, ki niti ne bodo nikoli prišli v javnost.
Jaz pa sem mislila, da se to ( skoraj ) nikomur ne more zgoditi.

"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
red_rose napisal/-a:Mimi_M napisal/-a:red_rose napisal/-a:tut men so se zaceli delat strdki ob jemanju KT 3 SKATLICE VSE SKUPAJ V ZIVLENJU! (yasminelle), po prenehanju takoj izginili.
kako so ti pa ugotovili krvne strdke v ožilju??
mam sicer mal drugacno situacijo - ene prirojene probleme z dolocenim delom zil.(ampak ne splosne povecanosti tveganja strdkov, samo na tistem delu...)
tam notri sem ze nekoc mela strdke, zato vem kako boli in se cuti, otipa itd. ce se mi zacne strjevat kri in zacnejo nastajat bulice (tromboza). simptomi: otekanje, bule na otip, omedlevica (ja dvakrat sem hudo padla po tleh) itd. pa pac tudi potrjeno s strani zdravnice
v bistvu moji zdravnici ni jasno kako je lahko ginekologinja sploh predpisala KT ampak jaz sem ji povedala mojo situacijo pa je rekla da lahkomam pa ZELO REDEK problem, tako da niso vedeli kaksna bo reakcija...in sem pac poskusla
v glavnem, niso se za hecat KT.
Ja čaki, ti imaš pol že od rojstva tako bolezen ... kar pa ne gre enačiti z zdravimi puncami, ki te bolezni nimajo in ne moreš rečt, da ti samo KT pol ustvarjo strdke!!!
In kot sm že rekla, ene teh tablet ne prenašajo dobr in valda, če maš pol migrene pa slabosti ipd, da jih boš nehu jemat al pa vsaj menjal .... kar kol ... in pol ni treba rečt, da so tabletke krive vsega. Pač jih telo ne prenaša. Sam to še ne pomen, da so KT slabe. Kaj pa tisti, ki so alergični na recimo aspirin? Pač vzamejo lekadol, če jim pa tud ta ne nardi dobr, pa se preusmerjo na drugo zdravilo.
Jz bom proti tem tabletam, ko se bo na mojem telesu poznal, da mi kej ne paše al pa da bom menjavala razpoloženje, da bom mela glavobole in bo moje splošno fizično počutje na psu. Prej pa ni razloga, da bi kr tolkla po teh tabletih in se ne mislm se pa vsak mesec živcirat a bom dobila menstro al ne.

Kaychee napisal/-a:
Ja čaki, ti imaš pol že od rojstva tako bolezen ... kar pa ne gre enačiti z zdravimi puncami, ki te bolezni nimajo in ne moreš rečt, da ti samo KT pol ustvarjo strdke!!!
In kot sm že rekla, ene teh tablet ne prenašajo dobr in valda, če maš pol migrene pa slabosti ipd, da jih boš nehu jemat al pa vsaj menjal .... kar kol ... in pol ni treba rečt, da so tabletke krive vsega. Pač jih telo ne prenaša. Sam to še ne pomen, da so KT slabe. Kaj pa tisti, ki so alergični na recimo aspirin? Pač vzamejo lekadol, če jim pa tud ta ne nardi dobr, pa se preusmerjo na drugo zdravilo.
Jz bom proti tem tabletam, ko se bo na mojem telesu poznal, da mi kej ne paše al pa da bom menjavala razpoloženje, da bom mela glavobole in bo moje splošno fizično počutje na psu. Prej pa ni razloga, da bi kr tolkla po teh tabletih in se ne mislm se pa vsak mesec živcirat a bom dobila menstro al ne.
vem da je malo drugace pri meni, ampak nimam nobene bolezni (no, ne rece se temu bolezen

pri drugih puncah se pac to LAHKO zgodi kdaj kasneje in pocasneje. pa nisem proti KT, samo pac povem no.
pa sej se ne gre samo za te smrtne primere. koliko punc po vec letih ugotovi, da se sploh vec ne poznajo kaksne so brez vseh teh hormonov, in velikokrat tudi pocasi poberejo vse stranske ucinke pa tega sploh ne opazijo, ker je na zacetku recimo prvo leto vse super.
lolika11 napisal/-a:Bolj KT kot pa non stop zapravlat za kondome, ki na koncu še niso 100%.
No, slab argument, ni kaj. Kondomi niso tako zelo dragi in so ob pravilni uporabi precej zanesljivi v boju proti nosečnosti. In mogoče je komu jemanje kt kot jemanje bonbonov, brez posledic, brez stranskih učinkov, je pa tukaj še ogromno deklet, ki se niti malo ne zavedajo, kako zelo velik vpliv imajo kt na njihovo telo. In ugotoviš kaj takšnega, ni noben kondom predrag.
Meni so mal smešne izjave v stilu "rajš jemljem KT kot da se cel mesec sekiram a bom dobila menstro". Ker za rečt, si pri KT lahko bolj v dvomih, ker ni nobenih indikatorjev, da je šlo karkoli narobe, pri kondomu pa recimo takoj veš, če je počil. No, razen če so te izjave mišljene v stilu "seksam samo s KT, čene pa brez zaščite", kar je še bolj žalostno.
iluzija napisal/-a:Je pa res, da bi cene kondomov lahko precej znižali - vsaj v drugih, severnejših državah, so menda zelo poceni. Poleg tega bi lahko naštimali emm... "Kondomomate"(?).
To je res, ampak meni se 3,40 eurov za 12 kondomov ne zdi veliko.
Mogoče bi bilo še bolje to, da bi kondomi pristali v rokah zdravstvenega zavarovanja, kjer bi jih dobili zastonj, podobno kot kt. Sicer nimam pojma, kako bi tole količinsko uredili - recimo zaloga kondomov za cel mesec, saj tudi kt ščitijo vsak dan, ampak dejansko je za pare, kjer ženska ne more/ne sme uporabljati kt, a je premlada za obročke in podobno, tole s kondomi malce nepraktično oz. za marsikoga predrago.