Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BuckWheat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a BuckWheat »

BuckWheat napisal/-a:punce dejte mi prosm neki povedat kr men ni čist nč več jasno. :?
torej, zdej je 2. mesec odkar jemljem tabletke (Lyndinette), menstruacijo sem imela od 14.-19. julija.. do tukej vse uredu, no in se mi je zgodil da sem pač čez slab teden pozabila vzet tableto in 26. je spet prišla menstruacija, ki pa se zdej vleče že 10 dni.. zdej pa men ni jasno kolk časa bo menstruacija še prisotna, niti kdaj bo prišla naslednjič :?

v navodilih piše da naj bi se pozabljena tableta vzela v roku 12ih ur, če je pa zamuda daljša naj pa pozabljene tablete ne bi vzela, kar je tudi nisem..
fora je pa tud v tem da imam samo še 4 tabletke, potem pa sledi 7 dnevna pavza ko naj bi se pojavla menstruacija..

bla bi pa zelo vesela kkšnga nasveta al pa karkol ker sem totalno zmedena :x

anyone?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ne vem, tole si kar malo zašuštrala. Za vsak slučaj pokliči svojo ginekologinjo in ji razloži situacijo, ker 10 dni je pa že malo huda.

Ampak js bi lepo jemala tabletke, une 4 in nov zavojček brez pause vmes, zraven pa bi uporabljala še kondom, vsaj en teden. Ne paničarit, samo bodi disciplinirana od zdaj naprej. Saj bo. ;)
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

BuckWheat napisal/-a:
BuckWheat napisal/-a:punce dejte mi prosm neki povedat kr men ni čist nč več jasno. :?
torej, zdej je 2. mesec odkar jemljem tabletke (Lyndinette), menstruacijo sem imela od 14.-19. julija.. do tukej vse uredu, no in se mi je zgodil da sem pač čez slab teden pozabila vzet tableto in 26. je spet prišla menstruacija, ki pa se zdej vleče že 10 dni.. zdej pa men ni jasno kolk časa bo menstruacija še prisotna, niti kdaj bo prišla naslednjič :?

v navodilih piše da naj bi se pozabljena tableta vzela v roku 12ih ur, če je pa zamuda daljša naj pa pozabljene tablete ne bi vzela, kar je tudi nisem..
fora je pa tud v tem da imam samo še 4 tabletke, potem pa sledi 7 dnevna pavza ko naj bi se pojavla menstruacija..

bla bi pa zelo vesela kkšnga nasveta al pa karkol ker sem totalno zmedena :x

anyone?

najbolje bo res, da se pogovoriš z ginekologinjo..sama mislim, da zaradi ene tabletke ne moreš kar tako dobit menstruacije...preglej si navodila tabletk, če so morda možne kakšne vmesne krvavitve...
če sem prav obveščena so te tabletke nizkodozne, morda celo prenizko za tebe in se ti za to pojavljajo te krvavitve...vsaj jaz sem imela takšne težave z yasminelle, ki so tudi nizkodozne...
najbolje pa je še vedno, če se pogovoriš z ginekologom...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

js mam eno vprašanje.. včeraj sm po standardu vzela tabletko zvečer, nato pa pol ure zatem bruhala, kar se zagotovo tabletka ni primla.. Vzela sm jo ponovno danes zjutraj, ampak to pomeni da imam ta mesec samo 20 tabletk za pojest.. Zanima me, če tisto 21. lohko kar ˝pozabim˝ in imam tako 8 dnevni premor (1 škatla, 3 zavojček) ? .. Zaščita seveda med premorom ne bi bila popolna... Bi to kaj vplivalo na jemenje tabletk, in ali se bi mi pri tem prikazali kaki stranski učinki? ... Se opravičujem za prašanje, ampak sm nekam založila navodila. Ja vem, katastrofa. :oops:
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Če bruhaš in potem poješ naslednjo tabletko se ne zgodi nič, razen tega da boš imela ciklus pač en dan krajši. Zaščitena boš ves čas, pavzo narediš tako kot sicer, vse po starem kopitu.
Samo pazi, da vzameš po pavzi tabletko pravi dan in ne tako, kot si to počela prej (torej bo to zdej npr. četrtek namesto petek)
Imaš, da me vikaš!
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

pozdravljene. jaz nujno rabim pomoč. no da vam povem, predvidoma bi morala menstruacijo dobit v nedeljo. včeraj sem dobila tabletke primolut nor za predstavitev mestruacije saj grem na morje. in danes sem imela namen vzet prvo tabletko zjutraj, kar sem tudi storila. kmalu zatem sem opazila da sem dobila menstruacijon že danes!! zdaj me pa zanima kaj se bo zgodilo če nadaljujem z jemanjem tabletk primolut? ali bo mestruacija vseeno kmalu prehehala ali ne? ima katera kakšne izkušnje s tem? ali jih zdaj moram prenehat jemat? prosim za pomoč
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

trapa napisal/-a:Če bruhaš in potem poješ naslednjo tabletko se ne zgodi nič, razen tega da boš imela ciklus pač en dan krajši. Zaščitena boš ves čas, pavzo narediš tako kot sicer, vse po starem kopitu.
Samo pazi, da vzameš po pavzi tabletko pravi dan in ne tako, kot si to počela prej (torej bo to zdej npr. četrtek namesto petek)

Če krajšaš ciklus lahko s tem izgubiš zaščito. V navodilih je vedno dobro razloženo kaj se zgodi v primeru če pozabiš vzeti tabletko v enem izmed treh tednov. Če je tabletko "izbruhala" v drugem tednu jemanja potem ji ena tabletka manj ne bo naredila škode in bi lahko naslednje tabletke jemala normalno naprej in bi bil cikel enako dolg, zaščita pa bi ostala. Če je pa tabletko "izbruhala" v prvem ali tretjem tednu pa mora slediti navodilom, ki so narejena za vsak teden posebej. Npr. pri Logest imaš lepo narisan graf kako ukrepati. Dejansko lahko krajšaš cikel brez izgube zaščite samo če si pozabila vzeti tabletko v tretjem tednu jemanja.

V glavnem...preberi si navodila (to velja za Jess).
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

medvedka napisal/-a:V glavnem...preberi si navodila (to velja za Jess).

sm rekla da sm založila nekam navodila :D ...
vgl. naredila bom tako, kot sm rekla.. imela bom 8 dnevno pavzo, ker sm tabletko že vzela... seveda bo zaščita v času odnosov še kondom, tko da ko bom začela ponovno jemat tablete, neo nobenega problema, ali pač?
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

anca_kk napisal/-a:pozdravljene. jaz nujno rabim pomoč. no da vam povem, predvidoma bi morala menstruacijo dobit v nedeljo. včeraj sem dobila tabletke primolut nor za predstavitev mestruacije saj grem na morje. in danes sem imela namen vzet prvo tabletko zjutraj, kar sem tudi storila. kmalu zatem sem opazila da sem dobila menstruacijon že danes!! zdaj me pa zanima kaj se bo zgodilo če nadaljujem z jemanjem tabletk primolut? ali bo mestruacija vseeno kmalu prehehala ali ne? ima katera kakšne izkušnje s tem? ali jih zdaj moram prenehat jemat? prosim za pomoč

a bi mi znala katera kaj pomagat?!
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Jess° napisal/-a:

vgl. naredila bom tako, kot sm rekla.. imela bom 8 dnevno pavzo, ker sm tabletko že vzela... seveda bo zaščita v času odnosov še kondom, tko da ko bom začela ponovno jemat tablete, neo nobenega problema, ali pač?

Prvo kot prvo, navodila so priložena čisto vsaki škatlici tabletk in če imaš še kje kakšno neodprto jo lepo odpreš in vzameš navodila ven. Drugič, če si pa zdaj že pri zadnji škatlici je pa potem že tko al tko čas da greš h ginekologinji po nove 3 :) V glavnem nimaš nobenega izgovora :))

Sej če si uno tadrugo tabletko vzela še pravi čas...torej manj kot 36ur (normalnih 24 plus 12 ur "bonusa") od predzadnje (izbruhana ne šteje) potem itak ni panike. Problem je samo če je preteklo več kot 36ur, v tem primeru pa res rabiš še dodatno zaščito (spet odvisno od tedna jemanja).
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

medvedka napisal/-a:
Jess° napisal/-a:

Prvo kot prvo, navodila so priložena čisto vsaki škatlici tabletk in če imaš še kje kakšno neodprto jo lepo odpreš in vzameš navodila ven. Drugič, če si pa zdaj že pri zadnji škatlici je pa potem že tko al tko čas da greš h ginekologinji po nove 3 :) V glavnem nimaš nobenega izgovora :))

Sej če si uno tadrugo tabletko vzela še pravi čas...torej manj kot 36ur (normalnih 24 plus 12 ur "bonusa") od predzadnje (izbruhana ne šteje) potem itak ni panike. Problem je samo če je preteklo več kot 36ur, v tem primeru pa res rabiš še dodatno zaščito (spet odvisno od tedna jemanja).

haha, misliš da nebi pogledla v navodila če jih bi mela.. in ja, grem naslednji tedn k zdravnici po nove :D ..
vgl. je nekje okoli 36 ur ja, sam točno pa nevem .. mislim da je točno 36 ur ja :D ..v tem je fora, ker nečem ene tablice ˝vničit˝ s tem da bi iz druge vzela eno tabletko (potem bi blo spet na drugi 20. tabletk, kar bi se to ponavljajo neprestanoma).. je še kera tk nardila da je imela 8 dnevni premor, pa je blo potem, po teh 8mih dneh vse vredu?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

na tvojem mestu bi vzela eno tabletko iz novega zavojčka in pač tisto tablico bi imela potem za rezervo, če se ti še kdaj kaj podobnega zgodi.

če 3. teden pozabiš tabletko ni ok glede zaščite, v 2. tednu je tako. drugače pa, če že ne boš riskirala tiste tablice, pa uporabljaj zaščito 1 teden po prenehanju jemanja in naredi 7-dnevno pavzo in boš tako začela en dan prej kot običajno, kot te je že ena opozorila. namesto v petek, pač v četrtek.

samo a res ni bolj na izi pač vzet tabletko iz nove tablice in te ne bo skrbelo zaradi zaščite?! odloči se pa sama.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

anca_kk napisal/-a:
anca_kk napisal/-a:pozdravljene. jaz nujno rabim pomoč. no da vam povem, predvidoma bi morala menstruacijo dobit v nedeljo. včeraj sem dobila tabletke primolut nor za predstavitev mestruacije saj grem na morje. in danes sem imela namen vzet prvo tabletko zjutraj, kar sem tudi storila. kmalu zatem sem opazila da sem dobila menstruacijon že danes!! zdaj me pa zanima kaj se bo zgodilo če nadaljujem z jemanjem tabletk primolut? ali bo mestruacija vseeno kmalu prehehala ali ne? ima katera kakšne izkušnje s tem? ali jih zdaj moram prenehat jemat? prosim za pomoč

a bi mi znala katera kaj pomagat?!

pusti menstruacijo, da gre normalno skozi...ne zdi se mi smiselno, da bi jih še jemala, ker si boš samo zmešnjavo naredila...tabletke so za prestavitev..ne pa za ustavitev krvavitve...vsaj v tvojem primeru ne...imaš ap sigurno vse v navodilih napisano..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a perpetua »

Najprej naj povem, da ne vem koliko so te informacije zanesljive, vendar mislim, da vam morem povedati.
V našem kraju je 19 letno dekle doživela možgansko kap :eek: , v bolnišnici so ji kot vzrok navedli tabletke Logest zraven pa ji še povedali, da ona ni osamljen primer pri nas. Zdaj, vem da je dogodek resničen, ne vem pa če so bile tabletke glavni vzrok, kar ne upam si verjeti...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

^^ OMFG, to me je prestrašlo ! ! ! Kolko časa pa je ta punca jedla KT ? Jz tudi jem Logest. Slika Kaj bi lahko kej več povedala o tem ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Zaklenjeno