Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

HuDoBa napisal/-a:
..Evelyn.. napisal/-a:
HuDoBa napisal/-a:točno tak. saj pa v yarino dajejo neke izvenzemeljske hormone. niti približno niso enake kot v ostalih hormonskih/kontracepcijskih tabletah. pa niti ne vsebuje vseh ostalih zdravih snovi kot so npr. v cigaretah za katerimi letno umre sam nekajkrat več ljudi kot od tabletk za katere to sploh ni dokazano.

Kateri "izvenzemeljski" hormoni? Katere zdrave snovi vsebujejo cigarete?
Sicer tvoj zadnji stavek nima smisla, ker pomoje sploh neveš kaj si napisala pa vendar, veš koliko ljudi letno umre zaradi kajenja in koliko jih je dokazano umrlo zaradi kt?

hjoj se opravičujem, sem mislila, da je ironija očitna.

Ja to je to, da ni dokazano, da je kdo umrl od kt. Za cigarete pa mislim, da so povezave med njimi in raznimi boleznimi, ki lahko pripeljejo do smrti. Zato pa mene bolj skrbi pasivno kajenje (ker aktivno se s tem ne ukvarjam) kot pa kt (OT: aleluja za protikadilski zakon), ker če bom res tista 1,7 miljonta in bom DOKAZANO umrla od njih, je pa že blo tak namenjeno. Ampak meni se zdi, da se že ponavljam no...

kaj pa veš hudoba kaj je v Yarini kjer drugje ni?
in valda so cigareti bolj škodljivi, ampak vseeno, če že kadim ne rabim tukaj še ene stvari ki bi me mogoče lahko ubila.sicer pa kajenje ubija počasi, če dobiš pa krvni strdek tja kamor ni treba, se pa zjutraj lahko ne zbudiš več.
in četudi ni dokazano, kot je navedno bilo v primerih niti noben dohtar ni rzamišljal o tem, da bi za te pljučne embolije lahko bile krive kT.In glede na to da niso našli vzroka za pljulne embolije pri teh ženskah, je lahko prav jasno da so lahko razlog KT.
sicer pa nekaj kar na veliko žens vpliva negativno, povzroča spremembe na in v telesu, povzroča bolečine in omejuje naravne procese, res ne more bit uredu.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

Saj ne vem kaj naj naredim, ali naj nadaljujem z yarino ali ne...ker ko sem zdaj v dveh dneh prebrala tolko različnih mnenj o KT, sem postala popolnoma zmedena...sicer nimam nobenih težav in sem zadovoljna z yarino (razen menstruacija mi je mal čudna) , bom kljub temu šla na krvne preiskave,da mal preverim,če je res vse ok.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

Mislim, da malo pretiravate. Tako kot ste že nekatere povedale, tudi če so dekleta res umrla zaradi tablet Yarina, to še ne pomeni, da ste pa vse v smrtni nevarnosti. Jaz sem skoraj sigurna, da so imela ta dekleta tudi kakšno drugo bolezensko stanje, ki je v kombinaciji s KT povzročilo smrt. Prav ta pljučna embolija, ki se pojavlja, je posledica tromboze (to je zamašitev ven s krvnimi strdki), ko strdek zaide v pljuča in povzroči zadušitev. To stanje je večinoma podedovano in vas (vsaj mene je) ginekologinja vpraša, če imate v družini trombozo. Pa tudi če vas ni, ne delat panike, ker če bi imele trombozo, bi imele tudi znake zanjo. Drugače pa vse piše v navodilih, kdaj še ne bi smele jemati KT.

In če nimate nobenih stranskih učinkov in tabletke dobro prenašate, mislim, da ni razloga za paniko. Seveda, če pa se pojavijo težave pa je najbolje prenehati. Name recimo niso dobro delovale, zato sem se odločila, da tudi kondomi niso slabi :P
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

*purple* a ti mislis, da pa zaradi cigaretov ne mores dobiti krvnega strdka? Se vec moznosti za krvni strdek je pri cigaretih kot pa pri KT. Mnogo vec.
in tudi na internetu, ce si malo preberes, mogoce vprasas tudi svojo G, imata Yarina in Yasminelle drugacen hormon od vstalih KT. In na skatlici tudi pise, kaj tableta vsebuje.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

googi, nimajo točnega razloga od kje naj bi ta dekleta dobila pljučne embolije.in lih vse so jemale Yarino.
ma sej je vseen, eni pač mislite da pretiravamo, pa to ni res.
nevem zakaj bi si še en drek šopala v telo če si ga ne rabim.To je bila pač pika na i, da ni vse tako dobro kot je zgledalo.
kemija je kemija in kemija nikoli ni bila dobra za telo.

missy, na kokakoli tud pipše kaj vsebuje, ampak vsebuje šee veliko več :wink:
ja sej sm rekla, mam že eno nevarnost pri cigaretih, ne rabim pa dveh :)

kaj imajo pa yasminelle tukaj veze?
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mary-kate and ashley bigg »

tukej se pa popolnoma strinjam s purple. tabletke so pač škodljiva kemija in se prodajajo, da določena podjetja zaslužijo. tukej je vse denar ... boli njih k..... a je to zdravo ali ne. ginekologi jih pa pač predpisujejo, ker so jim tako naročili ... sicer pa oni itak držijo s farmacijo... denar denar denar.

meni pač ne gre in mi nikoli ne bo šlo skupi, da zdrav človek je tablete ...

jaz sem vedno uporabljala kondome in se mi to zdi najboljša zaščita. pač gre nekaj denarja. ampak zdravje je na prvem mestu.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:jaz sem vedno uporabljala kondome in se mi to zdi najboljša zaščita. pač gre nekaj denarja. ampak zdravje je na prvem mestu.

:zustimm:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

se strinjam ja...utopija je verjeti, da tablete delajo dobro.
drugač pa me je učeri prav lepo moja mami nasmejala, ko je prebrala članek o yarini.je rekla, da če neham jemat mi gre takoj po tavelk pack kondomov :rofl: pa ni vedla da sem že pej nehala jemat preden je ona to sploh vidla :D In zdej bova šle en dan po kondome, LOOL :lol:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Po 18 pack. :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja nevemkolk je, sm mislna da je 12, če je pa 18 pa še tolk boljš :D :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:.sicer pa kajenje ubija počasi, če dobiš pa krvni strdek tja kamor ni treba, se pa zjutraj lahko ne zbudiš več.

Če bi že lahko izbirala, raje umrem na hitro, kot pa od kakšne zahrbtne KOBP, ki te ubija par let.

Ne zdi se mi nič narobe s tem, da nehate s tabletkami, če ste se tako odločile. Če imaš drugo zaščito, ni nobene škode v tem. Zanima me samo, če ste skenslale tudi vse ostale zadeve, ki vam grozijo s tolikšno ali večjo verjetnostjo.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

V temi, ki se je zaklenila, je ena uporabnica prilepila tale link
Vredno branja. Seveda če ne verjamete v zarote zdravnikov ginekologov in farmacevtov, ki hočejo čimveč zaslužiti in vas vse pobiti. :wink: Jaz sem bolj nezaupljiva do novinarjev, ki napihujejo zgodbe zaradi zaslužka in ne pomislijo na posledice, kot pa da bi verjela v zdravniško zaroto.

Pravzaprav razumem reakcijo na tole dogajanje. Tudi jaz sem včasih nagnjena k paranoji glede takih stvari. In v takih trenutkih mi pomaga razum, argumentirani članki ... in se spravim v red. Ker se sama pri sebi zavedam, da pretiravam.
Sicer sem pa od nekdaj brala listke pri tabletah in že prej vedela za vse te stvari. To, da zdaj vem za dva konkretna primera smrti, prav nič ne spremeni. Ko sem dopolnila 30 let sem se, sploh glede na to, da kadim, odločila, da preneham z jemanjem.
Še vedno se pa odločim za lokalno anestezijo pri zobarju, čeprav vem, da je v določenih redkih primerih lahko smrtno nevarna. Še vedno jemljem antibiotike, kadar mi jih predpišejo. Še vedno kadim :wink: .
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

kr.ena napisal/-a:tale link

Lepo napisano in obrazloženo. Kar me je pa najbolj zmotilo v tem članku, je pa trditev, da se bo zaradi prenehanja jemanja KT pri dekletih zvečalo število nosečnosti. Kot da so KT edina možna zaščita in da ljudje brez tabletk niso odgovorni.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

kr.ena napisal/-a:V temi, ki se je zaklenila, je ena uporabnica prilepila tale link
Vredno branja. Seveda če ne verjamete v zarote zdravnikov ginekologov in farmacevtov, ki hočejo čimveč zaslužiti in vas vse pobiti. :wink: Jaz sem bolj nezaupljiva do novinarjev, ki napihujejo zgodbe zaradi zaslužka in ne pomislijo na posledice, kot pa da bi verjela v zdravniško zaroto.

Pravzaprav razumem reakcijo na tole dogajanje. Tudi jaz sem včasih nagnjena k paranoji glede takih stvari. In v takih trenutkih mi pomaga razum, argumentirani članki ... in se spravim v red. Ker se sama pri sebi zavedam, da pretiravam.
Sicer sem pa od nekdaj brala listke pri tabletah in že prej vedela za vse te stvari. To, da zdaj vem za dva konkretna primera smrti, prav nič ne spremeni. Ko sem dopolnila 30 let sem se, sploh glede na to, da kadim, odločila, da preneham z jemanjem.
Še vedno se pa odločim za lokalno anestezijo pri zobarju, čeprav vem, da je v določenih redkih primerih lahko smrtno nevarna. Še vedno jemljem antibiotike, kadar mi jih predpišejo. Še vedno kadim :wink: .

:respekt:
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

http://24ur.com/novice/slovenija/sloven ... rjajo.html

evo, še en članek na 24 ur.

ne vem, sedaj se mi pa zdi, da že rahlo pretiravajo. kar naenkrat se je sedaj pojavilo cel kup primerov s pljučno embolijo. in to samo zaradi yarine. kaj pa druge KT? z njimi pa nobena uporabnica ni imela težav ali kaj?!

sploh ne vem več, komu naj verjamem in komu ne! :roll:
Zaklenjeno