Kot sem že povedala, dosti parov se za to odgovornost odločijo, ker "kao" to družba pričakuje od njih, pa ker ga že ima sošolka, a kolegica, pa dve sosedi, oh zdj morma še pa midva.

Verjamem, da se najdejo tudi posameznice, ki se za to odločijo, ko imajo res to željo, prav tako njihov partner, takšne primere podpiram. Ne podpiram pa tistih, ki se za to odločijo iz zgoraj navedenih razlogov, ker ga ma ona, ga bm še pa js mela. In podpiram tiste, ki se za to ne odločijo iz takšnih al drugačnih razlogov. Še vedno menim, da je bolje, da ženska nima otroke, če nima želje in potrebe po tem, kot ga ima, pa mu ne nudi tisto, kar bi mu morala. Verjetno je pri takšnih primerih posledica tega, da se za otroka in odgovornost, ki jo otrok prinaša ni odločila na podlagi lastne in partnerjeve želje, ampak je ta odločitev izhajala iz tega, češ družba to pričakuje(češ to je neki samoumevnega). Ampak navsezadnje življenje je naše, prav tako posledice dejanj in odgovornosti nosimo sami, ne družba, in nevem zakaj tukaj nastane problem, ko nekatere posameznice povedo resnico, ki vključuje tudi to, da si enostavno otrok ne želi. To ne pomeni, da je ženska slaba, da nima rada otrok, ampak ima pač drugačne želje, poglede in cilje v življenju, ki ne vključujejo vzgoje lastnega otroka, in če njim tako paše, bo moralo tudi nam. Opažam, da ste nekatere zelo omejene, kar se tiče tega. Različni smo si, dopovejte si to, prav tako pa se naučite sprejemati mnenja tudi drugih ljudi, ne pa da vsako mnenje vzamete kot napad ali žaljenje, in če ste že pozabile, to je le forum, ženske. In naj vam povem, da osebno vseeno bolj spoštujem žensko, ki pove svoje mnenje, pove npr. da si ne želi otrok, in stoji za svojimi odločitvami, kot pa eno, ki je tako omejena, da ne zna sprejeti mnenja nekoga drugega, in to pojmuje kot napad in žaljenje. Nekatere mi res morale odrasti, preden bi se sploh odločile za otroka, ker otrok otroka res ne more vzgajat. Pa brez zamere, samo svoje mnenje sem povedala, in kako js gledam na to.
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!