Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

A če pa jemlješ druge Kt (npr Yasminel) pa ne moreš zboleti za plučno embolijo? (tako sem jaz razumela *puprle*)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jah nevem, nisem strokovnjak :D
je pa dejstvo, da z Yarino ni vse v najlepšem redu in očitno obstajajo veliko večja tveganja kot s(m)o do zdaj mislili.

Ashley***....hja, ni nujno.lahko se stvar obrne in se tale statistika drastično spremeni.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

jaz bom v sredo nehala,po 4 letih.
Razlog pa niso te smrti,o katerih se zdaj govori,ampak popolen izostanek libida pri vseh treh vrstah,ki sem jih imela.
Če bo boljše se ne dotaknem več.
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kremsnita »

Pri vseh tabletkah je možna embolija. Ne vem ali je samo naključje da so vsa dekleta ki so zbolela jemala Yarino ali ne. Se mi pa zdi, da Yarino ginekologi najbolj predpisujejo (sploh zdej ko je zastojn s(m)o punce masovno menjavale, pača zaradi nezadrževanja vode in drugih pozitivnih učinkov, ki naj bi jih imele.

Menim, da lahko paniko zganjajo vsa dekleta, ki jemljejo katerekoli KT in se ne počutijo ok. Ker delovanje KT naj bi bilo tako, da naj ne bi vplivalo na tvoje počutje. Če temu ni tako je verjetno nekaj narobe. Pa ne s KT ampak s tvojo reakcijo nanje. In probaš druge. Če ti nobene ne ustrezajo in ti je zdravje pomembno pač prenehaš. Drugače nadaljuješ in tvegaš.

Jaz sem se kakšna dva dni preden se je zgodilo to na Hrvaškem odločila prenehati. Yarina so moje druge tabletke, prej sem imela Logest. Po obeh sem imela močne glavobole, izsušenost in slabo splošno počutje, manjši libido. In za prenehanje sem se odločila izključno zaradi tega. Sedaj bom videla, če bodo kakšne spremembe in so KT res vzrok mojemu slabemu počutju.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

glejte, glede KT bosta vedno dva tabora: en, ki zagovarja tablete, in drug, ki jih ne.

vsaka se sama odloči, ali bo tablete nehala jemati (pa sploh ni važno, ali je vzrok pač ta primer na Hrvaškem ali pa je razlog čisto nekaj drugega) ali pa jih bo pač jemala naprej (ker ne paničari zaradi že omenjenega primera ali ker ji pač preprosto sedejo in nima problemov).

zato se mi zdi najbolj bz, da se še ena tema razvije v eno samo kregarijo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

kdo se pa krega? :gruebel:
kukr vidim debatiramo in to čist na normalnem nivoju.valda, proti mnenja so, ampak dokler niso taka kot v temi o fotomodelih, mislim da ni tok hudo :D
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

še zbiram pogum da bi nehala z jemanjem....saj opažam da imam tudi full pogosta vnetja odkar sem na tabletah :?
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

joj js sm komi začela jemat Yasminelle in me tile posti kr strašijo...
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Kako naj dokažejo da je punca zared umrla samo zaradi Yarine če ne pustijo narediti obdukcije..mi ne vemo kaj vse je bilo tu zraven

če se z tabletkam počutmo kul zakaj bi jih nehale jemati(razen če si želimo nehati), ker da umreš od KT obstaja večja možnost imaš prometno nesrečo
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Se čist strinjam.

Js jih bom jedla še naprej, težave z nihanjem počutja se zmanjšujejo (možno da sploh niso bile KT krive), zmanjšane želje po sexu nimam in tut nobenih drugih problemou, tko da.. 100% rajš KT kot pa zafrkavanje s kondomom. :P
Uporabniški avatar
Lotti
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Above the clouds

Neprebrana objava Napisal/-a Lotti »

Jst tut mislm,da je čis prevelka panika nastala okol teh tabletk. Pač tabletka,zdravilo karkoli,use ma stranske učinke,mislm sj zto so listki u škatlcah,da si jih prebreš in se tega zavedaš.Morš se navadt prisluhnit svojmu telesu in spremembam in ne vem zakaj kr odenkrat usi misljo,da bomo use uporabnice KT od prve do zadnje pomrle od pljučne embolije.Sj grdo,da to rečem,samo zarad parih primerov,je popolna neumnost usem napisat smrtno obsodbo.Pač tko je,eni ljudje so bolj nagnjeni k določenim boleznim in zdravstvenim težavam,kt drugi.Js sm mela tut probleme z Propolisom(pa je kao na naravni bazi),mi je tko grlo oteklo,da sm se skor zadušila,pa ne poznam nobenga druzga,k bi se mu zgodil isto.Sam primer pač.Zdj se s temi članki povzroča eno množično histerijo,da 3/4 žensk čis iz sebe teče k zdravniku,k si od vsega tega nekatere že same namislijo simptome oz. se prepričajo v to(poznam primer).Pa brez zamere,da me ne bo kšna napadla,da sm brezčutna al pa kej.Tko pač je.
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objava Napisal/-a star7 »

Js jemljem Yarino. Ta smrt me ni prestrašila ker ni nujno da je umrla zaradi tega, obdukcje ne bo tako da ne bomo vedli.
Je pa res da sem se zarad tablet kr zredila in zdej razmisljam da bi jih nehala jemat...newem kaj naj nardim.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Ashley*** napisal/-a:
my_self napisal/-a:jz sm samo hotla povedat da glede takih stvari se ni za smejat samo zato ker je verjetnost majhna da se tebi zgodi. ni nikjer izključeno da se bo ravno njej to zgodilo, k se ji zdi ta stvar tko grozno smešna in KT-je sm js dobila brez da bi šla h ginekologinji.

Joj si ti pametna ej! :roll: Mislm, mene je smrt te punce zelo šokirala in me je tale prispevek na 24 ur ful pomiril, ker je rekla da so take stvari res zelo redke..in temu je biu namenjen smeško - da sem bolj pomirjena, kljub temu, da jemljem KT. In da greš klele razpredat, da se režim uni k je umrla, pa kaj je s tabo?! Glede na to, da je vsak dan nešteto možnosti, da se ti kaj zgodi in da ljudje vsak dan umirajo za posledicami kajenja, v prometnih nesrečah, od številnih bolezni itd me je ta prispevek prepričal do te mere, da KT pač ne bom opustila zaradi verjetnosti 1:1,7 milijona, da zaradi njih umrem.

to si ti rekla, ne jz.. nism nikjer napisala, da se posmehuješ tisti ženski. napisala sm da se ni za smejat statistiki kr se tudi tebi to lahko zgodi. jasno zdej?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Pri prvi zdravniki bolezni niso povezali s KT. Drugače pa že par strani razpravljamo o tem. Meni je vseeno. Tko al tko danes že vse slabo deluje na nas in smo izpostavljeni nevemvsečemu. :stupid: In če bom js ena od teh 1.000.000 žensk, ki bom fasala to embolijo, tut prou. Trenutno mi več pomeni to, da se vsak mesec ne zafrkavam z M in jo v strahu pričakujem, kot pa da zbolim. In še enkrat. Mal pomislte, kok je možnosti, da vas kdo na cesti zbije / da imate prometno nesrečo.. Take stvari se dogajajo vsak dan, pa se zato ne zaklepamo v hiše in čakamo.
Zaklenjeno