Horus napisal/-a:Isto kot laž. Če ne vem, da mi laže, mi komot laže, pa bom happy. Isto velja tule. In isto velja za vse ljudi na svetu, pa če vam je všeč ali ne xD
Pri laži ja, pri "prepovedih" ne.
Sorry, samo men lahko tip še tako v celofan zavije, pa oboje, tako "prosim, da ne kadiš" in "prepovedujem ti kajenje" smatram kot prepoved kajenja. Nisem tako lahkoverna, da bi me en prosim in nasmešek prepričala, da je bistvo sporočila nekje drugje

In bom vedela, da ne smem kaditi, v kolikor želim še naprej biti v zvezi z dotičnim gospodom. Potem se bom pa samo še odločala, ali se mi splača odpovedati kajenju zaradi njega, ali ne
In dvomim, da če ti Tanada nekaj prepove, a stavek preoblikuje, bi ti še naprej živel v iluziji, da to isto stvar lahko počneš. Ali pač?
Če te nekdo smatra za manjvrednega v odnosu, se to ne da prekriti, tudi z omejitvijo prepovedovanja. In obratno, če te ima nekdo za enakovrednega partnerja, ti lahko prepove 1000 stvari (v kolikor so smislne in si jih pripravljen upoštevat), pa boš še vedno vedel, da te tretira kot sebi enakega.
Torej, tvoja draga ne sme smrdeti po cigaretih in ne sme kaditi v tvoji prisotnosti. Zakaj torej farsa, da ji ne prepoveduješ kajenja? Misliš, da tega nimaš pravice prepovedati? Gre za tvoj nos, ki bo vohal smrad in tvoje življenje. Seveda bo kulturen človek to storil na kulturen način. Vsekakor pa je z prepovedjo oziroma z direktnim stavkom, da tega v odnosu ne bo, ne daješ v podrejen položaj, samo zahtevaš tisto, kar ti pripada (v tem primeru čist zrak in svež vonj).