Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Telo je ena velika uganka. Boš pa tri dni prej konec z m., tudi to je kul :wink:
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

ja sej vem,ampak lih prestavit sm jo hotla.kr neki...
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Ursa7 napisal/-a:
Uporabniško ime: napisal/-a:js poznam prijeteljico. ki nima teh težav. to je odvisn od osebe, ne se bat!

Jaz jih tudi nisem imela kakšno leto, ali pa pač niso bile še tako izrazite in niti nisem kaj dosti porajtala. Tako ali tako pa je jasno, da je pri nizkodoznih tabletkah večja verjetnost, da se kaj takega zgodi - vsaj ginekologinja mi je tako povedala. No, če s temi novimi, ki imajo večjo vsebnost hormonov, ne bo bolje, sem osebno opravila s KT.

Kaj je pa blo narobe s KT?
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

Na zacetku meseca umrla zaradi tablet :
http://dnevnik.hr/bin/article.php?artic ... l_items=49
Na hrvaškem so o tem veliko opozarjali. Par dni nazaj se je na hrvaškem zgodba ponovila:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/spli ... ilula.html
Kaj pravite o tem?
Jaz mislim da bom kr nehala jemat, itak jih jemljem samo zato "da bi se mi menstra uredila"..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ursa7 »

lolika11 napisal/-a:
Ursa7 napisal/-a:
Uporabniško ime: napisal/-a:js poznam prijeteljico. ki nima teh težav. to je odvisn od osebe, ne se bat!

Jaz jih tudi nisem imela kakšno leto, ali pa pač niso bile še tako izrazite in niti nisem kaj dosti porajtala. Tako ali tako pa je jasno, da je pri nizkodoznih tabletkah večja verjetnost, da se kaj takega zgodi - vsaj ginekologinja mi je tako povedala. No, če s temi novimi, ki imajo večjo vsebnost hormonov, ne bo bolje, sem osebno opravila s KT.

Kaj je pa blo narobe s KT?

Saj sem napisala, suha nožnica in posledično boleči spolni odnosi, poleg tega pa še apatija, utrujenost. Pri teh novih opažam pravo izboljšanje razpoloženja. :D Aja, edina dobra stran, ki sem jo opazila pri KT Yasminelle, je bila ta, da mi ni bilo treba pazit na to, kaj in koliko pojem, ker se mi res ni nič poznalo oziroma sem na začetku z njimi par kil celo izgubila. :)
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

no mene pa zanima....ali ima Lekadol plus C kakšen učinek na delovanje KT(če kaj zmanjšuje zaščito) ker sem v navodilih prebrala:

NA KAJ MORATE BITI POZORNI, ČE JEMLJETE DRUGA ZDRAVILA
Zrnc Lekadol plus C ne uporabljajte hkrati z drugimi zdravili na recept, kot so na primer različni
pripravki za spanje, proti božjasti, posamezni antibiotiki (rifampicin, kloramfenikol) ali če redno
uživate alkohol. Ob hkratni uporabi zidovudina, ki ga jemljejo bolniki z aidsom, in paracetamola, se
poveča nagnjenost k okvari belih krvničk (nevtropeniji).
Če jemljete zdravila proti strjevanju krvi (derivati kumarina in indandiona), preparate železa in
Če jemlete zdravila proti strjevanju krvi (derivati kumarina in indandiona), preparate železa in
oralna kontracepcijska sredstva, se pred pričetkom uporabe zrnc Lekadol plus C posvetujte z
zdravnikom
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

kokr js vem NE..vem da zlo vplivajo na kt antibiotiki, za lekadol pa kokr js vem pa ne..

naj še katera drugi potrdi moje besede..
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

LoveLy* napisal/-a:

Če jemlete
oralna kontracepcijska sredstva, se pred pričetkom uporabe zrnc Lekadol plus C posvetujte z
zdravnikom

tale stavek mene skrbi :?
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Uporabniško ime: »

Ledadol mi je povedala mami od prijateljice ki se spozna na te zadeve, da nima veze oz. da ne vpliva. Za antibiotike sem uprašala svojo ginekologinjo če zmanjša zanesljivost kontracepcijskih tabletk in je rekla, da še ne pozna primera, da bi ji kera zanosla med jemanjem antibiotikov. Gre pa ravno v pokoj ginekologinja.. tko da ma najbrž izkušne.. tko da glede na to sem skoraj 100% da Lekadol ne vpliva.. če ne pa praš uno u lekarni ane al pa ginekologinjjo.. bo bolj vedla kot pa kdorkol tuki
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

http://24ur.com/novice/svet/smrtonosne- ... blete.html

Halo??? A jih boste še jedle? Mene je zdaj ful strah. A če hočem zamenjavo tablet se morem naročit na pregled in čakazt 2 meseca al mi jih bodo kar zamenjali, če grem jutri do ginekologinje, ker glih dela popoldan?
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Pokliči ap praši! Js sm to naredila učeri in je rekla, da lahko takoj zamenja.
Uporabniško ime:
Sramežljivka
Sramežljivka

Pokliči ap praši! Js sm to naredila učeri in je rekla, da lahko takoj zamenja.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Lastovica napisal/-a:http://24ur.com/novice/svet/smrtonosne-kontracepcijske-tablete.html

Halo??? A jih boste še jedle? Mene je zdaj ful strah. A če hočem zamenjavo tablet se morem naročit na pregled in čakazt 2 meseca al mi jih bodo kar zamenjali, če grem jutri do ginekologinje, ker glih dela popoldan?

:( Ojej. Spet ena taka novica. Grozno. :(
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Lastovica napisal/-a:http://24ur.com/novice/svet/smrtonosne-kontracepcijske-tablete.html

Halo??? A jih boste še jedle?

Halo??? A se boš ti še z avtom vozila? :lach:

Ja, js jih bom še jedla, ker ne mislim sexat s kondomom. :?
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Uporabniško ime: napisal/-a:Pokliči ap praši! Js sm to naredila učeri in je rekla, da lahko takoj zamenja.

Ja, pa ti je potem še kaj več povedala, da so res nevarne, al da je to slučaj, da se lahko tudi z drugimi tabletami zgodi podobno?

Aja, pa zanima me za katere si jih zamenjala?
Zaklenjeno