Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Ellie** napisal/-a:Sicer pa jemljem Logest, že približno leto in pol.

Po letu in pol jemanja tabletk bi pa ja lahko vedela, da ciklusa ne pametno skrajševat, prej ga lahko podaljšuješ. Jaz kontracepcijske tabletke jemljem 1/2 leta, pa mi je kristalno jasno to. Drugače pa, zdaj vzami vseh 21 tabletk nove škatlice.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Mene pa zanima - če katera ve - kaj naj naredim, če sem pozabila vzeti prvo tabletko v prvem tednu. Brala sem navodila, kjer piše, kako ravnati, če pozabiš eno tableto v prvem tednu - a to potem velja tudi zame, glede na to, da sem pozabila na prvo tableto? Sem razmišljala, da bi pač danes vzela ''prvo'' in potem normalno nadaljevala, ampak v navodilih piše, da cikla ne smeš nikoli podaljševati, lahko ga samo skrajšaš.

Mah, budalo jaz... ne vem, kako mi je to uspelo po 5 letih jemanja tablet... :roll:
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Evo imam še navodila od Yarine, ki sem jih včas jedla. Tkole piše

Izpostili se 1 tableto v 1. tednu
Vzemite izpuščeno tableto, čim se spomnite, tudi če to pomeni, da morate vzeti dve hkrati. naslednje tablete vzemite od običajnem času, vendar morate 7 dni dodatno kontracepcijsko zaščito. Če ste imeli v tednu, preden ste izpustili tabletko, spolni odnos, je mogoče, da ste zanosili, zato to takoj povejte zdravniku.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Ja, sej to tud v navodilih od logest piše... Nikjer pa ne piše, kaj se zgodi, če bi jst npr. danes vzela prvo tabletko (tisto, ki bi jo morala včeraj) in bi pač nadaljevala cikel 21 dni, samo za en dan bi imela prestavljenega (s petka na soboto). V navodilih sem zasledila samo to, da ne smeš nikoli podaljševat obdobja brez tablet, lahko ga samo skrajšaš. Pa me zanima, zakaj. Sej drgač bom pa danes 2 tabletki vzela... bedna jaz!
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

frigga napisal/-a:Ja, sej to tud v navodilih od logest piše... Nikjer pa ne piše, kaj se zgodi, če bi jst npr. danes vzela prvo tabletko (tisto, ki bi jo morala včeraj) in bi pač nadaljevala cikel 21 dni, samo za en dan bi imela prestavljenega (s petka na soboto). V navodilih sem zasledila samo to, da ne smeš nikoli podaljševat obdobja brez tablet, lahko ga samo skrajšaš. Pa me zanima, zakaj. Sej drgač bom pa danes 2 tabletki vzela... bedna jaz!

Pa saj je logično. 7 dni si brez tabletk (pauza), potem pa moraš 8. dan spet vzet in začet nov cikel. Drugače nisi zaščitena.
Čeprav se to tko hitr loh zgodi. :) Js sm pa enkrat ponesreči vzela 1. tabletko en dan prej kot bi mogla. Ne vem kako mi je ratal.
*AnNy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *AnNy »

Keika napisal/-a:
Hm, hm, hm kje si ti prebrala da jih lahko vzameš 3 dan menstruacije? Jaz sem jih začela jemati prvi dan, in sem trenutno sredi drugega paketa. In kolikor sem js prebrala, si zaščiten od dneva ko jih začneš jemat.

tablete lahko začnete jemati tudi od 2. do 5. dneva ciklusa, a v tem primeru morate prvih 7. dni uporabljati dodatno zaščito.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

LanaMaxim napisal/-a:
frigga napisal/-a:Ja, sej to tud v navodilih od logest piše... Nikjer pa ne piše, kaj se zgodi, če bi jst npr. danes vzela prvo tabletko (tisto, ki bi jo morala včeraj) in bi pač nadaljevala cikel 21 dni, samo za en dan bi imela prestavljenega (s petka na soboto). V navodilih sem zasledila samo to, da ne smeš nikoli podaljševat obdobja brez tablet, lahko ga samo skrajšaš. Pa me zanima, zakaj. Sej drgač bom pa danes 2 tabletki vzela... bedna jaz!

Pa saj je logično. 7 dni si brez tabletk (pauza), potem pa moraš 8. dan spet vzet in začet nov cikel. Drugače nisi zaščitena.
Čeprav se to tko hitr loh zgodi. :) Js sm pa enkrat ponesreči vzela 1. tabletko en dan prej kot bi mogla. Ne vem kako mi je ratal.

Če je pavza krajša, se zaščita tako ali tako ohrani.
Rožca*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rožca* »

Imam vprašanje glede menstruacije v 7 dnevnem premoru. Tabletke diane35 jemljem 3 mesece in do sedaj sem dobila menstruacijo vedno 3 dan prenehanja jemanja..Tabletke sem končala jemati v sredo 3o.7 danes pa je nedelja pa menstruacije še od nikoder :? :? ..(že 5 dan danes). Drugače pa jih jemljem vedno ob enakem času..mogoče včasih -1 ali +1 ura zamika..Res me že zelo skrbi..
Hvala za odgovore : )
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

^Včasih lahko dobiš tudi kasneje ali prej, ni nujno, da vedno na isti dan. Jaz npr. največkrat dobim 4. dan po prenehanju jemanja, se pa zgodi, da kdaj tudi že tretji dan ali pa peti oziroma šesti. Mi je pa moja ginekologinja rekla, da v enem tednu po prenehanju jemanja, moraš dobiti menstruacijo. Tako da, počakaj še dva dni, potem ti pa svetujem obisk pri ginekologu.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Rožca* napisal/-a:Imam vprašanje glede menstruacije v 7 dnevnem premoru. Tabletke diane35 jemljem 3 mesece in do sedaj sem dobila menstruacijo vedno 3 dan prenehanja jemanja..Tabletke sem končala jemati v sredo 3o.7 danes pa je nedelja pa menstruacije še od nikoder :? :? ..(že 5 dan danes). Drugače pa jih jemljem vedno ob enakem času..mogoče včasih -1 ali +1 ura zamika..Res me že zelo skrbi..
Hvala za odgovore : )

Si bila vmes kaj na morju? Ker morje, recimo pri meni, ima vpliv na menstruacijo. Zdaj nazadnje sem jo tudi dobila en dan kasneje kot ponavadi (pa sem normalno in točno jemala tabletke). Eno leto (res, da še nisem jemala tabletk) pa sem imela dosti bolj močno po morju kot ponavadi.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Rožca*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rožca* »

Bla na morju umes ja. :) Sicer sem jo pa mal prej dobila, tko da ni strahu več..Hvala vsem za odgovore (:
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

ojla. jaz pa imam eno vprašanje. mogoče tudi dve :) no pač, Kt ne jemam več, saj sem jih že več vrst jemala in mi ne odgovarjajo oz. kadar jemam Kt dobim po spolnem odnosu glivično vnetje ( če pa jih ne jemam pa ne dobim vnetja po spolnem odnosu). no in zdaj nazadnje mi je dala ginekologinja nove KT in se stvar ponavlja in pred kratkim sem jih spet opustila. in zdaj ne vem kaj naj naredim, ker grem čez 1 teden na morje in glih tedaj bom dobila menstruacijo. zdaj pa nwm kaj naredit. premišljevala sem o tabletah ki so samo za predstavitev mestruacije( ne za zaščito) samo ne vem če bom dobila tako hitro termin pri ginekologinji oz. ga ziher ne bom. ali je tudi možno da bi samo sestra napiše recept? in zanima me, če bom jih dobila, kako se uporabljajo. mislim kdaj jih vzet in kdaj začnejo delovat. če pa katera še ve kaj bi lahko naredila da ne bi takrat dobila menstruacije prosim da mi pove. hvala vam.
..špela..
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ..špela.. »

anca_kk napisal/-a:ojla. jaz pa imam eno vprašanje. mogoče tudi dve :) no pač, Kt ne jemam več, saj sem jih že več vrst jemala in mi ne odgovarjajo oz. kadar jemam Kt dobim po spolnem odnosu glivično vnetje ( če pa jih ne jemam pa ne dobim vnetja po spolnem odnosu). no in zdaj nazadnje mi je dala ginekologinja nove KT in se stvar ponavlja in pred kratkim sem jih spet opustila. in zdaj ne vem kaj naj naredim, ker grem čez 1 teden na morje in glih tedaj bom dobila menstruacijo. zdaj pa nwm kaj naredit. premišljevala sem o tabletah ki so samo za predstavitev mestruacije( ne za zaščito) samo ne vem če bom dobila tako hitro termin pri ginekologinji oz. ga ziher ne bom. ali je tudi možno da bi samo sestra napiše recept? in zanima me, če bom jih dobila, kako se uporabljajo. mislim kdaj jih vzet in kdaj začnejo delovat. če pa katera še ve kaj bi lahko naredila da ne bi takrat dobila menstruacije prosim da mi pove. hvala vam.

ojla, ja tabletke se imenujejo Primolut Nor in ti lahko prestavijo menstruacija od 2-8 dni. Slišala sem tudi da tabletke jemlješ 2x na dan. O tem receptu sicer po resnici povedano NIMAM POJMA :) tako da bi bilo najbolje da pokličeš svojo ginekologinjo in se zmenita vse potrebno :) Lepo se imej
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz sem si jo prestavila za 14 dni...tako, da se lahko prestavi za več kot 8 dni...več pa ni priporočljivo...
drugače pa mislim, da recept napiše kar hitro...ni potrebno iskat kakšnega posebnega termina in čakat...pač sestri poveš zakaj jih potrebuješ...jaz sem prišla zelo hitro na vrsto...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

hvala za informacije:) zanima pa še me, kdaj vzameš te tabletke? ali takrat ko se ti prične menstruacija ali že pred njo?
Zaklenjeno