Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

Mene zanima kolk časa prej je treba it do ginekologinje če hočem prestavit M? A morem vedet točn dan kdaj nej bi jo dobila kr mam kr neurejen ciklus? Bi rada prestaula pa za 10 dni.
Pa kašne so posledice teh tabletk, če so?
A se lahk kr po tel. zmenim al morem it osebno v ordinacjo?
Uporabniški avatar
Larćie°
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Larćie° »

mene pa zanim,če katera ve. Zdej sem hotla s tabletkami prestavit menstruacijo in ta teden,ko naj bi še jemala sem nehala, da bi jo imela in zdej je ni. Novo škatlico pa začnem jemati na ponedeljek.A mislte, da bi bilo kej narobe če bi začela jemati jutri ali pa v nedeljo? Da je potem nebi dobila..
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Mensturacijo se s kt prestavlja tako, da ciklus podaljšaš in ne skrajšaš, kakor si storila ti. In zdaj bi rada skrajšala še 7-dnevno pavzo? Navodila si že imela v roki? Ti je jasna logika delovanja kt? Ta je namreč taka, da so pravila glede jemanja stroga in točno določena ravno zato, da je zaščita sploh lahko 99,9 %. :roll:
Uporabniški avatar
Larćie°
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Larćie° »

jah tako mi je rekla ginekologinja. da je bolše skrajšat. Čeprav sem jo 2x vprašala,ker vem da deljo vse tako da si podalšajo. In zdej menze ni ane.
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

emm, ja, tko je, da je meni zdravnica takrat rekla, da naj sam sestri rečem,d a mi bo dala druge, tk da nevem zdej, al bom mogla it k njej, al ne..
to pa zarad tega, ker mi bo kmal zmanjkalo tabletk, za naročanje ma pa predolgo vrsto .. bom šla mau povprašat... če je ona tk rekla, upam da bo držalo :)
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

mogoce katera ve, zakaj so v avstriji KT Yarina v prosti prodaji?
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

^^Kako v prosti prodaji? Brez recepta?
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

ja, usaj ble so lansko leto...mi je rekla kolegica, di jih gre ona zmeraj ke iskat, pa sem sla enkrat namesto nje, in jih dobis brez recepta, pac samo placas jih in to je to..
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Zakaj bi pa hodu v Avstrijo to iskat, če jih kle dobiš zastonj (no itak plačamo)..je pa dobr, da če ti jih zmanjka, al pa da nimaš časa iskat, da kupiš škatlico.
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

ce si ze v avstriji, pa se vzames tabletke :) kupis jih za eno leto in imas potem mir. Zato. :D
mala zvezdica
Sramežljivka
Sramežljivka

7 dnevni premor

Neprebrana objava Napisal/-a mala zvezdica »

pozdravljene punce......šla sem čekirat temo o kontracepcijskih tabletkah.....in je tega res too muuuuuch....da bi vse lahko pregledala in našla odgovor na svoje vprašanje...zato bi prosila, če si lahko kakšna vzame čas pa odgovori. zanima me namreč, če je ženska sploh zaščitena v 7 dnevnem premoru?malo mi je čudno, kako to da bi tabletke še kar delovale, četudi jih kar en teden ne jemljemo...mi lahko katera to prosim razloži?! lp, uživajte poletje
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Kaj piše v navodilih?

Tisto drži :wink:
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Tudi med pavzo si zaščitena, tako, da brez skrbi. Js ti ne bi znala vsega razložit, ampak fora je v hormonih, ki jih dobivamo s tabletkami in preprečujejo ovulacijo za čez cel mesec. Malo kilava razlaga pa vendar.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

hej!

mene zanima če mi lahko recept za KT napiše tudi osebni zdravnik? ker je moja ginekologinja kar precej daleč stran in da ne bi vsakič tja hodila...
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ne, to ima čez samo ginekologinja. Lahko pa jo prosiš, če ti lahko da dva recepta (za pol leta). Pri moji so tko začeli delat, na en recept sam dopišeš datum izdaje. In ima ona dlje mir in ti.
Zaklenjeno