Kontracepcijske tabletke
-
- Komunikatorka
Pri vseh tabletkah je možna embolija. Ne vem ali je samo naključje da so vsa dekleta ki so zbolela jemala Yarino ali ne. Se mi pa zdi, da Yarino ginekologi najbolj predpisujejo (sploh zdej ko je zastojn s(m)o punce masovno menjavale, pača zaradi nezadrževanja vode in drugih pozitivnih učinkov, ki naj bi jih imele.
Menim, da lahko paniko zganjajo vsa dekleta, ki jemljejo katerekoli KT in se ne počutijo ok. Ker delovanje KT naj bi bilo tako, da naj ne bi vplivalo na tvoje počutje. Če temu ni tako je verjetno nekaj narobe. Pa ne s KT ampak s tvojo reakcijo nanje. In probaš druge. Če ti nobene ne ustrezajo in ti je zdravje pomembno pač prenehaš. Drugače nadaljuješ in tvegaš.
Jaz sem se kakšna dva dni preden se je zgodilo to na Hrvaškem odločila prenehati. Yarina so moje druge tabletke, prej sem imela Logest. Po obeh sem imela močne glavobole, izsušenost in slabo splošno počutje, manjši libido. In za prenehanje sem se odločila izključno zaradi tega. Sedaj bom videla, če bodo kakšne spremembe in so KT res vzrok mojemu slabemu počutju.
Menim, da lahko paniko zganjajo vsa dekleta, ki jemljejo katerekoli KT in se ne počutijo ok. Ker delovanje KT naj bi bilo tako, da naj ne bi vplivalo na tvoje počutje. Če temu ni tako je verjetno nekaj narobe. Pa ne s KT ampak s tvojo reakcijo nanje. In probaš druge. Če ti nobene ne ustrezajo in ti je zdravje pomembno pač prenehaš. Drugače nadaljuješ in tvegaš.
Jaz sem se kakšna dva dni preden se je zgodilo to na Hrvaškem odločila prenehati. Yarina so moje druge tabletke, prej sem imela Logest. Po obeh sem imela močne glavobole, izsušenost in slabo splošno počutje, manjši libido. In za prenehanje sem se odločila izključno zaradi tega. Sedaj bom videla, če bodo kakšne spremembe in so KT res vzrok mojemu slabemu počutju.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
glejte, glede KT bosta vedno dva tabora: en, ki zagovarja tablete, in drug, ki jih ne.
vsaka se sama odloči, ali bo tablete nehala jemati (pa sploh ni važno, ali je vzrok pač ta primer na Hrvaškem ali pa je razlog čisto nekaj drugega) ali pa jih bo pač jemala naprej (ker ne paničari zaradi že omenjenega primera ali ker ji pač preprosto sedejo in nima problemov).
zato se mi zdi najbolj bz, da se še ena tema razvije v eno samo kregarijo.
vsaka se sama odloči, ali bo tablete nehala jemati (pa sploh ni važno, ali je vzrok pač ta primer na Hrvaškem ali pa je razlog čisto nekaj drugega) ali pa jih bo pač jemala naprej (ker ne paničari zaradi že omenjenega primera ali ker ji pač preprosto sedejo in nima problemov).
zato se mi zdi najbolj bz, da se še ena tema razvije v eno samo kregarijo.
-
- Komunikatorka
Jst tut mislm,da je čis prevelka panika nastala okol teh tabletk. Pač tabletka,zdravilo karkoli,use ma stranske učinke,mislm sj zto so listki u škatlcah,da si jih prebreš in se tega zavedaš.Morš se navadt prisluhnit svojmu telesu in spremembam in ne vem zakaj kr odenkrat usi misljo,da bomo use uporabnice KT od prve do zadnje pomrle od pljučne embolije.Sj grdo,da to rečem,samo zarad parih primerov,je popolna neumnost usem napisat smrtno obsodbo.Pač tko je,eni ljudje so bolj nagnjeni k določenim boleznim in zdravstvenim težavam,kt drugi.Js sm mela tut probleme z Propolisom(pa je kao na naravni bazi),mi je tko grlo oteklo,da sm se skor zadušila,pa ne poznam nobenga druzga,k bi se mu zgodil isto.Sam primer pač.Zdj se s temi članki povzroča eno množično histerijo,da 3/4 žensk čis iz sebe teče k zdravniku,k si od vsega tega nekatere že same namislijo simptome oz. se prepričajo v to(poznam primer).Pa brez zamere,da me ne bo kšna napadla,da sm brezčutna al pa kej.Tko pač je.
-
- Komunikatorka
Ashley*** napisal/-a:my_self napisal/-a:jz sm samo hotla povedat da glede takih stvari se ni za smejat samo zato ker je verjetnost majhna da se tebi zgodi. ni nikjer izključeno da se bo ravno njej to zgodilo, k se ji zdi ta stvar tko grozno smešna in KT-je sm js dobila brez da bi šla h ginekologinji.
Joj si ti pametna ej!Mislm, mene je smrt te punce zelo šokirala in me je tale prispevek na 24 ur ful pomiril, ker je rekla da so take stvari res zelo redke..in temu je biu namenjen smeško - da sem bolj pomirjena, kljub temu, da jemljem KT. In da greš klele razpredat, da se režim uni k je umrla, pa kaj je s tabo?! Glede na to, da je vsak dan nešteto možnosti, da se ti kaj zgodi in da ljudje vsak dan umirajo za posledicami kajenja, v prometnih nesrečah, od številnih bolezni itd me je ta prispevek prepričal do te mere, da KT pač ne bom opustila zaradi verjetnosti 1:1,7 milijona, da zaradi njih umrem.
to si ti rekla, ne jz.. nism nikjer napisala, da se posmehuješ tisti ženski. napisala sm da se ni za smejat statistiki kr se tudi tebi to lahko zgodi. jasno zdej?
Pri prvi zdravniki bolezni niso povezali s KT. Drugače pa že par strani razpravljamo o tem. Meni je vseeno. Tko al tko danes že vse slabo deluje na nas in smo izpostavljeni nevemvsečemu.
In če bom js ena od teh 1.000.000 žensk, ki bom fasala to embolijo, tut prou. Trenutno mi več pomeni to, da se vsak mesec ne zafrkavam z M in jo v strahu pričakujem, kot pa da zbolim. In še enkrat. Mal pomislte, kok je možnosti, da vas kdo na cesti zbije / da imate prometno nesrečo.. Take stvari se dogajajo vsak dan, pa se zato ne zaklepamo v hiše in čakamo.