Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

jst sm se pa hotla naročit na pregled pa me ni hotla, je rekla da naj se rajš naslednje leto ko bom stara 20 let ker je takrat pregled šele obvezen.... pa jemljem tabletke že eno leto in pol. pa nazadnje mi tud pritiska niso zmerl niti niso me stehtal. poleg tega mi nazadnje sploh ni hotla dat tabletk ker nism prišla v času ko dela moja ginekologinja( moja je delala popoldne, js pa sm prišla dopoldne), tko da sm moala čez par dni še enkrat pridt :evil:
hodim pa v ZD bežigrad
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

Nadine napisal/-a:jst sm se pa hotla naročit na pregled pa me ni hotla, je rekla da naj se rajš naslednje leto ko bom stara 20 let ker je takrat pregled šele obvezen.... pa jemljem tabletke že eno leto in pol. pa nazadnje mi tud pritiska niso zmerl niti niso me stehtal. poleg tega mi nazadnje sploh ni hotla dat tabletk ker nism prišla v času ko dela moja ginekologinja( moja je delala popoldne, js pa sm prišla dopoldne), tko da sm moala čez par dni še enkrat pridt :evil:
hodim pa v ZD bežigrad

torej je velika verjetnost, da nem šla na pregled še 2,3, leta, pač dokler ne bom bila stara 20, oz. 21 let? .. ker se je meni že prvič zdelo čudno da me ni pregledla.. (niti ni prašala če mam spolne odnose), drugič tudi sm šla sam po recept, niso sikale nič, sam pač pritisk zmerle pa stehtale..
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

punce, za vaso varnost gre, ce ve hocete na pregled, tezite toliko casa, da vas sprejme (saj je to njeno delo). Ce nebi slo tudi to, bi jaz na vasem mestu zamenjala G.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Tole s temi 20 leti je men tok čudno. Po mojem mnenju bi morala vsaka takoj ko začne s spolnimi odnosi začeti tudi z rednimi pregledi (odvzem brisa). S spolnimi odnosi se namreč prenaša virus PAP, ki povzroča raka materničnega vratu in je potem logično, da rabiš preglede. Jaz sem prviš šla h ginekologinji pri 17 letih, ko sem želela dobiti tabletke in me je ginekologinja vse izprašala in mi tudi vzela bris. Od takrat hodim na pregled enkrat letno, ki je pač obvezen za vse k jemljemo tabletke (ostale pa na 3 leta). Zdravstvo očitno res vedno bolj špara na zdravju ljudi :roll:
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Men je tud ginekolog reku, da po prvem seksu morem se prijavt za pregled. Ampak to pa mi ni reku, da morem usako leto it na pregled, če jemlem KT. Men je reku na usaka 3 leta.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

no jaz jemljem kt leto pa pol. pa prvič ko sem bila pri ginekologinji, mi ni vzela brisa. sem pa zdaj šla spet na pregled, pa je zdaj drug ginekolog. pa mi je vzel bris, pa še na krvne preiskave me je poslal.
ampak stehtali me niso pa tudi pritiska mi niso izmerili. :?
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka

gaby_ napisal/-a:no jaz jemljem kt leto pa pol. pa prvič ko sem bila pri ginekologinji, mi ni vzela brisa. sem pa zdaj šla spet na pregled, pa je zdaj drug ginekolog. pa mi je vzel bris, pa še na krvne preiskave me je poslal.

Če si bila še nedolžna, ko si šla k njej potem je logično, da ti ni vzela brisa. Sicer pa bi ti mogla. Je pa tako, da je men ginekologinja po vsakmu pregledu rekla, da se vidimo spet čez eno leto. Pri KT je namreč povečano tveganje za nastanek določene vrste raka in je zato potrebno vsako leto pregledati bris in še kaj zraven. Tako, da tiste ki jemljete KT bi bilo dobro da si nekako izborite vsakoletne preglede.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

aja. uf, prvič slišim za to, da če imaš KT, da je treba vsako leto hoditi na preglede.

mene je prvič sestra sama vprašala koliko tehtam, bi se ji lahko zlagala, samo se ji nisem. pritisk mi je zmerila samo prvič, kasneje nikoli več. recept sem takoj dobila. mi je pa prvič tudi, ko sem imela posvet pri ginekologinji, vzela bris, ker sem bila že skoraj 20 in sem že imela spolne odnose.

drugače pa sem sedaj po 1 letu prenehala z jemanjem tabletk. a bi morala zdaj že na pregled ali ne?

ma nič ne bi bilo narobe, če bi se malo večkrat pojavila tam.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka

Sej ta enoletni pregled ni ravno zakonsko uveljavljen :) Spomnim se samo, da mi je takrat, ko so pač uveljavljali novo pravilo, da naj ženske hodijo na pregled samo na vsake tri leta, moja ginekologinja rekla, da to zame pač ne pride v poštev, ker jem tabletke. Ampak glede na vse punce tukaj, ki pravite, da pri vas pač ni bilo tako sklepam, da sem očitno imela zelo fajn ginekologinjo :D Kljub vsemu pa ali jemljete tabletke ali ne...na preglede je potrebno hodit, da se še prav čas odkrije morebitni nastanek raka materničnega vratu. V današnjem času, ko se spolni partnerji pač bolj menjujejo, je to tveganje še toliko večje.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

medvedka napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:no jaz jemljem kt leto pa pol. pa prvič ko sem bila pri ginekologinji, mi ni vzela brisa. sem pa zdaj šla spet na pregled, pa je zdaj drug ginekolog. pa mi je vzel bris, pa še na krvne preiskave me je poslal.

Če si bila še nedolžna, ko si šla k njej potem je logično, da ti ni vzela brisa. Sicer pa bi ti mogla. Je pa tako, da je men ginekologinja po vsakmu pregledu rekla, da se vidimo spet čez eno leto. Pri KT je namreč povečano tveganje za nastanek določene vrste raka in je zato potrebno vsako leto pregledati bris in še kaj zraven. Tako, da tiste ki jemljete KT bi bilo dobro da si nekako izborite vsakoletne preglede.

ne, nisem bila. saj če bi bila, me niti pregledati ne bi 'smela'. pregled sem mela, samo brisa mi pa ni odvzela. no saj je vseeno. zdaj hodim k temu ginekologu, ki je sicer malo tečen, je pa vsaj dosleden glede pregledov. no, mi je pa rekel, da se vidiva vse na leto in pol (obvezen pregled in odvzem brisa). :)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

A mi lahko kera pojasni o KT Logest in temu, da so slabe al šibke in če je res več možnosti, da punca zanosi ob jemanju le teh ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ni več možnosti, da zanosiš. Enako ščitijo kot močnejše tabletke. Šibke so samo v tem smislu, da imajo nekatere ženske pač večje delovanje hormonov, močnejšo menstruacijo ipd. torej ne zadržujejo menstruacije in izločkov nekaterim ženskam(kar se pojavlja kot vsakodnevni izcedek), ker imajo malo hormonov. V primeru pa, da si težja in večja deklica, pa znajo bit tud prešibke na področju zaščite v spolnosti.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Ne vem, če to res tako zavisi od teže ... Bolj od količine hormonov v krvi in presnavljanju le teh. Meni so bile pri mojih 164cm in 53kg tudi Yarina prešibke, medtem, ko moje 70 ali 80-kilogramske kolegice brez težav uporabljajo Logest.

Drugače pa naj zaradi vmesnih krvavitev tveganje za zanositev ne bi bila nič večja. Tabletke vseeno ščitijo pred nosečnostjo, le menstrualnega ciklusa ne morejo popolnoma uravnavati.
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

in po čem se ve, da so tabletke prešibke? po vmesnih krvavitvah?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Ja. Ampak to ne pomeni, da ne ščitijo.
Zaklenjeno