Kontracepcijske tabletke
Ellow!
Jaz sem uporabljala nekaj več kot 2 leti KT Logest, vendar so se mi začele pojavljati enake težave, kot ste že nekatere pisale...od nihanja razpoloženja, razdražljivosti, muhavosti, do upada libida, pojavljala se je tudi slabost. Zaradi tega sem se odločila da KT zamenjam in ginekolog mi je priporočil Yasminelle. Danes bom vzela 3 tableto...zanima pa me naslednje (nisem nikjer zasledila tega vprašanja)...ali se zaščita po menjavi tablet ohrani ali je treba uporabljati dodatno zaščito? Ginekologa sem nekako pozabila vprašati, sedaj pa je na dopustu tako da niti klicati ne morem.
Hvala za odgovore!
Jaz sem uporabljala nekaj več kot 2 leti KT Logest, vendar so se mi začele pojavljati enake težave, kot ste že nekatere pisale...od nihanja razpoloženja, razdražljivosti, muhavosti, do upada libida, pojavljala se je tudi slabost. Zaradi tega sem se odločila da KT zamenjam in ginekolog mi je priporočil Yasminelle. Danes bom vzela 3 tableto...zanima pa me naslednje (nisem nikjer zasledila tega vprašanja)...ali se zaščita po menjavi tablet ohrani ali je treba uporabljati dodatno zaščito? Ginekologa sem nekako pozabila vprašati, sedaj pa je na dopustu tako da niti klicati ne morem.
Hvala za odgovore!
jemina napisal/-a:Ja meni se je tudi to dogajalo in mi je ginekologinja rekla, da je to zaradi tega, ker jih že tolk časa jem in je stena vseh organov že tolk stanjšana in jih morem zj nehat jest za 3 mesece
Čudno mnenje ginekologinje - o stanjšanih stenah organov prvič slišim in se mi zdi skrajno nelogično in neverjetno, da bi bilo to mogoče, o tromesečni pavzi pa eh - v treh mesecih se telo niti malo ne očisti hormonov, s tem ne narediš nič dobrega, prej slabšega, ker boš čez 3 mesece spet začela s kt, telo bo spet doživelo šok in spet se bo privajalo na hormone.
- delusional
- Cosmopsiho
jemina napisal/-a:Ja meni se je tudi to dogajalo in mi je ginekologinja rekla, da je to zaradi tega, ker jih že tolk časa jem in je stena vseh organov že tolk stanjšana in jih morem zj nehat jest za 3 mesece
em, kaj zaboga to pomeni? jst sm slišala da se ti lahko zaradi tablet tudi zamašijo jajcevodi in potem ne moreš zanosti. potem ti jih razpihajo.
sem vprašala pr ginekologinji, če se lahko naročim za pregled, pa so mi rekli, da mi ne pripada še 3 leta, razen če plačam :box:
- delusional
- Cosmopsiho
- metuljčica*
- Cosmofrik
Očitno se že, če priporočajo 3 mesece pred zanositvijo prenehanje jemanja. Je pa res nelogična pavza, če jih namerava potem jemati naprej.MsN napisal/-a:v treh mesecih se telo niti malo ne očisti hormonov
Za pregled sem pa jaz tudi slišala, da je po novem na 3 leta, pa tudi ginekologinja mi je tako rekla lani, ko sem bila na pregledu.
Meni so ponavadi so sami poslali vabilo, kdaj naj se zglasim, pa ga letos res še nisem (in verjetno ne bom) dobila, pa je že več kot 1 leto od prejšnjega rednega pregleda.
jaz pa nekako ne razumem svojega telesa/glave...kakorkoli že..
no...med samim jemanjem tablet nimam neke pretirane spolne sle..je zmerna...drugače sem pa opazila da med samimi premorom, dobim zelo veliko željo po spolnosti,ravno takšno kot sem jo mela pred začetkom jemanja KT...jaz ne vem zakaj ne čutim te potrebe po spolnosti tudi med jemanjem(torej preostalih 21 dni)..in zaj ne trdim nekaj...ker tega nisem skapirala vse dokler nisem prav začela na datum gledat v kerem ciklusu sem najbolj "horrny"...in ugotovila sem da ravno med pauzo...zaj pa ne vem al je to zarad tega ker v telo ne vnašam hormonov(tablete)..vendar hormoni vseeno so..v telesu...ker je zaščita normalna,al pa zarad samih hormonov ki so v tistem času...ni mi jasno...
hočem da bi takšna želja po spolnosti trajala skooooz....pa ne....
mah ne razumem..
no...med samim jemanjem tablet nimam neke pretirane spolne sle..je zmerna...drugače sem pa opazila da med samimi premorom, dobim zelo veliko željo po spolnosti,ravno takšno kot sem jo mela pred začetkom jemanja KT...jaz ne vem zakaj ne čutim te potrebe po spolnosti tudi med jemanjem(torej preostalih 21 dni)..in zaj ne trdim nekaj...ker tega nisem skapirala vse dokler nisem prav začela na datum gledat v kerem ciklusu sem najbolj "horrny"...in ugotovila sem da ravno med pauzo...zaj pa ne vem al je to zarad tega ker v telo ne vnašam hormonov(tablete)..vendar hormoni vseeno so..v telesu...ker je zaščita normalna,al pa zarad samih hormonov ki so v tistem času...ni mi jasno...

hočem da bi takšna želja po spolnosti trajala skooooz....pa ne....

mah ne razumem..