Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

Jaz pa imam eno vprašanje, ki me že dalj časa zelo muči. :? Glede na to, da so tabletke koliko toliko mlade in nove me zanima nekej.. Kako je res s plodnostjo čez kakih 10 let jemanja tabletk? Ali si po 10ih letih normalno ploden ali se kaj spremeni v tvojem telesu?
Mene najbolj skrbi to, da bom tabletke mirno jemala 10 let, potem pa bom si hotela ustvariti družino, pa bodo mi rekli, da imam problem z zanositvijo.
Kako je res s tem?

Drugače pa tudi sama opažam, da sem veliko bolj utrujena odkar jemljem tabletke in da se jočem skoraj pri vsakem bednem filmu, ki sploh ni žalosten. Edina pozitivna stvar, ki se mi je izboljšala pa je to, da imam redno menstruacijo in brez krčev, zaradi katerih sem nekdaj po 2 dni ostajala doma in mi nobene tablete ( Nalgesin, Lekadol,.. ) niso pomagale. Ampak ne vem če se splača tako delati s svojim telesom.. Sem se kar malo prestrašila ko sem te stvari brala. In ko vas poslušam kako se vam je počutje izboljšalo itd.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Plodnost naj bi se ohranila. Ampak nekateri ginekologi zagovarjajo to, da tabletke niso škodljive, drugi pa pravijo ravno nasprotno.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

kaj pa vem, sama sem tudi malo skeptična glede zanositve. zato tudi ne vem, če bom po pavzi, ki jo imam namen imeti pol leta, sploh še nadaljevala z njimi.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Baje je plodnost večja pri tistih, ki so jemali KT kot pri tistih, ki niso jemali KT. Jajčniki naj bi se z uporabo KT "šparali", ker ne pride do ovulacije in tako naj bi bile možnosti za zanositev večje. Koliko je to res, ne vem, ampak tako naj bi bilo.
Če ti ni do KT, jih prenehaj jemati in si nabavi kakšno drugo vrsto kontracepcije.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

To velja le za prvih nekaj ciklusov, ko se lahko naenkrat izloči več jajčec.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

fora je v tem, da so meni KT kot kontracepcija ful dobre. zaskrbelo me je pač zaradi teh člankov, ki jih je ena objavila, in kako je z zanositvijo.

itak pa sedaj še nihče ne more napovedati točnih posledic, ker KT le še niso tako "stare", da bi dejansko lahko napovedali dolgoročne + in -.
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: lost

Neprebrana objava Napisal/-a BaByBlu »

zivjo!

jaz sem pred 2 mesecema zacela jemati yasminelle. uceraj sem pojedla zadnjo tabletko iz skatlice in sedaj mam 7 dni premor za mensto ane. no problem je u tem, da sem zadnje 2 tedna full obcutliva, zadne par dni sem pa nenormalno slabe volje ves cas. uceraj sem se cel dan jokala pa nobenga nisem hotla videt, danes sem se zbudila in takoj zacela jokat ...res uno ko ne morem nehat :( :?
zavedam se da ni normalno da se sekiram zarad tega k se mi pocitnce niso izsle po moji zelji ampak ko zadnje 2 dni pomislm na to se mi STRGA.
uceri sm sla ven, na sprehod, sama. prov prsilt sem se mogla da sm hodila ampak ni pomagal, skos mi je slo na jok..takoj k sm zaprla vrata za sabo sm se zacela jokat...ne vem sploh kako naj si pomagam. k prej nism bla nikol tok negativno razpolozena, to je ekstrem k si ga ne znam razlozit. kolegica me tolaz, ampak si sploh ne morem pomagat. ful me je strah kaj ce se to moje razpolozenje ne popravi, kaj naj nardim?
se zmeri sem doma, u pizami, ne morem se spravt do trgovine.
nikol nisem imela takih tezav, nisem cutila PMSja pred menstro.
A je mogoce, da so krive tabletke, naj jih neham jemat? sumim da so krive. upam da je to vzrok ker me je strah da se mi bo zmesal. Help!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Tako je bilo meni do nekje 4. meseca jemanja Yasminelle. Potem je za silo minilo. Ampak slabe volje sem bila občutno več kot zdaj, ko sem brez. In jokala sem vedno, ko kaj ni bilo po moje. Obupno.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Kaj pa, če poskusiš zamenjati tabletke? Povej ginekologinji in se zmenta. Mogoče ti samo te ne odgovarjajo.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Moram potrkati, da do zdaj (1 leto jemanja Logest) nisem opazila nekih blaznih vplivov, če že so bili pozitivni (šibkejša, neboleča menstruacija), AMPAK - vsak najmanjši prepirček me spravi v jok. To se mi včasih res ni dogajalo. Jezno sem odvihrala, pa je bilo ok. Zdaj pa odvihram, še prej pa po možnosti padem v jok. Pa včasih res zaradi banalnih stvari. To mi res ni všeč, ker potem me vsi začnejo spraševat, kaj mi je, pa kakšne probleme imam ... Ljudje, nič hujšega ni, le ta sladoled ni po mojem okusu (no malo pretiravam :lol: ).
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objava Napisal/-a °PeeKaBoo° »

^^kot, da bi mene opisvala :P sm tut jemala tabletke Logest kakšn let (mogoče mau manj).. no zdj jih pa ne jemljem več, tut že kšn let.. & mi je čist dobr, jih nč ne pogrešam :)
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Jaz zaenkrat še vztrajam, ko mi bo pa Moj zagrozil, da z mano ne more več shajat, bom pa nehala. :lol: Resno - bom videla kako bo v prihodnjih mesecih, ko se mi ne bo več potrebno ukvarjati z določenimi ljudmi/stvarmi, ki me ponavadi spravijo ob živce.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

no jaz jemljem logest že leto in pol. kakih bistvenih posebnosti nisem opazila, res je, da sem določene dni tudi sama občutljiva.
vendar pa tudi mene občasno zelo boli glava (samo desna stran tih nad očesom). in šele zdaj, ko berem to temo, sem se zavedla, da pred tabletkami tega ni bilo. saj me je glava bolela, ampak čisto drugače.

se pa s fantom že meniva, da bi jaz opustila tabletke. ker itak ni naravno, pa tudi mene malo skrbi glede kasnejše plodnosti in zanositve.
itak grem zdaj študirat in se bova vidla samo čez vikend, tak da ne bo večje panike okrog kondomov.
sicer pa glede kondomov - edina neprijetna stvar na njih je, da se res dosti manj čuti, oz. je občutek čisto drugačen kot brez kondoma. :?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jz bom tud opustila KT za približno pou leta. Me kr malo stisne, ko pomislim, da kondom sam useeno mi je moje zdravje prvo.
Mojmu sm povedala, da bom nehala jest in mu tud rekla, da on pr tem nič ne odloča al bom al ne, ker se gre zame. Če bi pa blo kej u smisli, da nej ne neham, ker pol bova seksala s kondomom pa bi ga kr na hladno dala kar se tiče seksa za dooooooooooolgo časa.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

LanaMaxim napisal/-a:Kaj pa, če poskusiš zamenjati tabletke? Povej ginekologinji in se zmenta. Mogoče ti samo te ne odgovarjajo.

Jemlje jih komaj 2 meseca. Zadeva se stabilizira (če že) po vsaj pol leta jemanja, zato menjava trenutno ni bog ve kaj, ker bo tudi ob naslednjih kt imela določene težave povezane s privajanjem telesa na hormone. Pač počakat in potrpet je treba, če želiš kt jemati na dolgi rok - če pa res ne ustrezajo, pa zamenjati šele, ko naj bi bilo telo že adaptirano.
Zaklenjeno