Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*lady bug*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *lady bug* »

hmm jaz pa sem s temi tabletami malo zaj*****... :? jemljem jih zvečer okoli 23.00-24.00. pa sem enkrat pozabla. Bil je drugi teden jemanja iz tiste ploščice. Pa sem vzela naslednji dan okoli 12.30 (v navodilih je pisalo, da lahko vzameš normalno takoj ko se spomniš če je drugi teden jemanja). pa sem pol zvečer spet normalno vzela kot vedno..pol pa sem nasledni dan spet pozabla :? pa sem vzela potem zopet naslednje jutro okoli 10.30-to je še itak v okviru tistih 12 ur kolko kao ni panike pa pač lahko normalno vzameš pa ni nič narobe. Zaj pa nisem glih ziher glede začite več :x pa s fantom sva po tem sexala, pa sva pač raje prakticirala metodo umika za vsak slučaj. Kaj menite? Kakšne so kaj vaše izkušnje s tem? Sicer piše da če je drugi teden jemanja ni glih panike če pozabiš, sam jaz sem pozabla 2x..

Jao kak sem jezna, da sem tak pozabljiva. Mela sem neke opravke pa sem si še naredila opomnik, da le ne bi pozabla pa sem vseeno :<
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

mogoče bi zdaj vseeno uporabljala dodatno zaščito do naslednje škatlice, da bosta oba bolj zihr. nikoli ne veš.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Dej si na bol človeški čas ti to nasledn mesec. :D Drugač pa ja, naj ne bi blo nič narobe v okviru teh 12 ur, ampak jz temu nikakor ne zaupam. Če sta umaknila pol maš zelo male šanse, da bi kaj nastalo, sploh če ti še te tabletke vsaj za silo držijo. :D Ej mal se hecam, mislim da je vse okej no. Sam de pazi malo.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Mene pa firbec matra.

Če se odločiš, da boš menstruacijo zamaknila, zakaj se priporoča da jo PODALJŠAŠ namesto, da jo skrajšaš? Po moji logiki je oboje enako škodljivo za telo, s tem, da bi jaz raje krajšala (ker met podaljšan PMS mi absolutno ne diši :D ).
Imaš, da me vikaš!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Kolikor vem se m. s kt prestavlja le tako, da poješ več kt, torej jo premakneš naprej. Jaz je na tvojem mestu ne bi skrajševala, ker to vpliva na zaščito (razen, če boš cel ciklus, v katerem potem prenehaš, dodatno zaščitena), a je po moje več možnosti za to, da se ciklus zmede, če dobi premalo kt. V vsakem primeru, če ni nujno, raje ne prestavljaj, ker je občutek obupen :lol:
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica

MsN napisal/-a:Kolikor vem se m. s kt prestavlja le tako, da poješ več kt, torej jo premakneš naprej. Jaz je na tvojem mestu ne bi skrajševala, ker to vpliva na zaščito (razen, če boš cel ciklus, v katerem potem prenehaš, dodatno zaščitena), a je po moje več možnosti za to, da se ciklus zmede, če dobi premalo kt. V vsakem primeru, če ni nujno, raje ne prestavljaj, ker je občutek obupen :lol:

Zanimivo, da sem pred leti že parkrat skrajšala za kak dan ali dva (tudi teden dni), vsakič zato, da ne bi mela PMSja dolgega 10 dni in je blo vsakič vse ok. Ali mam več sreče ko pameti, ali nisem glih najbolj plodna :)

Samo... (razmišljam na glas)....
kako telo ve kako je s temi zadevami? Mi ga filamo s hormoni: dobi 21 tabletk, ima 8 dni pavze, pol spet. Prej je vse to telo samo uravnavalo, zdej pač tabletke. Kako torej telo "loči" med 21 ali 15 tabletkami in zakaj smo v prvem primeru zaščitene, v drugem pa ne, če te zadeve mehansko urejamo prek KT in v samih tabletkah ni razlike v dozaži hormonov?
Sej bi klicala v ambulanto, samo si ne upam.
(Zadnjič, ko mi je ginekolog zamenjal KT je reku "prvo vzemi na 1. dan m.", v navodilih je pisalo, da jemljem naprej kot bi jemala prejšnje (logično) in ko sem klicala v ambulanto, da vprašam sestre kaj naj upoštevam, so mi dale direkt njega na telefon, on pa je ponovil kar je že povedal in me obravnaval kot največjo glupo babo na svetu)
Imaš, da me vikaš!
Gost

Težko pojasnim, kako si sama razlagam to delovanje - verjetno je 21 tablet nujnih, ker so to ugotovili na podlagi celotnega m. ciklusa - toliko dodatnih hormonov potrebuješ, da preprečiš ovulacijo in si zaščitena ...

Ne se spuščat v detajle, jemlji po navodilih, krajšala pa jaz ne bi, čeprav praviš, da imaš dobre izkušnje ... Ginekologi pa imajo včasih še manj pojma kot uporabnice, zato sem se jaz v času jemanja zanesla le na navodila, ki so itak 100x preverjena in se ravnala po njih - tudi glede prestavljanja.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica

^^Maš prav, ja. Glede prestavljanja (Sploh pa je cel pojem prestavljanja čisto zgrešen, ker se človek ne bi smel takole igrat s hormoni) in glede ginekologov. Jaz sem potem upoštevala navodila in je blo vse OK.
Imaš, da me vikaš!
sixty
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bled

Neprebrana objava Napisal/-a sixty »

no jaz mam pa eno vprašanje. s fantom sva sexala iz petka na soboto. Vglavnem počil nama je kondom in šla sem po urgentno tabletko, ampak komaj včiraj zvečer. Torej minili so skoraj 3-je dnevi. A je to ful narobe? Ker minila naj bi samo 2 dneva in ne trije. Zdaj me pa že malo panika prijema. :?
Aja, vzela sem tabletke Rigevidon.
Zadnjič spremenil sixty, dne 15. Jul. 2008 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

trapa napisal/-a:Mene pa firbec matra.

Če se odločiš, da boš menstruacijo zamaknila, zakaj se priporoča da jo PODALJŠAŠ namesto, da jo skrajšaš? Po moji logiki je oboje enako škodljivo za telo, s tem, da bi jaz raje krajšala (ker met podaljšan PMS mi absolutno ne diši :D ).

Meni se je zadnjič zgodilo, da sem uro po vzeti tabletki bruhala, zato sem, kot piše v navodilih, prenehala s trenutno škatlo, naredila premor in začela z novo. Vmes sem normalno dobila menstruacijo, tudi nobenih posledic nisem čutila ... Tako da po moje ni take panike, če bi raje skrajšala.
Gost

sixty napisal/-a:no jaz mam pa eno vprašanje. s fantom sva sexala iz petka na soboto. Vglavnem počil nama je kondom in šla sem po urgentno tabletko, ampak komaj včiraj zvečer. Torej minili so skoraj 3-je dnevi. A je to ful narobe? Ker minila naj bi samo 2 dneva in ne trije. Zdaj me pa že malo panika prijema :?

Kolikor vem moraš urgentno tabletko vzeti 72 ur po spolnem odnosu.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

*skokica* napisal/-a:Meni se je zadnjič zgodilo, da sem uro po vzeti tabletki bruhala, zato sem, kot piše v navodilih, prenehala s trenutno škatlo, naredila premor in začela z novo. Vmes sem normalno dobila menstruacijo, tudi nobenih posledic nisem čutila ... Tako da po moje ni take panike, če bi raje skrajšala.

Zasluzis si medaljo! :flehan: Ena redkih, ki bere prilozena navodila. :zustimm:
You want me to be something I can never ever be.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

Foxy-lady napisal/-a:
*skokica* napisal/-a:Meni se je zadnjič zgodilo, da sem uro po vzeti tabletki bruhala, zato sem, kot piše v navodilih, prenehala s trenutno škatlo, naredila premor in začela z novo. Vmes sem normalno dobila menstruacijo, tudi nobenih posledic nisem čutila ... Tako da po moje ni take panike, če bi raje skrajšala.

Zasluzis si medaljo! :flehan: Ena redkih, ki bere prilozena navodila. :zustimm:

meni se pa zdi normalno, da vsaka ženska, preden sploh začne s KT prebere navodila. Tudi sama sem jih celo parkrat, da res ne bi kaj spregledala.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Jaz sem jih tudi nekajkrat prebrala, ampak to sem rekla zato, ker ocitno skoraj nihce ne prebere navodil, PREDEN zacnejo jemati tabletke. Nekatere samo zacnejo jesti tabletke brez da bi karkoli o teh tabletkah vedele.
You want me to be something I can never ever be.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Foxy-lady napisal/-a:Jaz sem jih tudi nekajkrat prebrala, ampak to sem rekla zato, ker ocitno skoraj nihce ne prebere navodil, PREDEN zacnejo jemati tabletke. Nekatere samo zacnejo jesti tabletke brez da bi karkoli o teh tabletkah vedele.

Jsm dns nism mela kej delt pa sm se ponouno lotla brat navodila in. . nazaj izvedla neki novega :eek: :D
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Zaklenjeno